Bursdagsgaven fra Doc er helt rå!!

Herregud altså, dette må eg bare dele med dere med en gang, for dette er helt rått! Som dere kanskje husker hadde jo eg bursdag 13.mars, og da hadde jo koronaen allerede fått fullt inntog i Norge. Ikke så mye som var stengt da, men det var rukket å bli en del regler ang fest og fanteri.

Dette er ekte glede, og jaggu noen gledestårer også! Og møkk i trynet må en tåle!

Min 35 årsdag gikk derfor stilt i dørene, med bare husstanden på mikrofest. Noe gave rakk ikke Doc å kjøpe da. Han skulle ut og handle noe fint til meg uka etter, men det gikk skeis fordi vi begge endte i karantene. Ja det ble litt hosting og styr.

Nå er vi begge omsider ferdig med innesitting, og han kunne endelig kjøpe gave til meg. Siden eg ikke fikk stor fest, og ingen gave på dagen, ville han nå gjøre noe ekstra fint for meg. Herlighet, eg blir jo nesten rørt av å skrive dette… Han kom altså hjem med en 600cc ATV til meg i dag!! Det er seriøst den kuleste gaven noen sinne!!

Denne kledde meg virkelig, om eg så skal si det selv!

Nå har det jo seg sånn at Doc også har bursdag snart, han får heller ikke ha noe fest. Eg foreslo derfor at vi spleiser på denne, så kan det være vår gave til hverandre, og det gikk han med på uten å blunke. Så da har vi den sammen, enkelt og greit.

Joda, den kler Doc minst like godt!

Vi har vært ute i hele ettermiddag og kjørt. I grøftene, på jorde, i hagen, ja over alt må jo dette vidunderet testes. Fytti grisen så artig, den går som ei kule, og graver seg frem over alt! Den har vinsj og feste til brøyteskjær, er firehjulstrekk, og armygrønn. En riktig så velskapt ATV helt etter vårt hjerte!

Dette gjør faktisk folk nå!

Da eg selv var i karantene holdt eg virkelig på å gå på veggen her. Selv med både Doc og leieboeren, som tydeligvis hadde et slags hat/elsk forhold med konstante hyss og lurerier. Det ble jo mye dødtid innimellom, og da spurte eg på snap og instastory om hva våre venner og følgere slo ihjel tida med. Fikk ganske mange gode tips, og de har eg lista opp under her sammen med mine tanker om tema. Nå som vi fortsatt er i en slags lock down kan disse tipsene sikkert komme godt med for flere.

Baker ~ Nå er jo ikke eg noe kompis med kjøkkenet, men da er kanskje trolldeig et alternativ? Om du ikke liker å bake, men likevel er fysen, hva med vafler eller pannekaker? Om du har en leieboer kan h*n sikkert bake da.

De ble best uten Tabasco.

Spiser godteri ~ Jepp, det har vi gjort mye av. Kanskje ikke så lurt, her gjelder nok «alt med måte» prinsippet.

Maler/tegner bilder ~ Ja hvorfor ikke? Dette har ikke eg gjort på mange år, det skader ikke å prøve!

Leser bøker ~ Eg hater å lese, men for ca 10 år siden las eg hele Sagaen om Isfolket på 47 bøker. Liker du en aning overnaturlige ting er denne og flere bokserier av Margit Sandemo å anbefale.

Oppussing ~ Her har Doc laga ny trapp til kjelleren, og det er alltids noen vegger å male. Så blir det trivelig med nye farger, evt noe annet som skulle vært gjort for leeenge siden.

Håndarbeid ~ Kan du noe som helst håndarbeid er det bare å sette i gang. Det er både nyttig og koselig. Selv driver eg litt med geriljabroderier innimellom.

Doc er selverklært yatzykonge…

Brettspill ~ Yatzy er en sikker vinner hos oss. Ellers er «Rykte går» fantastisk moro om dere er 4-8 personer i husstanden.

Rydder og vasker ned alle rom ~ Kjedelig! Men siden det må gjøres i ny og ne, hvorfor ikke nå?

Rydder i hage/garasje/bod ~ Doc har stått på så garasjen og kjelleren nesten er klinisk rein her. Alle har for mye ting på sånne steder, ta en runde og se hva du har.

Selger/gir bort ting på nett ~ På de to punktene over, fant du noe du ikke har brukt på et år? Selg eller gi det bort, er garantert noen som trenger det. Fretex? UFF konteiner? En hyggelig gest slår aldri feil. Er noe ødelagt kan du bruke tiden på å reparere.

Jobber med familieforøkelse ~ For de som vil ha barn er dette sikkert topp, alle andre kan jo gjøre det samme bare med prevensjon.

Filmer, serier, YouTube og TV spill ~ Vi har ikke TV spill, ser lite på YouTube og serie, men vi har sett en del filmer vi aldri trodde vi kom til å se. Sett på noe tilfeldig, du kan bli overraska.

Tilbringe tid med husdyr ~ Akkurat nå savner eg tida da vi hadde melkekyr på gården hjemme, det var aldri kjedelig dødtid. Men nå får Tassen rikelig med oppmerksomhet. Vi øver på triks, og han får koseoverdose daglig!

En meget lykkelig liten mann.

Kjøre cross ~ Har du crosser er det bare å ta en runde. Kanskje en ATV som trenger lufting? Er jo bare moro så lenge man holder seg på steder det er lov å kjøre. Husk hjelm!

Bygge trehytte ~ Denne er nok for de yngre, og foreldra. Kan tenke meg det er moro for barna om de voksne er med ut og bygger!

Råne/ragge ~ Nja, bare ikke heng for mye på bensinstasjonene nå da, og bruk håndsprit når du fyller drivstoff, då går det vel greit.

Følger med på deres some/blogg (oss ja) ~ Dette punktet var skikkelig koselig å få. Moro å få være underholdning for andre! Må gjerne dele det vi legger ut, om du føler for det.

Chatter med venner ~ Fornuftig! Man må fortsatt holde kontakten selv om man ikke kan besøke hverandre, viktig å ta vare på venner.

Oppdager ny musikk og nye podder ~ Ja det var lurt, tips oss gjerne om du har en favorittlåt vi bør høre!

Går tur/trener ~ Vi har alltid likt oss i skauen, og går turer nå også. Kan tipse om disse turskoene HER, fantastisk gode til en overkommelig pris! Har du hoppetau, strikk eller sånn HER kan du trene alle muskelgrupper. Bare å søke på nettet etter gode treningstips.

Finn en sti med lite folk!

Passer andres barn og handler for naboer ~ Dette gleder oss å lese! Virkelig hyggelig at folk tenker på hverandre i disse dager.

Vaske og polere bil ~ Ikke dumt. Vi vaska bilene forrige helg, og Doc har lagt om dekk på ene bilen alt.

Spiser hele tida ~ Mhm… Badevekta har begynt å le av meg.

Sveiper på Tinder ~ Er du singel må jo dette være en spennende aktivitet!

Pynter meg litt hver dag for å unngå å forfalle ~ Nå har eg aldri pynta meg til hverdags, men eg kan jo forstå at dette er en positiv ting for psyken til ganske mange. Ta på litt sminke, selv om du er aleine er det bra for selvbilde å føle seg litt fin. HER er mascara til en overkommelig karantenepris!

Her støtter du gratis!

Nå er det ganske mange som begynner å slite økonomisk her. Greit de fleste får penger når de er permitterte, så det har løst seg greit for den gruppa. Men det er også mange som ikke har grunnlag for å få denne type støtte fra staten. De eg bekymrer meg for i kveld, er artister som har måttet avlyse konserter i mange uker nå.

Mange har valgt å ha live konserter på fb, og det er jo vel og bra, men det forutsetter jo at mange vipser en liten slant under konsertene. Og moro når mange er aktive så de får engasjement, det er jo oss publikummere de spiller for, og tilbakemeldinger er alfa omega for at de skal trives med det de gjør.

Savner du også å danse og synge til favorittbandet ditt? Her fikk eg stotre frem noen strofer med Hilljacks!

For oss er det uansett viktig at band og artister har det bra, og at de ikke blir borte selv om vi har en pandemi hengende over oss. Det kommer jo (forhåpentligvis snart) ei tid hvor vi skal danse, skåle og synge med igjen, og da trenger vi alle artister og band!

Men om du ikke har så mye å rutte med selv nå, kan man jo streame favorittene på Spotify. Derfor har vi laga ei liste med bare norske favoritter. Det er stort sett country, rockabilly og puddelrock, men også en og anna partylåt. Vi tror at artistene i denne lista vil sette stor pris på om vi streamer fletta av de! Så bare klikk på lista «Støtt Norske Artister!», skaff deg en sånn HER og spill til du er tom for data!
Skulle det være noen som mangler på lista er det bare å hyle ut, vi kan alltids legge inn flere!

Fikk hjertetrøbbel i skauen!

Nå har det blitt litt mye sofaligging her, og vi er vel kanskje ikke de eneste som gror fast i sofaen nå. Er jo godt da, og nå kan vi jo være stolt av at vi har fått sittegrop, vi er endelig med på en dugnad vi liker. Eneste negative må være at det har begynt å skje ting med både badevekta og helsa.

Ingen har vel dødd av frisk luft og natur, eller?

Før helga avtalte vi at denne helga skulle vi gå tur. Det er flere fine turløyper baki skauen her som vi har gått før, og bestemte oss for en av de. Er bittelitt stigning, og to-tre km ville passe greit etter noen uker på ræva. Det skulle vi takle helt fint.

Tassen var i alle fall ivrig, han var først i bilen, klar som en hund! Vi kjørte bak til der stien starter, men så raskt at her var det mye folk. Det så ut som ei halv bygd hadde mista bilene sine både på og rundt den lille parkeringa, aldri sett så mye biler der før.

Bilen fikk bli med litt videre på vår søken etter et sted med mindre mennesker. Og jaggu traff vi på neste forsøk. Parkerte, fikk bånd på Tassen, og begynte å rusle. Ja med lomma full av driteposer.

Doc og Tassen sjekka ruta

Akkurat her har vi bare gått den ene stien, og den er ikke så lang, så vi ville prøve en annen. Gikk ca 500 m før eg kom på at pulsklokka lå på lading hjemme, da er jo nesten turen forgjeves, men Endomondo erstatter i nøden. Et godt stykke inn i skauen var det en lysning hvor fire stier møttes, og vi bestemte oss for å gå til Røverskansen fordi den var passe lang. Sto bare 1,2 km på pilen, det var jo topp.

Herfra var det mye stigning, bratte bakker, og med en bekk midt i stien. Selv om man kanskje ikke skulle tro det er Doc i ufattelig mye bedre form enn meg, og synet av han begynte raskt å svinne hen oppover mellom trær og kratt. Eg strevde, kava og sleit for å ta han igjen, noe eg brått skulle få angre på.

Midt oppe i bakken ble eg omfavna av en fremmed svimmelhet, og begynte å hyperventilere. Beina begynte å svikte under meg, og hjerte gikk totalt bananas. Det banka både fort, hardt, ujevnt og vondt, og eg hadde ikke annet valg enn å sette meg ned. Vet faktisk ikke hvor lang tid det gikk før det roa seg, men sikkert ikke mer enn noen minutter.

Da fikk eg se at Doc og Tassen hadde stoppa for å vente på meg. Doc spurte om det gikk bra, og eg ville prøve litt til. Eg nekter faktisk å være i så mye dårligere form enn Doc, så vi fortsatte. Det hadde jo gått over, og var ikke farlig, bare meget ubehagelig.

Her var det jaggu ei bok, så Doc signerte for oss begge

Turen videre gikk bedre, og vi kom snart til et nytt kryss. Her sto det at det var 600 m til denne Røverskansen, men da eg sjekka Endomondo viste det seg at vi alt hadde gått en km, og at det første skiltet tydeligvis var feil. Vi fortsatte likevel i uvisshet om hvor langt det faktisk var.

Etter 500 m var vi fremme, bare en lang og bratt bakke fra målet. Her tok eg ingen sjanser, og ble heller stående mens Doc gikk opp. Det gikk ikke lange tida før han kom ned igjen, så siste pilen viste da riktig avstand.

Turen tilbake gikk smertefritt, null problem. Vi møtte en annen turgåer med en staselig flott puddel, så vi slo av en liten prat. Virkelig hyggelig å prate med andre mennesker, og ja, vi hadde tre-fire meters avstand.

Vel hjemme måtte både gubben, dragen, og vaktbikkja dusje, ja hver for seg, før sofaen igjen ble inntatt. Endomondo viste 6,6 km, og når vi plusser på de 500 m før vi slo den på, passerte vi 7 km i går. Tenker at etter hjerteoperasjonen vil denne turløypa gå som en lek, og er litt stolt over at eg ikke ga opp da helsa prøvde å slå meg ut.

Dette gamle dieselfatet inspirerte den ikke-eksisterende fotografen i meg…

Vemodig, rart og tomt….

Vi visste at denne dagen skulle komme, men at den skulle komme så fort var ikke med i beregninga. Det skulle være fem måneder med litt usikkerhet om hvordan det ville gå, fem måneder med ei søster som leieboer på gjesterommet. Vi var usikre på om vi i heletatt ville snakke med hverandre etter disse fem månedene.

Leieboeren (i trillebår) og meg (bak) for ca 25-30 år siden!

Nå har altså ei lita flaggermus i Kina kødde det helt til i hele verden. Nei ingen vet sikkert om flaggermusa er eksakt årsak, men bedre å skylde på den enn andre. Flaggermusa har stengt ned landet, og der i blant skolen til leieboeren, hvilket betyr at hun ikke lenger trenger å bo her.

Det vi så for oss som kunne ha blitt et styr i fem måneder, ble heller en noe vemodig avskjed etter litt under tre måneder. Vi har trent sammen, dratt på fest sammen, vært ute og spist sammen, ja rett og slett gjort mye moro sammen.

Leieboeren som prøver å stå på henda (uten hell) mens hun pusher meg på trening!

Det har bare gått litt over ett døgn siden hun vendte sin fullstappa Volvo vestover, og savnet er allerede merkbart. Nå blir det spennende å se hvordan det går med treninga uten ei søster som pusher meg. Hvordan det går i et nedstengt Norge, uten en fredsmegler når eg og Doc går lei hverandre. Hvor mye hevn eg får fra Doc, etter at leieboeren har pranka han i lang tid. Og mest av alt, hvordan det går med Tassen, som mer eller mindre har gjort seg avhengig av dette ekstra flokkmedlemmet.

Hun har lagt igjen et sånt HER (som eg ikke har prøvd siden eg var liten) og noen matter, så muligheten er der for litt mosjon. Her står jaggu også ei baileys i kjøleskapet, så det får bli fredsmegleren fremover. Tassen kan jo bruke gjestesenga igjen.
Eneste eg nå trenger hjelp til for å overleve uten en leieboer, er at dere kommer med mange tips til hvordan eg kan fortsette å pranke Doc! Så kjør på i kommentarfeltet under her, de beste blir filma og delt!

Siste stikk!

Jada, vi er litt lei av å høre om corona og karantene nå, men dette innlegget skal ikke handle om det. Det må bare nevnes innledningsvis, for nå er jo skolen til leieboeren stengt til over påske, og semesteret er over i mai. Leieboeren har derfor pakka alt i bilen og er nå på vei hjem igjen til Vestlandet. Skulle skolen åpne igjen før mai, har hun jo alltids gjesterommet her.

Siden hun nå bestemte seg for å reise hjem igjen, hva er vel da en bedre avslutning på oppholdet enn noen saftige pranks mot Doc? Hun hadde planene klare, og eg skulle bistå henne etter beste evne så fort Doc hadde lagt seg i går.

Klar for hyss!

Heldigvis er Doc et A+ menneske, og tok kvelden rundt kl 22 i går, og vi kunne sette i gang. Planen var å dekke bilen til Doc innvendig med disse post it lappene HER, men det var så kaldt at lappene falt av med en gang. Det var jo bare typisk!

Vi gikk inn og kom fort på en ny ide, vi satte blank teip i skallehøyde på innsida av dodøra. Sånn at Doc skulle stange i den da han løp på do i dag morges, det er jo en klassiker.

Denne blir aldri gammel!

Leieboeren mente dette ikke var nok, og vi begynte å Google for flere ideer. Brått dukka det opp en tekst «wet cotton balls will stick to anything cold”. Og dermed var planen bankers!

I stedet for post it inni hele bilen, gikk vi altså løs med bomull på frontruta. Og jaggu stemmer det, våt bomull sitter som støpt på frosne overflater. Kreativ som leieboeren er, måtte det jo bli et kunstverk, så nå står det jaggu #leieboeren i bomull frosset bom fast på frontruta til Doc!

Godt fornøyd med egen innsats!

I dag våkna Doc lettere irritert over at Tassen masa litt tidlig, så eg var litt spent på reaksjonen. Leieboeren hadde stått opp, og var klar med kamera nede. Doc gikk ned, og rett i fella. Hørte skallen hans klaska i teipen, etterfulgt av «fytti faen da, hahaha!» Dette fikk leieboeren på film, og hun legger det ut på sin insta, Leieboeren, i løpet av dagen.

Etterpå gikk Doc ut med Tassen, heldigvis i den retningen at han så direkte på frontruta si. Skal si gutten ble noe forundra gitt! Han ble stående og se litt på bilen før han så oss i hvert vårt vindu. Han rista på hode og rusla videre, men etter turen fikk vi da skryt for kreativiteten.

Leieboeren og sosiale media!

Og der var fredagskvelden endelig et faktum! Nå er den jo ikke helt som vanlig da, vi sitter her med frukt og Pepsi Max. Er ikke så verst det heller. Godt mulig det er bra for helsa å ha noen helger hjemme uten fest, men hvor bra er det egentlig når det gror mose på oss her i sofaen? Så lenge vi gjør noe nyttig for samfunnet ved å ligge her som noen oppblåste surdeiger (ja det er jo utsolgt for gjær), så skal vi gladelig ligge her litt til.

Verden trenger mer kjærlighet nå, Doc har pynta låven <3

Doc har aldri før vært så kreativ som han er nå, han må virkelig kjede seg, så mye rart og artig som han finner på. Bare å ta en titt på vår fb side Doc og Dask det. Akkurat nå har leieboeren filma et nytt stunt, det har alt blitt lagt ut på fb. Du kan trygt si vi ler mye her i huset, og ingen er trygge for å bli skremt eller lurt.

Eg har kost meg på jobb denne uka, altså eg har virkelig jobba og stått på, men det var ikke dumt med 8 timer pause daglig fra både Doc og leieboeren. Uansett hvor moro man har det sammen, så er det topp å se andre mennesker. Og joda, eg har Doc og leieboeren i innboksen hele dagen, ikke fred å få uansett! 

Doc merka bilen til leieboeren, hun merka det først etter tre dager!

Leieboeren har forresten oppdaget some selv nå, hun har fått seg egen bruker på insta! Bare å klikke inn på Leieboeren, så kommer det sikkert mye tøys der etterhvert. Blir spennende å se hvordan hun fikser dette fremover, så stikk gjerne inn og følg henne, da blir hun nok glad!

Leieboeren er søstra mi for de som ikke har skjønt det, men ser du noe likhet?

Miraklenes tid er ikke over!!

Det må noe helt spesielt til for at eg oppdaterer bloggen to ganger på en dag, for vanligvis mener eg det holder med ett innlegg daglig. Nå er det en sånn dag hvor det skjedde noe eg bare må dele med dere! Eg skreiv jo tidligere i dag at timen til min hjerteoperasjon ble avlyst, noe eg egentlig hadde venta på sånn som ståa er nå. Innlegget kan leses HER.

Så glad nå!

Nå kommer det bare en liten oppdatering, for i lunsjen i dag, like etter eg hadde posta det innlegget, ringte tlf i lomma. Det var gjengen på LHL sykehuset, og nå har det åpna seg en mulighet likevel. Om alt går etter planen, at både hjertespesialister, kirurger, sykepleiere, og meg selv holder oss friske og i jobb, da blir det operasjon rett over påske. Kryss gjerne fingrene for meg!

Fortalte henne som ringte at eg akkurat hadde skrevet om den avlyste operasjonen, og da svarte hun at eg kunne jo skrive et nytt innlegg om at miraklenes tid er ikke over. Så her har dere det!

Hjerteoperasjon satt på vent!

Det var mange som ikke leste annet enn overskrift i går, og tror nå seriøst at vi skal reise bort på camping i påsken. Det skal vi selvsagt ikke. Vi skjønner at vi må holde oss hjemme og heller campe i egen hage, og vi er så heldige å bo på bygda hvor vi har plass til at dette er mulig.

Vi er langt fra perfekte, men klarer å se at med så mye helsepersonell i karantene, og så fort som smitten sprer seg, sliter vi om oss hytte- og campingfolk skal oppholde oss i andre kommuner, hvor vi ikke er i beregninga i legeordningen, og kanskje skade oss.

Vi skjønner det kanskje bedre enn mange andre, og det er det flere grunner til. Alle som kjenner oss og har fulgt oss ei stund, vet at vi har en tendens til å være uheldige. Egentlig hadde den lommelerka HER vært perfekt for meg, og dette Manflukittet HER skulle Doc hatt.

Vi har vært innom mange forskjellige legevakter her i landet (og i utlandet for den del), og det har blitt noen turer på sykehus. Da reiser jo ikke vi til ei lita bygd med alt for få leger, det sier seg selv. Vi holder oss hjemme og prøver å unngå situasjoner hvor vi kan trenge legehjelp.

Dessuten er det også så sprengt kapasitet, og ikke minst ei risikabel tid nå, at to av mine avtaler på to forskjellige sykehus har blitt avlyst. Først var det gastrolege på Ahus som ringte og avlyste en time sist uke, og vi måtte ta en kjapp konsultasjon pr tlf.

Her fra 24-timers EKG

Mandag som var skulle eg ha operert hjertet. Ja eg har en feil på hjertet som eg nå må gå med på ubestemt tid. De ringte fra LHL sykehuset forrige uke og avlyste, det var for risikabelt, samt at der også var det nå begrensa kapasitet. Hvilepulsen min får bare fortsette å gå fra 50 til 110 helt uten grunn, for det er sånn det er. Ekstremt ujevn puls, hjertebank, utmattelse, konstante smerter i bringa.

Dette må eg leve med ei stund til. Men hvor lenge blir det sånn? Det kan DU være med å bestemme. Om du vil at eg skal slite med dette lenger enn nødvendig, må du hjertelig gjerne fortsette å tenke på deg selv, gå ut blant folk og sørg for at DU koser deg, så blir det lenge til EG blir frisk.

Eller du kan gjøre som du får beskjed av myndighetene om, hold deg hjemme og ikke gå ut mer enn ytterst nødvendig (nei, kafébesøk er ikke nødvendig), så kan det være dette roer seg nok til at eg kan få en nødvendig hjerteoperasjon snart!

Vi er ganske mange som venter på operasjoner og behandling på ubestemt tid nå, så om du kan være så snill og hjelpe ved å helt enkelt droppe «koselige utflukter», er vi mange som setter pris på det. 

Det blir camping i påsken!

Nå har det vært et nydelig vær i hele vinter, og våren hittil har bydd på mye sol og fint vær. Så håper vi dette varer sånn at det kan bli campingpåske på oss her. Vi er jo veldig glad i denne vogna vår, Tassen også, og den må jo brukes.

Fjorårets påske

Vi har også ei hytte, men siden den ikke er lov å bruke forholder vi oss selvsagt til reglene som er satt. Da bruker vi heller vogna, så slipper vi å «drite på draget» som det sies.

Nå har det seg jo slik at vogna står i hagen her, ca 4 m fra inngangsdøra, så det blir en helt ny måte å campe på. Klart at det finnes både fordeler og bakdeler. Vi får jo ikke reist bort, så at som skal gjøres blir jo hengende skuldrene våre. Vi tror likevel det kan bli en artig opplevelse!

Fordelene er mange. Vi har for eksempel tidenes korteste avstand til et sanitæranlegg, så Doc slipper jo da å tømme portapottien etter endt ferie. Det er også gangavstand innenfor rimelighetens grenser til nærmeste terrasse, med en solvegg i le for vinden. Der kan vi jo spille dette HER f.eks, det er en dritmoro voksenversjon!

Kan bli artig å campe hjemme i hagen da!

Skulle vi få lyst på grillmat blir heller ikke det noe problem, det er nok av griller å velge mellom. I tillegg muligheter for bålkos. Nærmeste pub er også mulig å spasere til, i saloonen er det nemlig alle rettigheter av medbrakt, men max tre personer.

Bingobanden camping er vanligvis åpen i tide og utide, men siden vi har en helt ny og ukjent sesong nå, vil den bare være åpen for fastboende. Altså meg, Doc, og evt leieboeren.

Nå i disse dager må man gjøre det beste utav situasjonen, det viktigste er ikke egen trivsel, men å unngå smitte og problemer for helsevesenet. Så da lurer vi på, hvordan blir din påske i år? Har du noen leker/aktiviteter å gjøre hjemme?

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top