GRATULERER MED DAGEN DOC!

Det er bursdagen til Doc i dag, og i den anledning tenkte eg å bare rable ned noen ord om denne gutten som eg er gift med. Ja for han er jo bare guttungen til sinns da, og det er det beste med han. 

Da vi først ble kjent likte vi ikke hverandre i hele tatt. Vi kunne være på de samme stedene og festene, men det var null connection over hode. Men da Doc var uheldig og brant ræva si på en rakett, skulle dette endre seg. Romperaketten som førte til brannsår og hjemmesykepleie kan du forresten lese mer om HER. Eg måtte jo da kjøre han noen turer til legevakta, og en dag endte dette med grilling og Jack Daniels. Vi våkna altså opp dagen derpå med strips på ringfinger, og en haug med gratulasjoner på Facebook. Vi hadde tydeligvis forlova oss. 

Sånn kan det jo gå, og vi liker hverandre heldigvis litt bedre nå enn etter første møte, selv om Doc har slutta å drikke Jack. Vel vel, denne gutten som ikke likte meg, og som eg ikke likte, har da klart på et vis å sjarmere meg. Vi ble jo omsider gift også, det tror eg er fordi vi egentlig er ganske like. Vi har de samme prioriteringene i livet, livskvalitet for både oss og mennesker rundt oss. 

Doc er jo innerst inne en lettrørt omsorgsfull godgutt, selv om han ikke alltid viser det. Han er særs opptatt av at venner skal ha det bra, og han går langt for å kunne hjelpe Superselma. Det å gi lysglimt til kreftsyke barn har blitt stort og viktig for oss, og det viser jo hvor mye empati det finnes i den gutten. I 2016 sykla han Birken for Superselma, og det sier mye om Doc og saken han sykla for. Du kan lese om det HER.

Ellers er jo Doc full i ramp, han elsker å tulle og skremme folk, noe som vanligvis går ut over meg. Vi har det derfor sjeldent kjedelig, det er liksom alltid noe som skjer rundt oss. Eg trives i allefall veldig godt i Doc sitt selskap, og regner med han trives i mitt, ellers hadde vi vel vært skilt..?!? 

Bursdagsgaven til Doc er veldig enkel, han får faktisk det samme hvert år, nemlig årsabonnement på Donald blader. Han er bortimot avhengig av å lese Donald når han spiser, kanskje han kjenner seg litt igjen? Har jo samme flaksen da, Donald Doc kaller eg han til tider, men det er vel en del av sjarmen. Sjarm har han uansett mye av, han er jo den beste. 

Så gratulerer så mye med dagen kjære Doc, håper du holder ut litt til selv om du begynner å bli gammel! Stort kyss fra den evig hengivne dragen din, Dask!

 

WUNDER REDNECKS!

Da var denne helga over også, ei helg fylt med god stemning og mye sprell fra ende til annen. Ja det var så moro at vi ikke gadd å blogge i går faktisk. Bjørgebu hytter og caravan var stedet, der samla vi en god gjeng med gøye folk. Noen kom fredag, noen kom lørdag, men alle kom med sprudlende humør. 

Fredagen ble vi sittende rundt ei bålpanne og skravle, med godt i glasset og musikk fra anlegget. Sonja og Bård hadde med en henger med ved, så vi holdt varmen. Dem hadde også noen stubber dem hadde sagd hakk i som vi fyrte opp. Det ble også grilling selvsagt, man må en jo ha for å holde ut. 

Lørdagen våkna eg og Doc anføtes i vogna, hvordan det har skjedd er usikkert, men vi har tydeligvis hatt det moro. Dagen starta greit, formen var egentlig ganske så fin. Gjengen begynte å kvikne til, det ble etterhvert litt liv igjen. Doc fyrte opp UDS grillen med 5 kg ribbe som vi glemte å spise, men Bård og Sonja hadde noe svinekjøtt å bidra med. Vi fikk også besøk av ei journalist som ville skrive litt om oss, det er jo bare hyggelig. 

Bård og Sonja hadde også med seg en kjempefin badestamp fyrt med webasto, så da ble det bading. Vi fikk plass til seks personer oppi der, men da var det trangt. Når de andre gikk utav satt eg og Sonja igjen ei stund, vi hadde litt metime med champis og greier. Kosa oss maks. Men tro meg, det var kaldt å gå ut av stampen! Da var det godt å ha bål. 

Litt utpå dagen kom Jon Arild og Hugsten fra Wunderland, dem var ute på ræggen og ville bli med på moroa. Og jaggu fikk vi bli med på ræggen, noe som faktisk var skikkelig artig. Bare å kjøre rundt med god musikk og god drikke, og så artige folk da! Etter ei stund kjørte vi bort til Kolonialen på Vinstra, for der skulle jo Hilljacks spille. Det er jo aldri feil, så vi rocka dansegulvet hele kvelden. Marianne skulle egentlig ha meg med på linedance, men eg var jo litt i ustand, så hun og Doc dansa Doc sin egenkomponerte linedance. Den er forresten forskjellig hver gang. 

I dag er formen hakket verre, både meg og Doc kjenner at vi har hatt det moro. Nå er vi endelig på vei hjem da, etter å ha sovet bort halve dagen i dag. Hvor mange folk som var innom campen vår på Bjørgebu aner eg ikke, det var ikke reint få, men alle glisa og lo og hadde det kjempeartig.

 

 

 

PARTY PÅ VINSTRA!!

Fredag!! Vet dere hva det betyr? At vi hekta på vogna og stakk av! Denne helga skal nemlig Hilljacks spille på Kolonialen på Vinstra, og vi tar selvsagt turen for å få med oss dette. Dem spiller ikke før i morgen, men utålmodige som vi er, reiser vi oppover i dag. 

Det blir en god gjeng med godtfolk som samles på Bjørgebu hytter og caravan AS, og når vi først møtes tar vi like greit hele helga. Dette har vi gleda oss til like lenge som vi har planlagt det, for her kommer det til å skje mye rart. Denne gjengen er jo ikke akkurat stillesittende, så det blir spennende å se hva som skjer. Vi har også med UDS grillen, og 5 kg ribbe, så vi skal ikke sulte! Følger du med på snap og blogg, blir det nok noen oppdateringer underveis. Snap: Redneckdask

Nå er det jo første tur med vogn bak Forden, men det går fantastisk fint. Vi merker ikke at vogna henger på engang, og ja eg har titta bak og sett at den faktisk er med. Eneste som var litt skremmende var når Doc sendte mld til meg på jobb i sta, og sa vi hadde punktert! Men han visste råd og fikk plugga dekket, så alt var klart når eg kom fra jobb.

Vi er nå et godt stykke oppover, og eneste stoppet blir på Rudshøgda. Der er det pol og matbutikk, dermed kan vi bunkre både det ene og det andre. Vi har faktisk bare med oss fire pakker bacon og noen få øl, og det er vel litt i minste laget til ei helg. 

Ellers er eg forundra over hvordan enkelte bilister ferdes på veiene, lurer på om noen av de kanskje har fått i seg noe annet enn saft og kaffe i dag. Er mye tussekjøring gitt. Noen ligger nesten midt i veien, noen kjører forbi så de nesten ikke rekker avkjøringa, noen legger seg i venstrefil for så å ligge side om side med bilen i høyrefil. Vi kjører uansett vårt løp, har ikke lov å kjøre fortere med vogna likevel.

 

 

 

LEKETØYET KONDOMERIET IKKE SELGER!

Hei igjen godtfolk!

Vi lovde jo i går at vi skulle legge ut full video av hvordan det gikk når vi fikk hagen full av maskiner, så den ligger nederst her. I går var altså Rune Tre Feller på besøk for å ta en stubbe, det endte jo med at han tok mye mer enn den stubben. 

Rune tok altså ni stubber på under en time, da snakker vi maskin! I tillegg laga vi røykespon av all kvisten vi hadde liggende, der gjenstår det bare å tørke, dynke i Jack, og så tørke igjen. Blir spennende å røyke mat i sommer når vi har laga sponet selv helt fra grunnen, ja helt fra trefellinga faktisk!

snurr film og se hvor moro vi hadde det i går under forberedelsene til hagefesten!

 

Trenger du hjelp til grovarbeid i hagen? Bare å kontakte Rune!

HEFTIG OG BEGEISTRET!

I dag har vi hatt besøk av en kar med leketøy for ekte mannfolk (og kvinnfolk da). Vi starta forrige uke på forberedelsene til hagefesten, Doc og Smeen fikk ned et tre. Mer om det //HER//. Så i dag kom altså Rune Tre Feller for å hjelpe oss med stubbe og kvist, for han har en del heftig utstyr som gjør jobben mye lettere. Disse maskinene er jo på størrelse med en gammel Jeep, så det er jo helt klart at vi blir imponerte. Det er virkelig ikke mye som stopper disse maskinene, de eter seg gjennom alt!

Rune Tre Feller er effektiv, har grei pris, og i tillegg er en hyggelig kar. Vi kan absolutt anbefale han videre, så om du har noen plagsomme stubber stående, eller kvist liggende, kan du kontakte han på Facebook, eller ringe nr på bilde over her. Det fine med å ta kvisten sånn, er at vi tørker sponet og dynker det i Jack Daniels, så har vi ypperlig spon til røykeren vår. 

Full video av dette kommer på bloggen i morgen, så om du vil se de mest ødeleggende maskinene som har vært på tunet vårt, må du følge med!

Ellers har Smeen vært innom også i dag, han kommer og går litt som det passer han. Men nå var han jo på en måte shopping da, for han har fått en stubbe til å ha ambolten på når han smir. Han var godt fornøyd da. 

DRAGENS UTBLÅSNING!! (stakkars Doc)

I dag er virkelig dagen! Lå våken og hosta i hele natt, mens Doc lå og synes synd på seg selv som måtte høre på meg. Gikk til og med ut i gangen for å forstyrre han minst mulig, selv om han selv aldri tar hensyn når han er dårlig. Når han har hostekuler om nettene sørger han jo for å røske litt ekstra i meg, sånn for å være sikker på å få medlidenhet. Så lenge han bare synes min hosting er plagsom, og ikke gir medlidenhet, blir det null sympati neste gang han hoster!

Denne natta medførte jo til en time forsinka på jobben, det var for så vidt greit nok da sjefen på forhånd vet om tilstanden min nå. Men det å komme i gang når dagen alt har starta feil, det er ikke bare bare. Det gikk da på et vis, og eg kom meg gjennom arbeidsdagen.

Eg var hjemme i god tid før Doc, så eg tok en tur med bikkja, og da gikk siste røyken med, og vinden blåste håret i trynet hele tida. Doc skulle handle sunn middag med hjem, og eg ba han kjøpe med snus. Han kjøpte da wok til middag, og sigaretter. Men ikke snus. Vel vel, det at han ikke hadde tenkt på wok saus ble big deal for meg som har en dårlig dag i utgangspunktet. Og at han handler med ting vi alt har nok av fra før, fordi han ikke sjekker hva vi trenger, ble også et irritasjonsmoment i dag. Ris har vi virkelig nok av, trenger ikke kjøpe ny pakke hver gang vi spiser det. 

Vel vel, gutten stakk på butikken med halen mellom beina, mens dragen sto igjen og stekte kjøtt. Strimla svinekjøtt med overdrevne mengder fett og sener, det var liksom dråpen i dag. Heldigvis var Doc på butikken når eg fikk siste utbruddet, og etter det klarte eg å ta meg sammen igjen. Tenker at mat og sofa nå skal gjøre nytten. Skulle det nå bli mer problemer gjør det ikke noe, eg hørte nemlig rykter at medisinen er på vei, Sonja burde kommet på blå resept, for hun er absolutt en lykkepille!

Så Doc; beklager for temperamentet mitt i dag, bare gi meg sympati når eg hoster om natta, så skal du se dragen blir blid som sola!

HVORDAN FÅ REDNECKDAME PÅ KROKEN

Får av og til spørsmål fra menn, om hva som skal til for å få ei skikkelig redneckdame på kroken. Vel, eg kan nok ikke snakke for alle, men eg tenkte eg kunne i det minste lage et innlegg om hvordan eg tror bygdejenter, redneckdamer og bondejenter liker å bli kurtisert da. 

Steg 1 Tilnærmingen

Du bør kanskje unngå å følge Trumps råd; Grab em by the pussy, da risikerer du en lusing, for bygdejenter sier fra med kroppsspråk. Ei heller send bilder av utstyret ditt, da blir det bare latter. Mld med enstavelsesord som «skjer» er mer skremmende enn fristende, er avsender frisk? Vær høflig og en smule ydmyk, men ikke for ydmyk, da fremstår du som kjedelig. Ikke skryt av elbilen din, spander heller ei øl og vær interessert i hva hun har å si. Har du fått praten på gli går du videre til neste steg. 

Steg 2 Date

Inviter henne med på en uformell middag. Sørg for å ha ordna deg et bål, kan gjerne være ei bålpanne om du ikke er langt nok ut på bygda. Pølser og marshmallows holder lenge, og en sekser med bud passer fint til. Om ikke kjemien er riktig her, er hun ikke ekte bygdejente. Flere ideer til date kan være å kjøre offroad, om du har pickup kan dere ta en lunsj bak på planet. Om hun inviterer deg med på noe må du faktisk si ja, for da havner hun i sitt rette element, og vil garantert være mer komfortabel. Da er det enklere å komme innpå hverandre. 

Steg 3 Inn mot forhold

Når steg 1 og 2 er i boks nærmer du deg gjerne et forhold, og da er det viktig at du er gentleman ei stund. Litt romantikk innimellom er viktig, men ikke overdriv. Roser hver dag fremstiller deg desperat, dessuten dauer blomster lett. Gull og diamanter er forbeholdt runde bursdager. Den gode gamle klisjeen middag og kino kan funke i ny og ne, eller en kjøretur for å vise hvor du stammer fra kan være koselig. I bilen får dere tid til å prate, bare ikke ha en fæl bass som vibrerer i hjel drøvelen. Bakgrunnsmusikk, og da helst country passer til bilturer. En tur på hesteryggen kan også funke, om du klarer å få tak i ridehester da. 

Steg 4 I forholdet

Etter tre mnd er dere over verste nyforelskelsen, og hverdagen begynner å bli lagt opp av rutiner igjen. Tiden fremover nå vil bringe frem om dere er rette for hverandre eller ei. Begynner små bagateller å gnage? Er en eller begge ofte irritert? Så lenge dere fortsatt klarer å si «god natt» og faktisk mene det hver kveld, er det liv laga. Dere har kommet så langt at det ikke er poeng med smiskende romantikk lenger, du har henne jo nå. Ikke noe dulle dull lenger, men ikke glem å vise følelser. En gang i blant må du faktisk vise at du ikke tar henne for gitt, ta henne gjerne med på jakt eller fisketur. Ellers bør dere på dette tidspunkt ha tilpassa dere hverandre, så dere klarer å funke som et team. 

Da er det bare å gi full gass og stikke på sjekkeren!

Men om du heller vil gjøre som Doc, er det bare å stille med Jack uten blandevann. Da våkner man gjerne opp nyforlova dagen derpå, med strips på fingeren. – Det gjorde vi!

BÅDE FORDEN OG VI KOSA OSS!

Da er vi omsider på vei hjem etter ei meget trivelig helg på Vestlandet. Vi er godt slitne selv om vi faktisk har fått tid til å slappe av en del. Nå har vi valgt å ta turen via Hol, fordi vi er regelrett dritt lei både Hemsedal og Hardangervidda. Doc har ikke prøvd ut denne veien, så han er foreløpig veldig fascinert av smale veier og tunneler med 90 graders sving. Og jaggu snødde det trollkjerringer oppå toppen, godt vi ikke hadde satt på sommerdekk enda. 

Denne helga har vi som vanlig tatt oss tid til å hilse på ei barndomsvenninne, Veronica, det er sånt som må prioriteres. Vi har jo tross alt hengt i lag siden vi fikk våre første par boots før barneskolen. Veronica er vel eneste venninna mi som aldri har lagt seg opp i stilen min med boots og sånn, det viser bare et vennskap verdt å ta vare på. Mann og barn var også hjemme, dem dreiv å snekra litt.

Ellers møtte vi på mora til Veronica på butikken, da ble det selvsagt skravling der også. Har jo mer eller mindre rent ned dørene deres fra eg var liten, foreldra til Veronica har vel vært reserveforeldre for meg til tider også. Og så kom en lærer fra barneskolen forbi, da måtte vi jo hilse på der også, veldig koselig. Når Doc lurte på om eg hadde vært en ramp, kunne han da svare at eg hadde vært den fineste eleven han hadde hatt. Hjelpsom, rettferdig, og i mot mobbing, det var hyggelige skussmål fra en tidligere lærer.

Det ble også tid til å la Forden smake på noe annet enn bare asfalt. Det skal vel egentlig ikke mye til, for asfalten på Radøy er til å le av. Vi fant et sted med noen gamle tømmerstokker, men kjørte ikke langt inn, bilen er fortsatt litt for ny til å ta sjanser. Du kan jo se bildene derfra da.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

UFLAKS I DUSJEN – DOC SIN FEIL!

Nå er vi jo, som dere sikkert har skjønt, på Radøy en tur. I dag er det 40 årslag i familien, og da er det jo klart at vi stiller opp. Rund dag for en som faktisk er både kompis og familie, da er det ikke tvil om hvor du finner oss. 

Vi reiste over torsdagen og var fremme omtrent samtidig som flyet til en vennegjeng landa, altså det skulle være flere mennesker på tunet i helga. Det betyr at alle soverom og gjesterom er fylt opp av feststemte folk, hvilket fører oss videre mot poenget i dette innlegget. 

Doc og meg ble da plassert i bobilen til mamma og pappa, noe som betyr høy standard og luksus med eget do og kjøleskap. Selv om vi egentlig har vårt eget lille «hus» får vi tekstmelding av pappa hver morgen, «nå står frokosten på bordet». Vi slipper å tenke på mat, for det ordnes automatisk. 

Men så i dag, da det skal være lag og huset er fullt, blir det litt å organisere med tanke på alle som skal dusje. Noen dusjer i kjelleren, noen oppe, mens Doc og meg i bobilen. Det er jo for så vidt helt greit, men av erfaring fylte pappa litt mer vann på bobilen. Sist vi lånte den og skulle dusje der, gikk vi tom for vann før eg hadde fått ut balsamen. Det ble jo så klart en liten scene da eg føyk illsint i bare håndkle over gårdsplassen og inn i dusjen inne. 

Vel vel, Doc dusja først, kjapt og greit egentlig. Etter litt mer vannfylling skulle eg til pers. Spylte håret fort i frykt for å gå tom, sjamponerte det godt før eg lynraskt spylte ut igjen. Så var det balsam og såpe, det gikk også greit, men når eg da skulle spyle ut dette igjen, det var da problemet oppstod. Nok vann var det, i rikelige mengder, men eg hadde vært litt for ivrig. Hadde ikke venta lenge nok etter Doc var ferdig, så det slo plutselig over på iskaldt vann. Fikk med nød og neppe spylt av det som var, og da var det helt greit av varmen sto på fullt i resten av vogna, så eg fikk fort varmen i meg etterpå. Heldigvis. 

 

JACKS LOKKA BØNDER TIL BYN!

Omsider kom vi oss da til Vestlandet, tross feber og ukjent antall dostopp, for det er 40 årslag i familien i helga. Turen gikk over Hardangervidda, og det gikk egentlig ganske greit. Vi kom hjem til hjemmelaga pizza, og flere venner og bekjente dukka opp etterhvert. 

I dag starta dagen med store ferske egg til frokost, så vi ble godt mette. Og etterpå gikk turen innover til de eldste i familien, det er jo alltid både viktig og koselig når man er i vest. Man skal respektere dem man slekter på, dem som har gjort oss til slik vi er. 

Vi tok også turen innom byn når vi først var i farta, selv bygdetullinger kan bli frista av storbyen. Det er jo faktisk litt spennende i byn nå på denne tida, folk sitter over alt og gliser med utepils og venner. Vi fant til og med en hattebutikk som BARE selger Stetson hatter, da måtte jo Doc og pappa kjøpe seg hver sin Stetson sixpence. 

 

Og så er det jo en helt spesiell pub i Bergen, drevet av vår gode kamerat Frode Hellebø. Han vet nøyaktig hvordan han skal drive pub, eneste som klarer å dra oss til byn. Han driver nemlig Jacks Country Saloon, eneste i Norge som får bruke Jack Daniels logo. Da måtte vi jo innom her og smake på Frodens spesialitet, Tennessee Coffee. Til den tok vi hver vår skikkelige bacon cheese burger, helt forbannet nydelig. Froden vet hva det vil si å være gjestfri, og han passer på at absolutt alle har det bra. 

Ja vi kan trygt anbefale alle å ta turen på Jacks, om du er cowboy eller ikke, alle er velkommen, og alle passer inn. Og følger du med fremover kommer det til å skje mye der i sommer, det kan vi garantere. I mellomtida kan du jo sjekke bloggen til FRODEN, han skriver litt med jevne mellomrom han også. 

 

 

 

 

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top