Klump i halsen!

Vi kan vel med en gang si det har vært ei veldig fin helg! Da vi kom frem var det unektelig litt skakt på campingområde, men vi fikk da rigga oss til hele gjengen. Eneste utfordringa var vel at vannet ikke rant ned da Doc dusja, men det ordna seg med et kostebrett brukt som nal. Det var et nydelig vær, så vi satt lenge og slappa av utenfor bobilene.

Bare meg og ene kokken Linda som løser verdensproblemer!

Alt av mat var ordna for helga, vi betalte på forhånd, og så fikk vi alle måltider servert. Det var frokoster, lunsjer, og middager, og alt smakte nydelig. Kred til Linda og Geir for topp servering!

Småskummelt å stå på en scene da. Genseren min er strikka med oppskrift fra Superselma, og T-skjorta til Doc fås kjøpt på nettsida deres.

Ut på kvelden fredagen var det dags for at vi skulle på scenen. Må bare si at etter å ha hatt korona nå i en mnd er eg passe frynsete i utgangspunktet, så da det var min tur til å fortelle om hva Superselma gjør for barn, da kom klumpen i halsen, og eg måtte gi ordet tilbake til Doc. Han var jo kjempeflink og prata masse om det. Link til Superselma HER.

Loddsalget gikk som bare det, og på trekningen i går var eg med på scenen igjen. Da gikk det noe bedre, for eg skulle bare trekke lapper. Selv vant vi ikke noe, men det er helt greit, det viktigste er at nå er det noen kreftrammede barn som kan få et løft i en tung hverdag. Det ble en veldig fin sum som garantert kommer godt med, og vi sitter her med klump i halsen av å ha verdens beste venner og familie.

Mary-Ann hadde ansvar for loddsalget, her med gevinstbordet. Ugla hun holder har hun støpt og malt selv! Er så flink vettu!

Hjemveien i dag har vært litt lang, men det går så fint. Tassen er stille og rolig, han elsker jo å være med på tur han, hvilket er veldig bra siden vi også liker oss i bobilen. Nå gleder vi oss til å komme hjem i sofaen, men så spørs det bare om det er plass, for der er leieboeren og mann plutselig tilbake!

 

 

TikTok / Snap / Insta

Å Vestland Vestland!

Du kan tro det var herlig å møte igjen mamma og pappa, og i tillegg var det mer familie der, så det ble så koselig at vi tok pause fra bloggen i går. Dagen starta med at pappa stekte egg og bacon til hele gjengen, så det ble en trivelig fellesfrokost etterfulgt av avslapping i sola. Odda viste sin beste side i går, og Tassen fant seg en sommerflørt. Hunden til Randi og Leif (Lothepus) var ordentlig søt.

Eneste bilde eg tok i Odda.

Ut på dagen rusla vi bort i sentrum en tur, vi måtte handle litt, for vi hadde reist fra det meste. Etterpå ble det enda mer avslapping i sola, akkurat hva vi trengte. Middagen i går bør også nevnes, for det ble hvalbiff med fløtegratinerte poteter, og litt diverse grønt stekt og dynka i fløte. Helt himmelsk altså!

I dag går turen videre, vi skal på en slags minifestival hvor vi skal holde et lite foredrag om Superselma, litt om hva det er og hva de gjør for kreftrammede barn. Er jo unektelig spennende å få være ambassadører for en så fin organisasjon da. Det skal også være loddsalg til inntekt for Superselma, og folk har vært veldig flinke til å stille opp med premier, så det blir moro! Nei nå får eg ta en pause her, så får vi se hvor mye vi rekker å skrive i helga.

 

 

TikTok / Snap / Insta

Rett på isolat!

Ingen av oss var gira på noe frokost i morges, men det stoppa ikke Tassen fra å komme opp og vekke meg med et tungekyss i nesa. Han skulle ha mor på føttene, og da er det ingen bønn vettu, bare å få tak i morgenkåpa og loffe ned trappa. Tassen sto igjen og venta på far, er for skummelt å gå ned igjen selv. Vi ble bare sittende og sløve ei stund, helt til Tassen påpekte at vi hadde passert frokosttid med god margin.

Doc tok seg noen skiver, mens eg bare dytta i meg noe pålegg før eg hoppa i dusjen og tok på denne HER bh’en. Eg hadde legetime og tenkte det var best å være nyvaska og se ok ut i tilfelle det skulle lyttes på lunger og diverse. Pussa selvsagt tenna også, hvilket er fast rutine uansett. Så stakk eg til legen.

Var bare for sikkerhets skyld. Liker at legene tar ting på alvor.

Måtte møte opp med munnbind og vente utenfor, da eg ble henta kom eg rett inn på isolat. Lettere bekymra satt eg der da, og venta på legen. Tok jo selvsagt litt tid pga ferieavvikling, men da han omsider kom undersøkte han det han kunne undersøke. Vi prata litt om tilstanden min, han sa det var veldig typiske tegn på long covid, at eg ikke lenger var smittsom, og bekrefta vel egentlig det eg visste. 

Medisinen som vanligvis brukes mot dette er en oransje diskus som ligner på ventoline astmaspray, men den tåler jo selvsagt ikke eg pga hjertefeilen eg har. Dermed må dette faktisk bare ventes ut, og eneste eg fikk var en sterk hostesaft, samt grei beskjed om å ikke anstrenge meg. Presser man lungene kan det bli mye verre.

Den hadde heldigvis bare hoppa av…

Nei da gjenstår nye late dager da. Vi skal egentlig på tur i helga, men pakka i bilen og dro i dag. Nå skal vi møte mamma og pappa, for hva er vel egentlig bedre enn å ha foreldre i nærheten når man ikke er i form? Etter å ha reparert turboslangen bare én gang, og stått i samme ferjekø på to avganger pga ras, er vi snart fremme der vi skal møte de.

 

 

TikTok / Snap / Insta

Tar på å være hjemme!

Var så og si uten pust da eg våkna i morges, fikk sove tåelig greit i natt, så det var ikke der problemet lå. Uansett sto eg opp og fjelga meg (ja altså stelte meg). Doc hadde gjort det fryktelig enkelt og stekt pølser til frokost, og med litt salat til fikk det da ikke blitt så usunt vel. Godt var det i alle fall, hvilket Tassen kunne bekrefte da han fikk tuppen på ene pølsa.

Etter frokost ringte eg legen. Doc var jo hos sin lege i går, og eg testa fortsatt positivt i går, så det kan være greit å etterlyse noen tiltak her. Fikk snakke med resepsjonen, og deretter med en lege. Hun ville gjerne ha meg inn, men samtidig er det ferieavvikling. Det endte med at eg fikk time i morgen, og så skal de ringe i forkant om de ikke har tid til annet enn en tlf-time. Greit nok det, eg får i alle fall snakke med lege.

Du har vel hørt om The Griswolds på ferie og julefeiring? Er litt som oss vettu.

Vi burde nok sikkert hvile litt i dag, men det er ikke så lett når det alltid er noe som må gjøres i heim og hage. Det kan faktisk ikke  forfalle selv om vi ikke er i form. Mens Doc har vært ute har eg drevet litt inne, bobilen har omsider fått navn nå. Bare sånn for moro skyld det da. Inne starta eg med å sette på en klesvask, etterfulgt av pause. Rydda ut av oppvaskmaskina og fylte den på nytt mens eg venta på klærne, og rakk jaggu en pause til.

Kloklipp på Tassen har eg utsatt i nesten ei uke, så da eg fikk igjen pusten etter hard kamp med klesvasken måtte han til pers. Joda, han kommer og gir labb han, Tassen vet nemlig at han får én godbit for hver pote, og en ekstra om eg klipper for langt inn. Lettlurt type! Og min siste bragd siste i dag ble maraton med støvsugeren mens Doc og Tassen rusla tur. Som om eg ikke er redd støvsugeren fra før ble frykten dobla i dag, den tok nesten kverken på meg, og eg peser og hoster enda.

Så til alle som ber oss holde oss hjemme, vi skjønner tanken er god, men nei, det er umulig å slappe av hjemme når det er så mye som skulle vært gjort her. Garasjen trenger ny kledning, plenen må snart slås igjen, hekken skal bort, det skal pusses opp inne, ripsbuskene må trimmes +++ Vi slapper 100% mer av når vi reiser bort fra dette, om det så er på hytta eller i bobil er det mye mindre å gjøre der.

 

 

 

TikTok / Snap / Insta

Lang natt og legetime

Siste gang eg så på klokka i natt var den passert 5, eg lå hvileløs og prøvde alle de beste sovestillinger uten videre hell. Ikke engang dette deilige sengetøyet HER gjorde jobben. Hosta som en mops etter løpetur, og prøvde etter alle kunsters regler med både pastiller og drikke. Da slo det meg, eg har flere ganger skrevet om Doc’s nattlige romsteringer, men aldri om hvordan eg selv sover. Vet ikke nøyaktig hvordan eg sover da, men nå skal eg være dønn ærlig her!

Vanligvis legger eg meg litt etter Doc, han er mye trøttere enn meg på kvelden. Når eg omsider har krøpet under dyna blir eg gjerne liggende og spille Candy Crush ei stund, helt til eg er sikker på at Doc er i dyp søvn. Da letter eg galant på skinka og smyger ut det som måtte befinne seg av vind.

Bare ligger her og sløver litt, trøtte som nøkken begge to.

Joda, eg tør fjerte fremfor Doc, gjør det i ny og ne, men når man har crohns er det ikke blomster og regnbue som kommer ut der. Minner mer om ei grønn sky forma som et dødninghode, akkurat som Carl Barks ville ha tegna radioaktiv gass i et Donaldblad. Skal man ha en sjanse til litt synkron aktivitet som ektefolk gjerne gjør et par ganger i året, da må all odør holdes til et visst minimum. Det handler om å skåne min kjære for det verste.

Så, når det er overstått legges tlf på nattbordet, og eg blir liggende og glo i taket. Snur litt på meg og glor i veggen. Snur litt mer på meg og glor i puten. Innimellom må eg klamre meg fast i dyna som Doc prøver å kveile seg rundt. Og sånn går det ei stund før eg til slutt er borte i en verden hvor alt stort sett flyter. Det at eg snur litt på meg fortsetter tydeligvis hele natta, for i morges lå lakenet i en stor krøll under meg.

Statistikken fra klokka mi viste at eg var aktiv i natt, tror ikke alle kan skryte på seg flere hundre skritt og puls på cardionivå i søvne. Siden formen ikke blir bedre på noen av oss dro Doc til legen i dag, og fikk konstatert at koronaviruset fortsatt lå i lungene. Da ble eg nysgjerrig og tok en hurtigtest selv, jaggu er vi begge fortsatt positive 4,5 uker etter det brøt ut, men heldigvis ikke smittsom lenger.

 

TikTok / Snap / Insta

«Bello» leverte som vanlig!

Gårsdagen var utrolig fin, sola skinte så eg fikk brukt denne sommerkjolen HER. Etter eggerøre til frokost loffa eg rundt i kjole og sandaler på Montebello, hvilket var helt herlig. Ble med noen over grensa for å handle litt, mens Doc var igjen med Tassen. Er jo selskapssjuk han også, og litt bortskjemt kanskje. Det ble ikke så mye på bolaget, men noen ruller snus, en haug med grillpølser og åtte poser chips var liksom det viktigste.

Fares stod for underholdning under tedansen, artig fyr han der!

Da eg hadde pakka ut av posene hørtes musikk like bortenfor, da var det tedans med Erik Hoel. Du hendelse så koselig da, vi samla oss en gjeng, tok med stoler, og satte oss tilrette. Ordentlig trivelig å sitte der i sola med god campingmusikk. Etterpå rusla vi litt rundt og hilste på bekjente og venner før vi gikk tilbake og lagde middag.

Doc imponerte stort med porchetta i omnia, med saus på krafta. Eg hadde marinert noen nypoteter og lagd noen salater på forhånd. Du hendelse for et luksusmåltid! Her tror eg faktisk Hellstrøm hadde latt seg imponere! Da dette vidunderlige måltidet var fortært rusla vi bort i gapahuken, for her var det live musikk.

Ser ikke dette bare underbart ut?

Eg prøvde meg på en cider, men den var tung å få ned. Tok en dans med Doc, men måtte sette meg. Holdt virkelig på å krepere fordi pusten ble så ufattelig tung. Joda, hadde det moro og koselig med masse venner og bekjente, men holdt ikke ut hele kvelden. Da Doc kom med tre nye cidere delte eg de ut til de andre før eg gikk bort i bobilen, da var ikke klokka mye over 23. Eg klarte ikke mer. Like etter kom Doc og en kamerat, de tok en rolig cognac utenfor før de rusla videre. Det vil si, Doc kom inn og la seg ikke lenge etter.

I dag gikk vi en runde og takka for laget, og noen kom bort til oss og takka. Vi pakka sammen litt sånn innimellom, men det var et nydelig vær, så vi hadde det ikke travelt. Var også godt å komme hjem, fått rydda inn og spist middag. Ja, det ble selvsagt svenske pølser i dag, godt det. Vi må si vi stortrives på Bello, og burde nok vært der oftere. Selv med live musikk slapper vi av på en helt annen måte enn når vi er hjemme, og det har vært godt for sjela.

 

 

TikTok / Snap / Insta

Lekkasje på prøvetur

Den ufordragelige flua fant omsider vinduet, for i natt var det bare snorkinga og hostinga til Doc som forstyrra. Eg lå og håpte på at Tassen skulle være like sein i dag som i går, og det hadde han helt sikkert vært hadde ikke tlf til Doc ringt før kl 7 i morges. Det var Rype og Anne som var på ferie og lurte på hvordan det sto til med oss.

Vi er jo fortsatt tungpusten og full i smerter begge to, men fant raskt ut at det kunne være like greit å sitte i en campingstol med venner, som å sitte hjemme og glo i veggen. Vi slapper mye mer av når vi ikke er hjemme med tusen gjøremål. Dessuten ville Doc teste om turboen holder nå, så vi ble med de videre til Montebello i helga.

Joda, turboen holder den, men verre var det med dette styrtregnet som kom i formiddag. Det klarte å presse seg gjennom AC’en igjen. Ja det er jo klart, når en ting endelig holder må det være noe annet. Tradisjon det her vettu. Doc måtte til å tette den igjen, så nå tror vi den holder, men du må gjerne krysse fingrene og banke i bordet og alt det der. Og nei, ikke be oss kjøpe ny bil, vi liker denne vesle gamle røveren.

Funker dette da!

Da vi kom frem var det en utålmodig Tass som grylte for full hals, han ville svært gjerne på dass. Nå møtte vi neste utfordring, for vi har glemt halsbåndet hjemme. Doc klipte opp en stillongs, eg tredde en nøkkelring på, så knøt vi det rundt bikkja, og vips nytt halsbånd! Får duge til i morgen, da lusker vi oss muligens over grensa og handler litt.

 

 

TikTok / Snap / Insta

Feit flue og krokodillegrep

I går kveld var det ei flue på størrelse med spurv som dreiv å virra rundt her. Sånn svær ekkel kladd som dreiv å klaska i vinduet så det dundra i karmene. Den hadde ingen planer om å la meg sove, satte seg gjentatte ganger midt i panna. Når Doc i tillegg ga dyna en ordentlig bamseklem og rulla seg rundt som en sulten krokodille, og vifta blåste stjerten min kald, da var det ikke håp for mye søvn gitt. Sånn for sikkerhets skyld lå vi og hosta om kapp også.

Gjett en gang om det var digg at Tassen sov til over kl 10 i dag! Vi kunne da altså likevel stå opp noenlunde opplagt tross feite fluer, krokodillegrep på dyna og uendelig hosting x 2. Eg surra sammen en enkel omelett til frokost, og deretter traff vi den velkjente sofaen. Satt ikke så lenge i dag da, Doc skulle inn til Tommy som driver Superselma for å hente noen effekter. Da han spurte om eg ville bli med innover var eg ikke sein å be.

Bare oss og Tommy med litt greier til loddsalg, ikke bare bare det!

Seinere i sommer skal vi på en festival hvor de har loddsalg til inntekt nettopp for Superselma, og vi skal være ambassadører. Vet vi har snakka mye om Superselma før, det er fordi det er vår hjertesak, og vi får ikke nevnt de nok. Det er en organisasjon som jobber for å glede kreftrammede barn. Det kan være alt fra en liten leke til en tur i Dyreparken, for et barn kan et lite lysglimt i en tung og vond hverdag være nok til å gi gass og kjempe videre. Dette er en utrolig fin sak å støtte.

Hos Tommy og Superselma ble det selvsagt litt skravling etter gammelt. Ikke så ofte vi får tid til å møtes, men utrolig hyggelig når det skjer. Det finnes mange måter å bidra på for de som vil, men den aller enkleste er å vippse ønsket sum til 77762. Link til Superselma finner du HER.

Vel hjemme ble det en ufattelig enkel middag, nå hadde vi begge brukt oss opp for i dag. Pølser og potetstappe får ikke blitt feil, og desserten ble norske jordbær med fløte. Må holde magen stram i sommer. Sånn ellers vasker eg nå ei maskin klær for andre gang, for eg hadde glemt den i sta. Og da eg betalte regninger i kveld var det ikke ett eneste kid nr som stemte, da var det vel egentlig bare å takke for seg og si god natt.

 

 

TikTok / Snap / Insta

Perfekt foruten covid og havari!

Reklame |

Formen er fortsatt den samme på begge her, bare Tassen som har ekstra energi og kondis. Frokosten gjorde vi meget enkel med rester fra i går, og så gikk vi i gang med dagens gjøremål, altså å slenge oss i sofaen. Vel, noe måtte vi gjøre, så eg har vaska litt mer klær, men ikke alt, må fordele det utover uka. Og Doc klipte den lille hekken fremfor terrassen, og vaska bobilen. Den ser ut til å virke som den skal nå!

Så deilig stoff at eg begynner å like blomstrete kjoler!

I dag kom naboen hjem fra tur, så eg rusla bort og henta posten vår, og der lå det jaggu en pakke til meg! Hadde nesten glemt den, eg bestilte litt i et svakt øyeblikk i ferien! Eg hadde aldri trodd eg skulle like blomstrete kjoler, men denne grønne HER var bare så deilig å ha på, nesten som å gå naken! Denne HER kjolen var mer luftig, herlig i sola, og med bar rygg. Er forresten på tilbud nå!

Elsker denne toppen!

Eg hadde også bestilt den toppen HER, som er strikka med luftehull. Så får vi se hvor lenge den er hvit da, eg og hvite klær er egentlig ikke den beste kombo’en. Og siden eg alltid blir solbrent på nesa ble det også en solskjerm, perfekt for vin på terrassen! Den finner du HER til under 100-lappen! Meget fornøyd med alt, og det er meldt mye pent vær i august, så eg får nok brukt det selv om det er spådd litt regn til helga.

Så luftig at den kan brukes i hetebølger også!

Sånn ellers vil eg bare tørre å påstå at sommeren har vært utrolig fin tross litt dårlig vær, korona og havari. Vi har klart å kose oss masse, og sitter igjen med mange gode, morsomme, fine og herlige minner. Har kjørt ca 313 mil, vært med gode venner og masse familie, og har fortsatt eg grei slump igjen på feriepengekontoen vår. En toppers ferie!

 

 

TikTok / Snap / Insta

Den lange veien hjem!

Våkna opplagt ganske så tidlig i dag, utrolig nok, var vel spent på om vi kom oss hjem. Vel, opplagt var muligens å ta litt i, våkna vel mest av meg selv som hosta, men la gå, eg var mer uthvilt enn tidligere. Gnikka DENNE i fleisen og fikk i meg et ferskt rundstykke mens Doc pakka inn stolene og bordene. Og like etter kom pappa med to nykokte egg. Jaja, de kunne vi da alltids ha til lunsj.

På an igjen, gikk med en halv rull gaffa.

Etter å ha tatt farvel med mamma og pappa, tante og onkel, vår nye bekjentskap Ylle og dattera, tusla vi rolig avgårde nordover. Peugeot’n malte som en katt, dette gikk jo så fint at vi unna oss burger og pølser på veien. Det var ikke før vi nærma oss Lier at turboslangen begynte å fise igjen, hørtes i alle fall sånn ut. Etter en quick fix var det bare småfjerting, og vi kunne tusle helt lugnt rett hjem.

Tassen var mer enn hysterisk alt da vi tok av motorveien her, så de siste to km ble både musikk og lekk turboslange overdøva av intens bjeffing. Så fort vi parkerte var det bare å få ut Tassen, som var i ekstase over å nok igjen kunne markere egen hage etter mange uker borte. Eg ringte legen med en gang, måtte forhøre meg litt om denne koronaen. Endte med ei ukes sykemelding, og unngå ting som gjorde meg andpusten. Kjempegreier det, vi måtte jo bære inn alt fra bobilen.

Etter andre korga med klær begynte eg nesten å se etter Prekestolen, dette var jo som en real topptur!

Det var ikke mindre enn tre korger mat, til sammen fem maskiner med klær og ellers litt diverse. Andpusten? Ja. Gjorde det enkelt og vaska bare to maskiner i dag, det verste var å bære det opp trappa her. Middagen ble fryktelig enkel, stekt servelat med pasta. Resten av pastaen ble en enkel pastasalat, og eggene vi fikk av pappa i morges som vi nesten hadde glemt lagde eg en eggesalat av. Skulle nok ha vaska både bikkje, oss selv og sengeklær også, men satser på at det kommer en dag i morgen.

 

 

TikTok / Snap / Insta

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top