Mat

Pent er det, men ikke like praktisk!

Hva er greia med Hardangerbestikk egentlig? Joda, det er ikke tvil om at det er pent, og det funker jo helt greit til å dytte mat ned i brødhølet med, og er uendelig mange varianter av det, men det er jo kul umulig å få dette stålet rent og pent!

Etter middagen julaften ble maskina stappa som om vi spilte tetris med livet som innsats, så eg kan forstå fettflekkene etter den runden. Neste runde gikk 2. juledag, da med noget mindre kjørl, og ingen kjeler. Næh, fortsatt like flekkete, men nå var mye av fettet bytta med såperester som ikke lot seg tørkes bort.

Godt nok!

Etter å ha latt dette ligge på stuebordet i tre dager nå tok eg saken i egne hender, eller i egen kum. For å være sikker skrubba eg kjøkkenkummen med zalo først, fikk bort alle muligheter for fett og møkk. Fylte opp altfor varmt vann og zalo, og gikk løs med oppvaskkosten så hender og fingrer brant i det varme vannet, og deretter skylte det godt i reint vann.

Til slutt tok eg to reine kjøkkenhåndklær til tørkinga, og her måtte det gnikkes og gnukkes, nærmest poleres. Likevel er det fortsatt flekker på noen av delene. Jaggu godt det er pandemi og at vi har bestikk nok til flere enn vi har lov til å ha besøk av nå, så slipper vi å ta frem det som fortsatt er flekkete når vi får gjester til nyttårsfuggelen!

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

10 thoughts on “Pent er det, men ikke like praktisk!

  1. Vi bruker vårt Hardangerbestikk til daglig, og det er helt fint. Vi vasker det i oppvaskmaskina og er ikke plaga med flekker. Men av og til hender det at f.eks. en skjærekniv ligger inntil en f.eks. en Hardangerkniv – da kan det bli en rustflekk på de. Da bruker jeg litt skurekrem på fingeren og drar over, skyller og den er like fin.
    Ha en fin nyttårsfeiring.

  2. Dette bestukket har jeg gitt opp for lenge siden . Håpløst og tid krevende , nummerert før plastbestikk her , men det er vel tabu i MDG sine rekker med LAN i spissen . Bruker ett annet stålbestikk nå som er greit nok og enklere og holde blankt

  3. Rengjør maskinen med en runde sitronsyre i vaskeskuffen og kjør program med høy temperatur. Ha som vane å la døren stå åpen når maskinen er tømt etter oppvask, slik at den tørker. Ikke lukk døren før du begynner å fylle den opp igjen. Fuktig luft er ikke bra at bestikk blir stående i, og det rust får gode vilkår :/

  4. Har berre Hardangerbestikk. Er i daglig bruk. Vasker i oppvaskmaskin, med glansemiddel. Skyller av det før det bli sett inn i maskina, og set det alltid med skaftet ned, har aldri vore flekkete etter vask.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top