Strabasiøs ferd videre!

Natt til i går forvilla vi oss inn på Jotunheimveien hvor det var så inn i gamperæva mye mygg at eg ble sittende i bilen. Grethe kom innom for å holde meg med selskap, og da det begynte å regne kom også Doc og Marianne løpende fra fisketur. Den observante leser har nok fått med seg størrelsen på bilen vår, og skjønner at besøk betyr snudde stoler. Ble et fæla baluba for å få dette til da det er trangt, men etter både gloser og latter kunne vi ta noen runder yatzy.

Neida, ikke trangt her..?

Gårsdagen starta bedre, da med noe mindre mygg, og ny kjøretur. Eneste problem nå var at eg oppdag at eg hadde glemt dungribuksene mine hjemme. Måtte vrenge innom Vågå og få tak i ny, og heldigvis ble Ronny og Tom med på shopping. Ronny fant tilbud, og Tom gikk god for fasong, så det ble jaggu ny bukse, og Tom fant seg boxer med elg på! Gutta krutt vettu, de skal få bli med på shopping flere ganger!

Tom og Ronny da de måtte bli med meg på shopping!

Vi havna på Dombås i går, og er nå seks bobiler, ei campingvogn og en Kenworth snutebil. Her må eg bare få skryte litt av campingen altså, vi står på Toftemo turiststasjon, og det er akkurat som å være i syden. Nydelige middager, fresh frokostbuffet, uteservering med alle rettigheter, basseng og skikkelig trivelig personale. Og alt dette til overkommelige priser, ta turen om du får muligheten!

Med spor av hyperventilering fikk vi på sett og vis kjølt oss ned noen ganger i dag!

I morgen braker det løs med haraball i Skjåk. Det blir en rask dusj før vi leverer bikkja på kennel og turer avgårde nedover. Herregud som vi gleder oss nå, et år siden sist vi samla gjengen på Skjåk Countryfestival! Da er det fare for at eg bare poster på snap og instastory frem til søndag, kan ikke sitte med tlf å blogge der vettu! God helg da folks!

 

Snap / Insta

Redneckfest og turen videre!

Nei, skulle eg fått rabla ned noen ord igjen her? Det har uten tvil blitt lite tid til å skrive nå, for vi har det travelt med å være sosial. Som den observante leser har fått med seg har vi altså vært på fest med Norsk Redneckforening igjen. Etter vi trakk oss fra serien i 2018 har det blitt lite fest der da vi ikke hadde noe med innspillingen å gjøre, så nå var det virkelig på tide igjen.

Snakker vi trivsel eller?

Kort fortalt, alt var som før, masse lykkelige mennesker, mange smil, og mye latter. Eneste eg kunne hatt å si på helga må være den forbanna kleggen, den var over alt. Og så er eg sjeleglad for DENNE etter at eg sovna i sola! Ellers var dette en fest som frista til gjentakelse, med mange kjente fjes, samt noen nye bekjentskaper. Rett og slett herlig!

I går var det jaggu nok vann på bilen til at vi begge kunne dusje, før vi pakka sammen, takka pent for oss, og tusla videre i den skjønne grønne. Vi endte på Vasstulen hvor vi møtte en god gjeng med blide fjes, og tok det ytterst pent i går. Godt å få slappe av litt mellom slaga.

Livet er best i bobil!

Nå går turen videre med flere i følge. Marianne leder an og vi andre dilter lydig etter. Litt usikker på om eg fikk med meg hvor turen går nå, men det er nå det samme for meg, og akkurat derfor liker eg ferie i bobil. Vi har nå passert både Hemsedal og Filefjell, så det nærmer seg vel et matstopp snart.

 

Snap / Insta

Starter ferien på redneckfest!

Vi er i gang!!! Jepp, da har ferien starta! Det må vel være ny rekord, eg slutte på jobb kl 10.45, og kl 11.30 var vi avgårde! Siden eg dusja i morges var det bare å bytte klær, en dæsj med DENNE favoritten som er på tilbud, vanne jordbær, og rett i bilen. Dæven dette blir bra, tre uker i den lille skinnende grønne rullestove, måtte disse dagene IKKE gå fort, for dette skal nytes. Vi lever uten tvil for sommeren!

Holder på å gå ut av mitt gode skinn i fryd over ferie!

Vel vel, du lurer kanskje på hvor vi starter ferien? Nå er vi invitert på redneckfest, hvor flere fra første sesongen også er i helga, så det blir meget spennende og moro etter gammelt! Det er faktisk 10 årsjubileum, altså fare for at det blir både livlig og artig. Søk opp Midtsommerblot på Flismoen på Facebook for å lese om arrangementet.

Da sier vi god helg og god sommer, så snakkes vi her når eg ikke er for opptatt med å være sosial, eller evt når eg er i form, for denne helga er det ikke iste i glasset. I alle fall ikke aleine.

 

Snap / Insta

Klarer knapt vente!!

Sa eg skulle blogge mindre, men nå kommer jaggu dagens andre innlegg gitt. Ja, eg var med på en artig utfordring her på blogg i sta, bare for moro skyld, og for å bidra til mer farger i klesveien. Fikk du ikke det med deg? Om du er nysgjerrig kan du se det HER.  Jobben gikk tåelig greit i dag da, bortsett fra betonggulvet som kan minne om glødende kull og rustne knivblad gjennom verneskoa.

Hvordan få kakemanndeig til å bli pepperkakedeig!

Regnet ga seg i går og gjorde plass for å slippe sommeren tilbake, så i dag var det rake vegen hjem fra jobb. Tid for siste innspurt i sola før ferien, nå skulle dette baconet brunes! Alt var ferdig pakka i går, så det var ikke noe som hasta å gjøre, bare å plassere seg i vater og nyte. Gud som eg elsker sommer! Og forresten så ble det DENNE lakken på negla, for den som lurte.

Nå gleder eg meg så sjukt mye til ferie at det ikke kan beskrives! Det blir en god miks av festligheter, festival, og rein skjær avslapping, og det beste med alt er at vi skal være i bobil i tre uker. Til og med Tassen gleder seg, enda han ikke helt vet hva han går til. Han må nemlig på kennel når vi er på festival. Ellers kan det bli noen opphold på bloggen, men eg oppdaterer så fort eg kan, og følg med på snap og insta! Måtte de fire timene på jobb i morgen gå fort!!!

 

Snap / Insta

En artig utfordring!

Kom hjem fra jobben til et ekstremt lommert vær i går, så klamt som det bare er i ei badstue full av svette menn. Ifølge yr skulle det hølje ned, men eg tror ikke det ble mer enn åtte dråper. Det eg fascineres mer over er hvor inni gamperæva mye insekter som dukker opp når det er lommert, for det gikk ikke å sitte ute når til og med gule marihøner begynte å bite, og Doc fikk kleggstikk gjennom t-skjorta . Han som så og si aldri blir bitt. Er mye bedre i dag heldigvis!

Rosa topp, blå bikini, gul shorts, rødt merke på slippersa, blålilla solbriller og oransje bil! 6/7 farger!

Men eg ville nevne noe hyggelig også her i dag da. Vi har jo mange fine og spennende blogger her på denne plattformen, og en av de, Frodith, ville få til noe moro. Hun kom nemlig med en artig utfordring, at vi på blogg hver dag i ei uke skulle kle oss i bestemte farger. Siden den dama er et friskt pust på blogg, og er bare positiv, ville også eg bli med på den utfordringen. Og så er vi nordmenn veldig grå og trauste i klesveien, eller hur? Hvor mange svarte, grå og hvite plagg har du?

Måtte få med noe grønt også, da er vi på 7/7 selv om ikke alle fargene var klesplagg.

Det er bare ett problem. Eg har pakka til ferie og har bare arbeidsklær og «nødklær» tilgjengelig, så eg gjør en annen vri inspirert av bloggeren Bunny. Eg kjører én dag med flere farger! Så her er altså mitt bidrag, med litt diverse farger som nødvendigvis ikke matcher i hele tatt, men det er friske farger! Og med dette vil eg oppfordre alle som ser dette til å utfordre seg selv litt, bruk mer farger, ikke vær redd for å være synlig, det sprer jo bare glede!

Her er fargene i Frodiths utfordring!

 

Snap / Insta

Klar for ferie!!!

I går sovna eg visst fra både blogg og sosiale media, greit utslått. Det hender at eg blir helt vrak noen timer etter medisinering, så i går kveld sovna eg på sofaen i 18 tida, våkna for å legge meg rundt 22, og sov videre til klokka ringte kl 6 i morges. Så om noen lurte, ja, man detter helt i do av å sove så mye, og dagen i dag har vært passe sløv. Hjelper ikke at det er lommert heller. Godt det nærmer seg ferie nå, så vi kan stikke av.

Lommert som pokker, smiler fordi vi er snart på tur!

Så, til denne ferien som varer i tre uker i liten bobil med personbilvekt, hva pakker man egentlig med? Jo, en haug med tynne, lette sommerkjoler, og litt ull i tilfelle kjølige kvelder. Av undertøy ble det et par BH’er og utelukkende stringtruser da de sikkert veier mindre enn disse firkanta bestemortrusene mine, selv om de begynner å bli tynn og utvaska. Og så ellers litt vaskekluter og håndklær må med.

Men så har eg nå et dilemma. Selv om eg har gått ned nesten tre kg nå, må vi fortsatt tenke vekt. Hvilken neglelakk skal eg ta med? DENNE er min ultimate sommerfavoritt, den går til det meste og er fresh. Men eg har også blitt glad i DENNE, selv om den ikke passer til like mye. Hvilken ville du valgt? Jada, alle gram teller!

Ellers går det i mat og fluider. Vi har hamstra i Sverige, også der tenkt på vekt. Kartonger med vin veier mindre enn flasker, og jo sterkere brennevinet er, jo færre flasker. Og da skulle vel alt være klart for ferie om bare få dager. Hvor vi skal? Til Skjåk så klart, countryen der er den beste! Og sånn ellers kommer vi til å la yr bestemme vår vei, vi blir å se der det er sol! Sier ikke god ferie før fredag, for eg satser på det blir flere innlegg før det.

 

Snap / Insta

11 retter som frister i varmen!

Makaronisalat er en evig favoritt her som passer som tilbehør til det meste, men kan også spises som egen rett. Den er frisk og god, altså det perfekte tilbehøret i stedet for poteter og sånt i varmen. Du trenger
Ca 1 porsjon kokt og avkjølt makaroni
1 boks mais
1 søtpaprika
5-10 cm purreløk
1 pk bogskinke (eller crabsticks)
1 pose majones
En dæsj fløte
Aromatkrydder
Kutt alt i like små biter og bland godt i en stor bolle eller boks, dette holder i mange dager. Smakene blir best om du lar den stå en halvtime i romtemperatur før servering.

Frisk og god!

Bruschetta a la Dask er vel egentlig ikke ordentlig bruschetta, men eg liker de best sånn. Del baguetter i to (kan også bruke brød eller rundstykker) og smør først på hvitløkssmør, deretter tynt lag baconost, så pesto og gjerne hvitløk. Oppå her er grovhakka tomat og ost det viktigste, men man kan også ha løk, friske urter, kanskje noe skinke, eller annet som passer. Settes i ovnen på 200 grader i 10-15 min, til du får gyllen skorpe og smelta ost. Veldig godt til makaronisalaten.

Knasende godt!

Kyllingsalaten som leieboeren lagde (søstra mi som bodde her ja), har eg modifisert litt. Eg bruker de samme grønnsakene som i makaronisalaten, ellers trenger du ca en porsjon pastaskruer, ca 300 g kylling, og ca ei sånn lita flaske aioli. Eg kjøper kyllingfilet eller strimla kylling alt etter hva eg finner billigst, krydrer med noe godt krydder og steiker det. Sørger for at alt er i ca like store biter som grønnsakene, og når alt er avkjølt blander eg det godt sammen. Dette er godt til nystekte rundstykker eller baguetter.

I manko på bilder av noen retter serverer eg dere ei sommersvett Dask!

Wraps er aldri feil, og her er det vel bare fantasien som stopper. Vil man ha de saftig, sprø, og litt sunn er det tre ting å tenke på. Noe naturlig fett i bunn, som f.eks smøreost, avokado eller peanøttsmør. En form for frisk salat, anbefaler rukkola, kinakål eller hjertesalat, kanskje noe paprika, tomat eller agurk. Bare ikke for mye forskjellig. Så må vi ha proteiner, og siden det er det lurt å få i seg salt i varmen anbefaler eg spekemat og salami. Men det er også godt med skinke, kylling, roastbiff, pølser, osv. Rull de tett sammen og del de i «bite size» biter, så er det lettvint å spise litt når det trengs.

Snadder med wraps bites!

Pølsebiter med bacon og ost er også en sikker vinner. Her er det viktig at pølsene er litt tjukke så de står stødig. Skjær de i litt kortere biter enn hva bredden på baconet er, for du skal surre bacon rundt pølsebitene så du får ei «skål» oppå pølsa. Der legger du litt kryddersmør og en terning hvitost, og så pensler du godt med ønska grillsaus. Og så steiker du de på 200 grader 20 min i ovn eller i form på grillen til baconet får crispy kant. Nydelig til råkostsalat, potetsalat, makaronisalat, eller bare til brødskiver. Gjerne sammen med maiskolber også.

Kan se tvilsomt ut, men smaker nydelig!

Pytt i panne kan modifiseres til et fullkomment måltid med litt egg og kinakål. Steik pytt i panne som vanlig, rør inn ett egg pr porsjon mens det fortsatt surrer på steikepanna, sånn at eggene fordeler seg med resten. Så har du i en liten neve kinakål pr porsjon og lar det surre til den er myk. Du kan også ha på en woksaus eller grillsaus om du liker det, men vi spiser dette bare med litt ketsjup på sammen med brødskiver.

Brød i kø er vel en klassiker fra 80 tallet, om eg ikke tar helt feil. Foruten oppskåret loff, bogskinke og tomater må du lage persillesmør. Til det trenger du
100 g smør/margarin
1/2 fersk kruspersille hakket
1 dl revet ost
1 ss ketchup
1 ss sennep
1/2 dl fløte
Først blander du alt til persillesmøret. Ca 3/4 av dette smør du på alle brødskivene. Skjær skinke og tomat i ca 3-5 mm tykke skiver og fordeler dette på annenhver skive. Kle en ildfast form med alufolie som du siden skal brette oppover. Monter skivene to og to så det blir smørbrød, og plasser de på rekke i formen, før du pakker alufolien opp på sidene som støtte. Dytt resten av smøret (og gjerne litt ekstra revet ost) utover toppen og steik det på 200 grader i ca 15-20 min midt i ovnen.

En fantastisk god klassiker!

Spekemat er jo aldri feil, og sammen med oster er det veldig godt. Bare å dra frem alle typer spekeskinke, serranoskinke, spekepølser, salater, gjerne en god ost, druer, søtpaprika, rørosrømme, salater, kjeks og/eller flatbrød. Dander det fint på et brett og server, og eg lover folk spiser! Denne er aldri feil.

Jadda, makaronisalaten er med der også!

Salatklassikeren fra 80 og 90 tallet må vi ikke glemme da. Kinakål og Thousand Island er og blir friskt og godt! Her kan du ha i hva som helst, og mine favoritter er mais, ananas, tomat, agurk, purreløk (tåler ikke vanlig løk), svart oliven, fetaost, osv. Bare å kjøre på med alt man liker, det blir ikke feil! Kanskje du bruker noe vi ikke har prøvd?

Doc&Dask taco er noe vi har måttet inngå kompromiss for å få til. Doc liker ikke taco, mens eg elsker det. Vi bruker derfor fajitakrydder i stedet for tacokrydder. Steiker kjøttdeig sammen med purre og paprika, og har i fajitakrydderet. Legger dette på tortillalefse sammen med ost, og bretter de i en trekant så de er helt lukka, og steiker den et minutt på begge sider på middels varme. Nydelig godt sammen med frisk salat!

Inni der er det masse godt!

Skalldyr må vi selvsagt også ha med, for hva er vel bedre enn ferske reker og krabbe på loff med majones om sommeren? Det viktigste man må ha i tillegg til skalldyr er selvsagt loff, majones og sitron, men har du prøvd med aioli? Det er også godt med rødløk og frisk dill på skiva. Man kan også kombinere med røykt makrell, og eggerøre er godt til. Har du noe annet tilbehør som passer skalldyr? 

Og skulle du slite med magen i varmen, surmelk og kavring! Det er en sikker vinner. Eg bruker vanlig kulturmelk og Wasa sine kavringer.

 

Snap / Insta

Kontrastene merkes!

Kontrastene fra i går til i dag er til å ta og føle på. Det vil si, vi ligger her som vrak begge to, med muskler og ledd som tar konsekvensene for væromslaget. Vi klager ikke av den grunn, har da akkurat hatt 14 dager hvor vi har vært så svett at vi ikke kunne gitt hverandre en klem uten å glippe taket på hverandre. Vi er vant til kontraster i været, bor i et land hvor været skifter raskere en du kjenner lukta etter å ha sluppet en fjert.

I går lå denne deigen til bruning i olje, mens i dag er det sofa og repriser på lineær TV. Og er det så nøye om ikke bikinien matcher?

I går vanna eg både meg selv og jordbærplantene med hageslangen, og dusja i iskaldt vann. I dag ligger vi på sofaen og lovpriser dråpene som faller fra oven. Selv om eg ikke får solt meg, selv om Doc ikke får rusla rundt på tunet og drive med sitt, selv om vi har tannverk alle andre steder enn i tenna, så er vi sjeleglad for regn nå. Vi er nok heller ikke aleine om det. Eg er i alle fall livredd for brann, og vil gjerne grille uten å få nytt magesår. Og for å grille må bønda ha vann til å produsere noe å ha på grillen.

Var hakket mer trivelig på terrassen i går kveld enn nå ja.

Så hva annet enn å deige på sofaen har vi gjort i dag da? Ikke en dritt. Eller jo, Tassen har vært over seg av begeistring for svalere temperatur og mer komfortable turer, selv om han hater å bli våt i fluffen. Han tripper like lett som Sophie Elise bortover asfalten, med vrikkende stor lodden rompe, sånn passe jålete lykkelig stil.

Tassen har hatt hard jobb disse to ukene med å grave seg kuldegrop under hekken, koser seg nå under skyene.

Doc har stått for middagen i dag, det ble heimelaga løvbiff med potetbåter, bearnaise og salat. Nå var det vær til å spise varmmat igjen, da skulle vi ha noe godt! Ser ut som det blir noen dager med regn og svalere vær fremover, og så kommer heten tilbake. Kanskje eg skulle lagd et innlegg med gode friske oppskrifter når varmen tar matlysten? Er det noe som kan fenge og være av interesse?

 

Snap / Insta

Null matlyst og mislykka dessert!

Som nevnt på snap; nok en varm dag! Det er dog ingen grunn til å klage, for vi elsker varme, det er SÅ mye bedre å svette enn å fryse. Dessuten er matlysten meget fraværende, så kanskje eg til og med får nedskalert dette meieriet før sommeren? Det hadde vært noe det! Uansett, Doc stakk på Biltema en tur, og etterpå stakk eg til Kløfta. Hadde fått mld om at en pakke var klar for henting på Rema. Ja, hva ellers skal man drive med når man er sykemeldt? Det blir litt nettshopping.

Den egna seg bedre til å skjerme sola enn til dans.

På Kløfta luska eg innom polet og fant litt dessert, en cider fra Hardanger måtte være bra. Innom Menyen og henta hjem noen reker til middag, vi var enstemmig i at det var eneste vi hadde lyst på i denne varmen. Holdt på å glemme hele pakken eg skulle hente, og måtte løpe inn igjen på Rema. Næææ, de hadde ikke noe pakke. Ved nærmere øyesyn så vi det sto Rema Neskollen i den mld. Hmpf… Jepp, du gjetta det, eg måtte til Neskollen.

Kjolen var kjempefin, det var for så vidt de to eg henta i går også! Glemte å ta bilde av de før eg pakka til ferien, beklager, det kommer sikkert bilder i ferien! Det var dette med nettshopping da, tror du ikke eg har funnet mer? DENNE bikinien var virkelig søt altså, endelig en ok bikini som ikke er utsolgt i min str! Men med min flaks rekker ikke den komme før ferien, så eg tør ikke bestille. Pokker altså! Jaja, kanskje eg finner en på ferie.

Jadda, majones oppå og under, det fungerer som lim. Og dill oppå!

Jaja, med tinte reker, loff og vektøkende mengder majones var det middag! Litt vel varmt å sitte ute egentlig, men Doc kom på, bare sånn ca to uker inn i denne heten, at vi har parasoll vi. Jaha ja, den som vi har hatt fremme hver sommer de siste åra, men glemt i år. Har vi hatt solstikk i 14 dager eller? Alt var i alle fall nå lagt tilrette for en romantisk middag på terrassen.

Ser bedre ut enn det smaker, så ærlig kan vi være.

Vi skrella så spruten sto, fråtsa som to utsulta huleboere, og brukte opp en hel tørkerull. Godt!! Etterpå var det jo dessert da, snowball melon, jordbær og cider. Trodde eg hadde gjort det så bra med å diske pænt opp for gubben vettu, men neida, den cideren kom ut igjen med dobbel hastighet. Dæven så besk til søt frukt, ikke drikk Hardangercider til frukt gitt, notert! Vi nøt frukten og satte cideren tilbake i kjøleskapet, koser oss heller med iste her! God helg da folks!

 

Snap / Insta

Må visst på streng diett gitt!

Som mange nå sikkert har fått med seg har eg lagt ute i en stripsa bikini i det siste. Jepp, den røk i feste bak for noen år siden, faktisk da den var nesten ny. Og Doc som er en altmuligmann visste naturligvis råd, han har, som seg hør og bør, strips i alle farger og størrelser liggende, og satte en søt liten strips i ryggen. Siden har eg dedikert den bikinien til terrassebruk. Den stripsen er faktisk av samme typen som de vi forlova oss med en gang i tida.

Når den stripsa rosa bikinien har gjort jobben sin!

Eg har levd godt, bikinien sitter bedre enn noensinne, og det gjør jaggu stripsen også. Når eg ligger så flat eg kan på rygg og soler meg gnager den seg så godt inn i ryggmargen at man kan se konturen av den i tre dager. Det var på tide å se etter ny fasade til meieriet mitt, hvilket eg trodde skulle bli en smal sak. Sjekka Cubus på Kløfta her om dagen og visste at de ikke hadde, så eg kjørte til Vormsund.

Tror du de hadde da? Verken Cubus eller Lindex hadde inne noe som eg hadde fått på meg etter fylte 16 år. Så til Jessheim. Innom alle butikker som selger bikini. Målet var en helt enkel med vanlige stropper, spiler, og akkurat nok vatt til å skjule evt kulde. Vel, de eneste som hadde noe sånt hadde enten i mikrostørrelse, eller i så grelle farger at eg kunne skremt fanden på flat mark. Ikke pokker!

Nei eg kjørte tomhendt hjem, eller det vil si, eg kjøpte et termometer, for det vi har på kjøkkenet står i solsteiken halve dagen, og eg ville ha et i skyggen også. Skal det bli ny billig bikini må eg nok først på diett! Vel hjemme monterte eg denne måleren før eg gikk slukøra opp til kommoden for å leite frem disse gamle trekantbikiniene eg gikk med første gang eg trodde eg var feit. Men hva skjulte seg der? Jo, en gammel bikini eg trodde eg hadde kasta!

Bare meg og termokoppen som deiger oss i sola!

En eg hadde kjøpt på nett, som var for stor, en av flere plagg som aldri ble returnert! Ja, det er hovedgrunnen til at eg liker fysiske butikker, ting i feil størrelse blir nemlig aldri returnert… Flere som har det sånn? Jaja, den passa plutselig nå da, og var jo til og med fin på! Da kunne eg ligge ute med iskald iste på termokoppen i hele ettermiddag og svette meg tynn, for svette – det gjorde eg! Sjekka forresten max/min temp på nye måleren nå, og det har pokker meg vært oppi 33 grader i skyggen i dag, dæven!

 

Snap / Insta

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top