Slik skal vi feire! Godt nyttår!

Årets siste dag, en dag de aller fleste markerer på sine egne måter. Her blir det kalkun til middag, og så kommer naboene på besøk. Vi har ikke kjøpt inn noe fyrverkeri, for akevitten smaker like godt uten, og både Tassen og alle ville dyr er livredd når det smeller og blinker. Dessuten har vel Doc fortsatt arr etter sist han prøvde en rakett!

Kokken Doc fikser årets siste måltid!

Ellers så er det dagen for å tenke ut nyttårsforsetter for mange. Noen skal slutte med godteri, andre håper å bli mer økonomisk, mens en del vil slutte med røyk eller snus. Er nok uendelig mange forskjellige nyttårsforsett der ute. Fortell oss gjerne i kommentarfelt under her om ditt nyttårsforsett, og hvordan du markerer kvelden, vi vil jo bli mer kjent med dere!

Tassen ville også ønske godt nyttår, her med sin nye favorittleke han fikk til jul! Endelig en nisse han har lov til å kverke! (Han takker Britt og Nils for den)

Eg hadde et forsett det året eg flytta østover, og det blir faktisk bedre for hvert år. Eg satte et mål om å få bedre holdninger, bli mindre dømmende, og mer åpen for alt som var annerledes. Det handler helt enkelt om å være litt mer vennlig mot alle typer mennesker. Er noen annerledes, hva så? Annerledes er ikke det samme som dum, og er man redd for annerledes, ja da er eneste riktige å lære mer om det. Ikke se ned på annerledes, bli heller kjent med det.

Så til slutt vil eg be dere alle ta en tur på do før midnatt, så slipper vi ta med gammel dritt inn i det nye året! Godt nyttår, feir med måte, og vær forsiktig om du skyter opp fyrverkeri, vi vil ha dere alle med videre i 2022!

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Utfordringer på do!

Etter eg lufta tanken på bloggslutt ble eg helt overvelda av de mange fine og hyggelige tilbakemeldingene, og det ga motivasjonen et ordentlig boost. Greit, eg fortsetter med bloggen likevel, men da gjerne med kortere innlegg når topplokket skranter. Og så blir det nok litt mer på Instagram fremover, story skal oppdateres oftere!

Vi har de beste leserne!

Vel vel, ellers kan eg fortelle at Tassen nå sliter med sine egne utfordringer, og det er ikke bare bare. De siste dagene har det kommet en god del snø, og joda, Tassen elsker snøen han. Hopper og spretter, ruller og tuller, og har en voldsomt travel jobb med å angripe samtlige fnugg som daler fra oven.

Nope, eg går IKKE over den brøytekanten!

Tilbake til utfordringen, det er nemligen ikke bare lek og moro med denne snøen. Når Tassen skal på do er det grøfta som benyttes. Det å pisse kan gjøres over alt, så lenge det er noe som stikker minst fem cm over bakken. Da er det verre med denne dritinga, for Tassen er en som helst går med ryggen krumma 30-50 meter i jakten på den perfekte tømmestasjon.

Dette er jo en umulig oppgave for en hund som knapt nok rekker over brøytekanten, og han blir da gående å knipe igjen. Dette resulterer i at vi må gå og trakke frem og tilbake ute helt til han ikke klarer å holde igjen lenger. Eg har aldri hatt så mange skritt på klokka mi på noen fridag før, men kanskje dette bare er positivt nå som tyngdepunktet har forflytta seg i jula?

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Pent er det, men ikke like praktisk!

Hva er greia med Hardangerbestikk egentlig? Joda, det er ikke tvil om at det er pent, og det funker jo helt greit til å dytte mat ned i brødhølet med, og er uendelig mange varianter av det, men det er jo kul umulig å få dette stålet rent og pent!

Etter middagen julaften ble maskina stappa som om vi spilte tetris med livet som innsats, så eg kan forstå fettflekkene etter den runden. Neste runde gikk 2. juledag, da med noget mindre kjørl, og ingen kjeler. Næh, fortsatt like flekkete, men nå var mye av fettet bytta med såperester som ikke lot seg tørkes bort.

Godt nok!

Etter å ha latt dette ligge på stuebordet i tre dager nå tok eg saken i egne hender, eller i egen kum. For å være sikker skrubba eg kjøkkenkummen med zalo først, fikk bort alle muligheter for fett og møkk. Fylte opp altfor varmt vann og zalo, og gikk løs med oppvaskkosten så hender og fingrer brant i det varme vannet, og deretter skylte det godt i reint vann.

Til slutt tok eg to reine kjøkkenhåndklær til tørkinga, og her måtte det gnikkes og gnukkes, nærmest poleres. Likevel er det fortsatt flekker på noen av delene. Jaggu godt det er pandemi og at vi har bestikk nok til flere enn vi har lov til å ha besøk av nå, så slipper vi å ta frem det som fortsatt er flekkete når vi får gjester til nyttårsfuggelen!

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

«Hater du jobben din så fælt?»

Siste arbeidsdag i 2021 vel gjennomført, og det var skikkelig deilig å stemple ut i dag. Nesten hver gang eg skriver noe positivt om helg eller ferie får eg samme spm; hater du virkelig jobben så fælt? Svaret er såre enkelt, nei, eg hater ikke jobben. Eg trives faktisk veldig godt der, men eg hater å være sliten. Mange med crohns og hjertearytmi er ufør, og det er nettopp energien eg får av fridagene som faktisk holder meg i arbeid, for eg er ikke den som gir meg!

Doc, middagen er klar!

I dag var det min tur til å ordne middag, og siden eg er sliten, eller «kronisk lat» som eg spøker med, så ble det underbart enkelt i dag. Ja, man er sliten når tårene presser på av Lange flate baller på tv! Eg bestilte på Fuji Sushi og henta det på vei hjem fra jobben. Det er så godt det, og en passende brytning etter så mye overspising disse dagene.

Ellers vil eg bare meddele at eg i det siste har vurdert å gi meg med blogging, eller kanskje ta en pause. Siste halvanne år har det skjedd fint lite, og det begrenser seg vel for hvor mange ganger det er spennende å lese om at vi ligger på sofaen og glor på tv. Selvom det oftest er kjapt å skrive, er det jo likevel litt jobb med det.

Om eg gir meg med bloggen vil eg bli flinkere til å poste på @docogdask Instagram selvsagt, da kan vi dele våre daglige strabaser der heller. Hva tenker folket? Kommenter gjerne under her om du fortsatt vil lese bloggen, eller om det er bedre på Instagram!

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

De morsomste og beste gavene!!

Etter tre dager hvor vi ikke har rørt oss mer enn å dytte fett og sukker ned i brødhølet, og de få skrittene på dass og ut med Tassen, var det faktisk nesten litt godt å dra på jobb i dag. Men bare nesten, vi må ikke ta helt av her. Eg trengte bare å røre litt på meg, få i gang sirkulasjonen igjen før det oppsto liggesår både her og der. På jobben var det mer enn nok å henge fingrene i, for logisk nok er det mange som har spart de siste feriedagene sine til romjula.

Vel vel, eg lovde å fortelle dere mer om julegavene vi fikk, og det skal eg gjøre nå. Men før du blir for forventningsfull her må vi dempe spenningen litt, vi er ikke de som overøser hverandre med overdrevet mange gaver. Liker ikke tanken på å gi bare for å gi, det bør ha en mening eller funksjon, og trenger ikke koste skjorta.

Laks på slira, Tassen og Doc på bladet. Synes det var passende, og Doc likte den.

Har tidligere nevnt gavene vi ga hverandre. Eg bruker denne HER parfymen (20% rabatt nå), og siden den var tom fikk eg penger av Doc til å kjøpe den da vi var på danskebåten. Doc fikk en personlig kniv lagd av en lokal knivmaker, den kan han ha med når han og Tassen er på fisketurer.

Ble riktig så trivelig på trappa!

Fra svigers (og katten Luis) fikk vi ei flott lykt som lyser opp trappa, samt hver vår lue med lys, og sjokolade. Sånn lykt har eg tenkt mange ganger på å skaffe meg, og luene er geniale til kveldsturene. Sjokolade er heller aldri feil! Begynner å tro at svigermor er tankeleser! (Akkurat nå tenker eg på akevitt)

Eg står i lys lue!

Fra foreldrene mine fikk vi et toastjern. Eg minnes å ha ytra tidligere i år at vi skulle så gjerne hatt et sånt et, de er så geniale til både frokost og kveldsmat. Saken er at vi kjøpte oss et i høst, så vi vurderte et sekund å bytte det. Men! Doc hadde et lyst øyeblikk, han foreslo å ha det i bobilen, siden det veier så lite. Da blir det deilig toast også når vi er på tur, helt perfekt!

Gleder meg til frokost i bobilen!
Endelig slutt på leieboerens verste i-landsproblem, hel pepper!

Og så var det leieboeren og gemalen da, der har i alle fall kreativiteten fått fritt spillerom. Leieboeren var møkk lei av å tygge hel pepper under høstens fårikålmiddag, så derfra fikk vi en sånn pepperkoker. Og gemalen hennes hadde lagd gaver, vi fikk to lamper og en såpedispenser laga av Jack Daniels flasker. Rett og slett dritkule!

Er jo bare helt genialt! Vi digger det!

Vi takker og bukker for alle gavene, vi er imponert over kreativiteten og at alle har kommet med ting vi har nytte av, og ble glad for alt! Skal prøve å få posta Tassen sine gaver på hans instakonto i morgen! Det skal nevnes at vi har fått noen veldig fine gaver fra noen lesere også, det har blitt delt på snap og instastory tidligere.

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

2. dag jul, men 3. dag ribbe!

Dagen i dag starta med at vi fortsatt var så og si stapp mett fra i går, så det ble litt sein frokost. Lefse med litt godt julepålegg og rester gikk da på høykant sammen med en dæsj julebrus. Utover dagen har vi putla litt på med opprydding etter julaften, det ble jo en del oppvask etter så mye mat. Og ikke minst rester.

Snaddermat når man er lei julemat, men må spise det opp!

Nå tenkte vi det var på tide med noe annet enn julemat, men med alle disse restene som eg nekter å kaste, måtte vi finne på noe lurt. Google vet alltid svar, så etter noen runder rundt på nettet kom eg frem til en brukbar løsning. Usikker på om Doc var enig, men eg lagde uansett spagetti bolognese med ribbe!

Kutta ribba i små terninger og stekte det først i litt ribbefett. Deretter hadde eg i vårløk og gulrøtter i terninger, sammen med litt hvitløk. Av krydder kjørte eg på med timian og rosmarin, og til slutt hakka tomater spedd med ketchup, og lot det koke sammen i sikkert over et kvarter. Jo lenger jo bedre. Og dette spiste vi sammen med spagetti, logisk nok. Steike godt! Det vil si, Doc spiste ikke så mye, så det spørs hvor smart den løsningen var.

Ellers er det jo den store sofadagen her, vi har sett hele Wisting på Viaplay, og på Netflix så vi Don’t look up! Merkelig film det der, om at ingen tror på forskere når en komet er på vei. Kanskje en god film for konspirasjonsteoretikere? Wisting sto mer til forventningene, er bare fire episoder, så de anbefales å se. Og til dette har vi fråtsa i julegodt og potetgull!

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Alt om jula, maten og gavene!!

For et etagilde dette er! Ser nærmest høygravid ut her eg sitter med stramt mageskinn på spreng, men eg kan garantere at det verken er jente eller gutt, for denne magen består av ribbe og julegodt. Orker ikke engang mer chips i kveld, og det burde vel si sitt.

Dessert nr to, siden det ikke var barn tilstede.

Julaften ble en nydelig dag med dattera til Doc og svigers på besøk. Dattera hadde med noen nydelige vegisterkaker til seg selv, mens vi andre spiste ribbe. Ja, vi respekterer selvsagt hennes valg om å leve vegansk. Etter middag og riskrem var det pakketid, og gjett hvem som gleda seg mest til det! Nei, ikke meg og Doc, for det var nemlig Tassen. Og litt sånn innimellom tok vi Irish Coffee som dessert nr to.

Tassen hadde lukta på pakkene tidligere og funnet ut at det var godbiter og leker i noen, så han ble villere og villere i blikket for hver pakke som ble åpna. Skulle på død og liv hjelpe alle, skikkelig innpåsliten, og da det var hans tur var han så forsiktig for han trodde han gjorde noe galt. Det var nok Tassen som fikk flest gaver, for han fikk masse tilsendt fra noen meget hyggelige følgere som vi har blitt kjent med.

Den glade hjelper!! Han ble godt sliten etter pakkene da.

Fra Doc fikk eg en parfyme som eg selv fikk penger til å kjøpe da vi var på danskebåten, en eg har brukt lenge, men nå var tom for. Lettvint for både han og meg. Doc fikk en kul kniv fra meg, lagd av en lokal knivmaker, med «Doc» og omriss av Tassen gravert i bladet, og en laks på slira. Passer fint når gutta er på fisketurer. Også resten av gavene var kjempefine, kan fortelle mer om de i morgen i eget innlegg.

Første dag jul er vel den store dagen for julebesøk, så i dag har vi vært hos svigers på middag. Der bugna det av både ribbe og koldtbord, og multekrem til dessert, etterfulgt av julebakst. Umulig å gå sulten fra bordet når det er så mye godt! Alt i alt har det vært en fantastisk flott jul så langt for oss, måtte den bare bli like bra videre!

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Typisk lillejulaften!

Nå har vi montert irish og vi har vaska bad, og Doc har bært inn masse ved og eti sjokolad! Nå sett vi øss og snuse mens julestjerna skin, du ser a over taket der på Doc og Dasks saloon!

Alltid en kopp med noe varmt lillejulaften!

Ja da var siste arbeidsdag før jul overstått, og vi på transitt avd har prøvd å spre litt juleglede. Tror faktisk til og med noen synes det var artig. Skal også jobbe to dager i romjula, så det blir ikke lange ferien nå, men etter to rolige dager i romjula er det noen fridager igjen før nyttår. Og hadde det ikke vært for en liten diskusjon på jobben, hadde nok eg møtt opp på feile dager i romjula, og kommet til stengt lager!

Da skulle alt være skrubba og skurt her!

Nå har roen senka seg her på Lundsletta, og juletreet står fortsatt tross godteri som pynt. Vi har fått unna det meste som må gjøres, tror faktisk det bare gjenstår å dekke bord og lage mat, men det blir kosejobb i morgen. James’n har drukket jula inn i Miss Sophies 90 årsdag, og eg har nytt en bedre Irish Coffee til en pose chips, mens Herborg Kråkevik gir meg julestemningen i fleng!

Vårt største håp for jula nå er at korona i løpet av 2022 blir historie, og at alle ellers er friske og raske. Vi brenner også som kjent for Superselma, du kan også gi kreftrammede barn et lysglimt på Vipps nr 77762 om du ønsker det. Og med det vil vi ønske alle våre nære og kjære, venner og bekjente, og ikke minst våre lesere og følgere en riktig så god og fredfylt jul uansett hvordan den feires!

Vi skal prøve å dele mest mulig på snap og instastory julaften, for eg kan ikke garantere blogginnlegg på en sånn dag.

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Det jobbes hardt for å unngå fall!

Satan så eg glei i morges, like før eg havna rett på ræv igjen! Ble stående i en bredbeint positur og kjempa med livet som innsats for å få samle beina, mens isen og tyngdekraften jobba i mot på høygir. Rakk så vidt dørhåndtaket på Forden, og mens eg karra meg opp falt sekken fra skuldra og ned i albuen så eg igjen mista balansen. Med et fast grep om håndtaket klarte eg å dra meg opp, og fikk endelig satt meg i bilen.

Jaggu godt gjort å huske alt på tredje handleturen!

Ja det ble en interessant start på dagen, men for en gangs skyld fikk eg redda meg inn igjen. Jobben gikk som den pleier, fortsatt med kaffe og munnbind. En dårlig kombo egentlig da eg blir gående å lukte på min egen drageånde, og den oser ikke akkurat av lavendel etter kaffe.

Fikk med alt på én tur, går ikke mer enn ytterst nødvendig på isen!

Etter jobben måtte eg innom butikken og få tak i noen få ting. Enda så nøye vi er med handlelister, så glemmer vi alltid noe til jul. Er jo ikke akkurat den vanlige hverdagskosten som handles inn heller da. Det som forundra meg mest på dagens handletur var at alle butikker her i område er utsolgt for både Lerum, Hansa og Ringnes julebrus, men de fortsetter å si de ikke kan ta inn mer for det er ikke populært nok.

Fikk til slutt raska med meg noe Aass julebrus, den er i det minste rød selv om den ikke er beste erstatter. De siste glemte varene ble til slutt fire tunge poser pluss en firer med Pepsi Max, men nå bør det virkelig holde. Og alt dette pluss sekken min klarte eg med nød og neppe bære over isen og i hus i én vending uten å gli. Da var det bare å grue seg til tur med Tassen!

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Ikke bare sola som snur her!

Denne ræva er ikke så rævva lenger, nå gjør den som sola, snur og blir lysere. Kan det bli bedre? Ja det kan det faktisk. Var litt mer opplagt på jobben i dag. Mange har tatt ferie, og vi andre holder fortet til og med fredag. Kaffen gikk på høykant, så den kaffeslutten må nok atter en gang gjentas etter hjerterytmen å bedømme.

Siden nå sola snur, eller rettere sagt vår plassering på kloden etterhvert kommer på rette sida igjen, er også humøret bedre. Noe som er like godt for humøret er god mat, hvilket Doc sørger for. Det ble svinefileter med potetstappe, stekte grønnsaker og bearnaise til. Virkelig fortreffelig, det gikk på høykant!

Etter middag endte eg i en aldri så liten cowgirlstrekk på sofaen. Har blitt en vane det der, og en sterk pådriver er nok munnbindet. Så klart putter eg det over nebbet frivillig, safety first, men man merker også bakdeler ved å bruke det åtte timer med fysisk tung jobb. Godt det ikke er verre enn at litt søvn og to Paracet kan kurere det. Skulle du trenge flere fås det til en grei pris HER, ja, for vi kommer nok til å få bruk for det en stund til.

Umulig å få et bra bilde med Tassen når det snør, her skal nemlig hvert flak jaktes på!

Da eg våkna i sta og titta ut hadde det jaggu begynt å snø også, kanskje det blir hvit jul likevel? Har ikke lagt seg mye enda, men nok til at Tassen var i ekstase. Under snøen er det stålis utenfor her, til og med Tassen sleit med å holde seg på beina. Glei og snubla, så skikkelig vimsete ut der han prøvde å fange den dalende snøen, men så herlig som han koste seg da! Uansett om man hater snøen eller ei, så er den pen i jula!

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top