Karantenelivet dag 3

Nå begynner det å bli litt stusselig i sofaen her. Formen er mye den samme, foruten litt kvalme er det ikke store forandringen her i huset. Noe spenning er det jo, nesten så vi vurderer å vedde på prøvesvaret bare for underholdningsverdien. Hva tror du det blir?

Driver å sjekker helseappen hele tida her, men ingen resultat enda i skrivende stund. Lover selvsagt å fortelle så fort det er klart. Har jo fundert litt på dette, mulig eg er veldig seint ute, men samme hva svaret blir vil det være både positivt og negativt samtidig. Er testen negativ vil det være positivt for meg, og omvendt. Hvorfor heter det egentlig positivt når man får påvist en sykdom?

Ellers tror eg Doc kjeder seg noe fryktelig nå, han gjør alt han kan for å få litt oppmerksomhet. Akkurat som en liten unge. Plutselig smeller det i veggen, og han står og flirer i håp om at han klarte å skremme meg. Og i mellomtida sitter han og scroller på TikTok så eg nesten blir gal av å høre på de videosnuttene.

Dette var visst ikke populært!

Det har forresten være spennende å se God Morgen Norge disse dagene da, lenge siden sist eg så det. Alt Wenche lager frister, men nå som smaksløkene svikter føles det liksom bortkasta å bruke tid på sånne måltider. Fikk også litt dårlig samvittighet da eg spiste sjokolade i sta, Doc mente det var som å kaste perler for svin siden eg ikke kjente smaken likevel.

 

 

 

 

Insta / Snap / TikTok

Karantenelivet dag 2

I går kveld forverra formen seg betraktelig igjen, sleit med å få i meg pølser og Pepsi max, noe som vanligvis er «tegnet» mitt. Får eg ikke i meg noe så godt, da er eg sjuk. Feberen steig litt også utover kvelden, men nådde ikke helt kokepunktet. Konkluderte med at dette må være ett av to; enten korona, eller den vel så kjente, og like frykta, manneflonsa (manneinfluensa for dere som ikke snakker strilamål).

I dag våkna eg, til Doc’s store begeistring, uten stemme. Da han spurte hvordan formen var fikk eg bare ikke til å svare, så eg ga en enkel tommel opp, eg var jo i live da. Eg sto opp og fresha meg bittelitt, fikk på meg klær og tok en svelg Sanasol. Dytta i meg denne teen HER, som gjorde underverker for stemmen, til Doc’s fortvilelse.

Var passe nervøs for denne testen i dag!

Alt var klart for en koronatest, men bare ti min før eg skulle kjøre begynte magen å romstere noe kraftig. Det er jo typisk. Kom meg raskt på dass, og var så på vei til denne berykta testen. Må bare få benytte anledningen til å takke alle som jobber med testing og ellers det som omhandler pandemien, dere gjør en viktig jobb!

Hvordan testen gikk kan du se på video både på fb og TikTok nå, fikk jaggu filma hele testen. Og fysj så ubehagelig det var, det er ingen myte at den nesetesten er vond. Tipper en utskrapning av hjernen ville være det mest nærliggende å sammenligne med.

Testestasjonen på Jessheim, var heldigvis ikke lange køen.

Ellers har eg fått i meg ei lita pølse og ei skål med graut i dag. Doc er så snill og lager mat som ikke er vond å svelge, eller så hadde han nok bare fryktelig lyst på graut i dag. Det kan også være en kombinasjon der. Grauten var uansett god, og nå er feberen tilbake også, litt nærmere kokepunktet. Vel vel, det burde være god nok unnskyldning til å slippe å gjøre mer i dag, og bare ligge under pledd på sofaen resten av dagen mens Doc traver rundt og disker opp for meg!

 

 

 

 

Insta / Snap / TikTok

Karantenelivet dag 1

Reklame | iDeal of Sweden

Da eg våkna i dag var eg litt rar i formen, ja litt sånn uten om det vanlige rar. Siden eg hadde sovet dårlig tenkte eg ikke noe mer over det. Morgenrutina gikk som smurt, fikk vaska meg og pussa tenner før eg kledde på meg og dytta i meg både medisin og Sanasol. Lunsjen gjorde eg klar i går, så det var bare å ta med og kjøre. På jobb ble formen bare verre, så eg bestemte meg for å snakke med sjefen, hvor vi ble enige om at eg skulle dra hjem og ringe korona tlf.


Da eg kom hjem fra jobb lå det pakke i posten til oss! Det var flere varer fra iDeal of Sweden som vi bestilte sist uke. De har jo så mye fint til mobil tlf, og nå som vi begge har nye iPhoner trengtes litt nytt tilbehør. Og det passer fint nå som eg er i karantene. Akkurat denne uka er det Black Week, og vi har fått gleden av å dele ut rabatter også! Bruker du koden «docogdask» får du intet mindre enn 55% rabatt på hele nettbutikken til iDeal of Sweden! Det gjelder bare denne uka, så her kan du gjøre unna en del gaver!

Kult deksel da, ser ut som silke! Og den ringen var genial!

Vel hjemme kom eg omsider gjennom den korona tlf, og fikk time alt i morgen tidlig. Har forresten sett mange som lager en slags karantenedagbok med symptomer og hva som skjer med kroppen, og det hørtes ikke dumt ut. Det kommer eg til å gjøre også, men spørsmålet er; vil dere at eg skal flette karantenedagboka mi inn i blogginnleggene? Nå får eg ikke svar på test før evt torsdag, og den kan like gjerne være negativ, hvilket eg krysser fingrene for.

 

Formen i dag har uansett forverra seg litt ut over dagen. Fått litt smerter i føtter og hender, hodepine, trykk i bringe, og enda tjukkere i halsen. Fikk i meg godt med mat, og både te og Pepsi Max går på høykant. Ikke noe alvorlige greier her altså! Bare spent på hva testen vil vise, kryss gjerne fingrene for meg dere også!

 

 

 

 

Insta / Snap / TikTok

Glemt jobb og arbeidsskade!

Glad og lykkelig kunne eg i dag våkne av en Tass som sto og bjeffa isteden for å bite meg i ei tå eller en pupp, han har nemlig blitt så tjukk at han ikke orker å hoppe opp i senga. Alle i husstanden utenom Tassen selv var raskt enige i at her må det strakstiltak til, så nå er det diett på bikkja. Selv har vi gått ned i vekt under denne pandemien, så vi er jo godt fascinert over at bikkja har blitt så lubben. Vi har bare bytta mellommåltid med frukt og disse HER, og kutta ned på brus.

Videre ned trappene tenkte eg at denne søndagen skulle bli så fortreffelig bra, for eg tok julevasken i går, og hadde ikke noe eg skulle ha gjort. Denne gode følelsen ble brått revet bort i det eg reiv opp badedøra, der fikk eg nemlig øye på både støv, smuss og tannkremrester. Eg hadde glemt å vaske badet! Hvordan kunne det være mulig? Eg må ha vært for opptatt med det velfortjente vinglasset i går.

Mangler bare et tynt snødekke nå!

Du kan si det sånn at eg datt litt i do. Humør og viljestyrke var ikke til å finne igjen, men etter at Doc stekte egg og bacon som vi tulla inn i lefser steig i det minste humøret igjen. Eg ble sittende i sofaen og mote meg opp, mens han var ute og sjekka noen koblinger på julelysene. De lyser forresten veldig fint opp nå.

Da var det på an igjen da…

Svigers kom innom en tur ut på dagen, med hjemmelagde smultringer, og med ett var både energinivå og humør på topp igjen. Da de dro var det bare å fate tak i spylervæske og tørkerull, og sette i gang. Dette gikk for så vidt greit, helt til eg skulle ta dusjen. Den må gjerne skrubbes med makt for å få bort såperester, fettlag og kalk, og da klarte selvsagt undertegnede å druse hånda rett i ene dørhåndtaket så det sang gjenklang i veggene.

Nei så ser det ikke så alvorlig ut da, men det var gysla vondt (og verker fortsatt i skrivende stund)

Dæven så det skulle verke, og så mye blod som kom fra det mikroskopiske kuttet da. Her måtte det plaster til. Doc viste medfølelse ved å finne en Biltemasvamp, sånn med bilshampo i, og da skulle du sett forskjellen! At vi ikke har kommet på det før?!? Heretter kommer vi aldri til å vaske dusjen med noe annet i alle fall! Og omsider kunne eg sette meg godt tilbake i sofaen med Pepsi maxen min og nyte resten av denne søndagen i ro og mak.

 

 

 

 

Insta / Snap / TikTok

Kompromiss hvor kona får viljen sin!

Du leste kanskje i går om de sjuke planene som gikk i vasken på grunn av den sjukt humørsyke magen min? Fikk ikke gjort en dritt vettu. Men som eg også skreiv, formen kom seg etter noen timers soving på sofaen. I dag har formen virkelig vært på topp her, og eg kunne sette i gang med planene på formiddagen.

Selfie med selveste nissefar! (Fra Felleskjøpet i fjor)

Eg gikk på med nebb og klør, måtte rekke alle overflater med spylervæske og tørkerull før Doc stakk ut. Han skulle ut og henge opp noen lys på veggen her, og da skulle han ha med Tassen ut i båndet for at eg skulle få fred til å ta gulvene. Dette gikk jo unna raskere enn forventa, og så fort gutta stakk ut i hagen dro eg frem støvsugeren.

Det skal ikke så mye til, men det må være litt rødt!

Da eg skulle vaske gulvene fant eg ikke vaskebøtta, den har nemlig Doc brukt til helt andre ting. Ja altså, om du absolutt må vite det, så ble den brukt som pissoar da Doc hadde en kort dårlig periode i høst, hvor han ikke orka trapper på nattestid. Bøtta ble siden pensjonert, og dermed måtte eg improvisere med grønnsåpevann i kjøkkenvasken. Gulvene ble gullende reine, og hele huset lukter fresht av grønnsåpe og Biltema spylervæske!

Og masse lys!

Da Doc og Tassen kom inn igjen begynte de med middagen, mens eg, som hadde et større formål med denne helga, gikk og småtrippa. Nå skulle nemlig julepynten frem! Doc mente det var litt tidlig, men mitt argument om at vi er to som bor her, og han måtte ta hensyn til min juleglede, fikk greit gjennomslag. Eg fikk pynte i fred, med røde løpere, nisser i hopetall (vel, bare de få eg fikk lov å dra frem da), og masse lys.

Er virkelig en flott nissefar!

Det er ikke til å legge under en stol at julepynt og masse lys gir en ekstra lykke! Nå er det så trivelig her at eg måtte ta meg et meget velfortjent glass med vin, har funnet frem litt ostepop, og da skulle alt være klart for å bare nyte resten av denne helga!

 

 

 

 

Insta / Snap / TikTok

Bent Høie sa det var greit!

Ah, denne fredagen hadde eg sjuke planer, det vil si, eg hadde store planer for hele helga. Mye skulle gjøres! Jau altså, nøyaktig hvor sjuke disse planene var er nok opp til øyet som ser, men for meg er det svære greier. Det er ikke noe som gjøres hver dag, for å si det enkelt.

Planene lød; i dag skulle eg vaske ned hele hovedetasjen, fra gulv til tak, alt skulle skinne og dufte av deilig eksklusiv spylervæske, og vi skulle putte sånn HER i alle musefeller. I morgen skulle det bare være å gå på med nebb og klør, for da skal nissene få lov til å starte en litt tidlig ankomst. Doc skal drive litt ute med belysning, og eg skal pynte inne. Målet var å gjøre alt i dag og i morgen så vi kan slappe helt av og nyte søndagen. Godeste Bent Høie går god for tidlig jul i år vettu, da kjører vi på!

Nissekjolen er funnet frem, og en liten irsk kamerat i koppen!

Men så enkelt er det jo aldri her. Det er ikke helt ukjent at magen min bestemmer mye her, og denne uka har den bare vært vrang. Eg har trossa denne kranglefanten av en mage og både jobba og gjort alt som vanlig, men i dag fikk den tydeligvis nok. Det hele endte med at eg måtte kapitulere og dra hjem, og har sovet flere timer på sofaen.

Nå er formen på bedringens vei igjen, men det er (heldigvis) litt vel seint å begynne på husarbeid. Det ble derfor utsatt til i morgen, om mulig søndag. Dermed ble det heller noen rare TikTok videoer her, hvor selveste Doc har vært regissør. Resultatene blir posta i morgen før vi starter på julevask og pynting!

 

 

 

 

Insta / Snap / TikTok

Doc ble skremt, men eg dreit meg ut!

Nå føler eg det trengs en liten oppklaring her, for selv om det var Doc dom ble skremt i går, så var det eg som dreit meg ut i går. Om du ikke fikk med deg gårsdagens ubevisste prank kan du lese om det HER. Historien fikk nemlig en artig vending da vi posta det i går, vi fikk noen tilbakemeldinger angående den gamle ødelagte vannkokeren.

Du husker denne fra i går?

Den vannkokeren som eg hadde satt på kjøkkenbenken skulle eg kaste, for den varma jo ikke lenger. Saken er den at denne mye omtalte vannkokeren slettes ikke var ødelagt, den var ikke en vannkoker i hele tatt! Jøss… Joda, må nok krype til korset og ærlig innrømme at eg følte meg litt dum da eg fikk forklart at dette var en melkeskummer, noe a la DENNE HER. Meget praktisk da, og perfekt julegave for kaffeelskere!

Siden det er et ord eg ikke har hørt siden fatteren solgte melkekvoten (slutta med melkekyr, for de som ikke skjønte det) så måtte eg frem med Google. Det er altså noe fancy greier til å skumme melk til sånn kaffe man får i by’n. Den «grå greia» aka vannkoker var dermed fullt funksjonell til sitt bruk, noe vi overhode ikke har bruk for.

Koser meg med blogging på kontoret!

Ellers kan eg meddele at eg nå har begynt igjen å blogge på dass. Vetta pokker om det har med alder eller helsa å gjøre, men eg har plutselig fått konsentrasjonsvansker. Når TV står på, Doc er på TikTok, og Tassen ligger og maser om å legge seg, da får ikke eg til å skrive noe innholdsrikt. Men det skal sies at det er trivelig på dassen her, varmt og godt, stille og fredfullt også. Så da tar eg lett ti min på dasslokket på kveldstid for å kunne fortelle dere siste nytt fra DD Ranch!

 

 

 

Insta / Snap / TikTok

Eg skremte Doc ubevisst i dag!

Regner med de fleste nå har skjønt at vi nærmest lever for å skremme og lure hverandre. Det går virkelig sport i det ungdommen kaller pranks her i huset, og det har ikke akkurat blitt noe mindre av dette nå som pandemien har stengt ned alt annet som er moro. Vanligvis planlegges disse pranksene nøye, men i dag klarte eg å skremme Doc skikkelig uten å i hele tatt vite om det.

En grå greie.

Han ringte meg på jobb i dag lettere irritert med en nervøs latter for å spørre hva en grå greie var, for han holdt nesten på å drite i buksa. «Hvilken grå greie?» lurte naturligvis eg på. «Den som står ved airfryeren!» svarte han, og ble litt mer irritert da eg lo av han. Eg skjønte fort hva han mente.

For noen år siden kjøpte vi ei gammel forlatt vogn med fast plass på Rødtangen camping, og i den sto det jo mye rart. Da vi ikke skulle ha plassen lenger tok vi selvsagt med hjem alt som sto i vogna, og deriblant den grå greia, som tidligere nevnt.

Den vesle vispen der kan skremme fanden på flatmark!

Inntil nylig hadde vi begge glemt at den eksisterte, men eg kom på det i helga da eg skulle ha kaffe. Det er nemlig en sånn fancy vannkoker med fastmontert visp, som kan både varme og røre sammen vann og kaffepulver på en gang. Siden den er veldig gammel varmer den ikke lenger, men eg hadde glemt å kaste den etter helgas test.

Doc som har hjemmekontor har tydeligvis ikke sett denne vannkokeren på kjøkkenbenken før i dag, og hadde blitt så nysgjerrig på dette merkelige apparatet at han bare trykka inn på-knappen uten å tenke seg om. I det denne vispen setter i gang uten noe vann, eller annet flytende, kommer et bråk verre enn skriket til et poltergeistspøkelse. Det var dette som nesten hadde skremt livskiten ut av stakkars Doc.

Tenk at en gammel vannkoker kan gi så mye glede!

Eg må ærlig innrømme at selv om dette på ingen måte var planlagt, at eg ikke visste noe om det før etterpå, og ikke fikk filma det, så er det en sann fryd å få tlf fra en vettskremt Doc fordi EG har skremt han!

 

 

 

Insta / Snap / TikTok

Våte sommerminner!

Når man nærmest sitter tvunget inne nå og ser hvor grått og regntungt det er ute, da dukka det brått opp et lite, men artig sommerminne. Vi kjøpte en posemarkise som Doc glad og fornøyd monterte før ferien, da 90% av vårt sosiale turliv foregår utendørs. Denne markisen ble behørlig montert helt i vater og stram som en nyfyllt botoxleppe, så ferielivet kunne ikke startet bedre.

Flott markise da, og praktisk ikke minst!

Første stopp var i Seljord hvor vi møtte Karina, Ståle og miniJacken deres. Etter hvert som regnet kom sigende rigget vi til med mat og drikke til kveldens sosiale happening, men Tassen krever sitt nå og da så båndet hans ble forenkelhets skyld hengt i frontlista på markisen.


Doc fant etterhvert ut at å vatre markisen kanskje ikke var det lureste, for etterhvert så det ut som en 30 år gammel salrygget fjording som hadde gått hele livet i motbakke. Han bestemte seg dermed for å justere vinkelen slik at alt vannet rant ut på samme side. På grunn av begrensede justeringsmuligheter på stengene valgte gutten å SENKE stangen på høyre side, og fikk dermed en drøyt 20 liters iskald regndusj til alle gjesters store glede og trampeklapp. Doc så ut som en druknet katt, og raste inn i vogna for å skifte. Det gikk med noen sånne HER den helga.

Alt her ser vi at markisa henger litt pga vann, og dette var før bikkjebåndet ble hengt opp.

Så skulle Tassen ha kveldens siste luftetur, og Doc tok tak i båndet som hang i markisen, og på nytt sprutet vannet over både han og hagemøbler. Dagen etter gikk Doc i store ringer rundt markisen, men det gjorde ikke eg som hadde glemt det hele. Eg tok jo tak i båndet, som Doc selvsagt ikke hadde flyttet, og DER kom Vøringsfossen på nytt. Der sto eg, sjokkert med sveisen til Kurt Cobain og en overivrig Tassen klar for tur.

Sånn bortsett fra ufrivillig dusjing hadde vi det riktig koselig da.

Så langt stor underholdning for våre gjester, og denne underholdningen nådde nye høyder da Karina litt senere gjorde nyaktig det samme, med samme fantastiske resultat, til hennes bedre halvdels krampe latter. Kort fortalt; vi lærte mye om regn og vinkel på markise den helga, og magemusklene fikk sin del trim.

For ryddighetens skyld vil eg takke Ståle for dette minnet, følg gjerne hans blogg HER!

 

 

 

Insta / Snap / TikTok

Brakk meg da eg bytta på senga!!

Har du opplevd at noe du skulle gjøre, som i utgangspunktet skulle tatt 5-10 min, tar 8 timer? Da er du ikke aleine. Det kan for eksempel være så enkelt som når man skal skifte lyspære på bilen og oppdager at det er noe mer som er røket, og da er det jo bare å begynne å skru. Dette er vel den mest vanlige formen for merarbeid.


Eg skal nå fortelle om gårsdagen, da eg brukte 8 timer på å skifte på senga, ja det er faktisk mulig. Det er normalt sett en grei oppgave. Man røsker av sengklærne, for så å sette på reint. Og bare for å ha sagt det på forhånd, ingen ting gjorde meg mer glad i går enn tilbud på disse sengklærne HER. Utfordringene sto nemlig i kø og bare venta på å bli oppdaga. Joda, eg reiv av dynetrekk og putetrekk ganske så raskt, lakenet også, alt i rute hittil.

Bare å gjøre seg hard, mye museskitt og kreperte fluer!

Siden dette støver fryktelig mye så eg mitt snitt i å få vaska litt på soverommet, men for å få inn litt lys åpna eg de lange, tykke, mørke gardinene. Det angra eg fort på, for der åpenbarte det seg en fryktinngytende styggedom. Museskitt i både vinduskarm og på gulvet under. Her måtte hardere skyts til enn bare en fuktig klut, bare å brette opp ermene.

 

Under vinduet er det også flere gjenstander, blant annet et lite bord og en brannstige, som også krevde både gnikking og gnukking. Vel, nå skal vi ikke svartmale alt her, vi fikk rydda og vaska grundig. Og det som ikke hører hjemme på soverommet skulle eg bare «rydde bort» inn på gjesterommet, men til min store forskrekkelse var det museskitt også her.

Aldri vært så glad i støvsugeren før!

Før eg vaska noe som helst mer ropte eg på min andre halvdel; «Doc! Huske du før helgje då eg hørte mus, og du svarte at dei sikkert va i veggen? Dei va IKKJE i veggen!» Han kom løpende (ja faktisk) opp trappa, og heseblesende inn på gjesterommet til meg, som sto og svelget unna ei spye for tredje gang. Han rakk ikke å si så mye før også han nærmest brakk seg. Her var det mye.

 

Etter mye om og men, kasta og brent hvilket Doc sto for, gnikking og gnukking, kunne vi endelig dra frem støvsugeren og fullføre aksjon museskitt. Støvsugde først gjesterom og soverom, og tenkte eg kunne like gjerne ta kontoret mens eg alt var i gang. Det viste seg å være et smart trekk, for også her hadde musa lagt sine spor.

Aldri vært så fornøyd med egen innsats etter å ha bytta på senga før!

Kort fortalt, vi fikk tatt en grundig julevask i hele overetasjen her, så det ble så og si klinisk reint. Og med de siste kreftene etter all vasking og brekning, kunne eg endelig sette på reint sengetøy igjen, og strategisk plassere ei musefelle oppe. Og vet du hva? Det ble et velfortjent glass med vin til slutt!

 

 

 

 

Insta / Snap / TikTok

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top