Takk skal du faen meg ha!

Er det mulig? Vet ikke hvor eg skal starte i dag altså, men vi gjør et forsøk. Både YR og media har gitt oss farevarsel på mengder med snø, vi ble lovd både winter wonderland  og totalt kaos i løpet av natta, og vi hadde forberedt oss på å måtte kjøre tidligere til jobb. Lunsj og alt var klart, vi hadde dusja i går så det bare skulle være å hoppe i klær og kjøre i dag.

Men hva skuer våre øyner da vi våkner? Jo hele 0,8 cm snø! Eg må ærlig si eg ble like skuffa som snøen selv da eg sto opp. Doc, derimot, han ble hoppende glad over at det ikke var mer. Han hater både vinter, kulde og snø, så for han var det en fryd at meteorologene hadde løyet like mye som vinden. Det var riktignok hvitt over alt selv om det var tynt, men ikke på veiene, de var godt skrapt.

Bare meg som er glad for snø og brøytemannskap!

Vel vel, mens eg krysser fingrene for 10-12 cm mer med snø, sitter der brøytemotstandere og klager på at plogen forstyrra nattesøvnen midt i sentrum. Hva skjer egentlig? Trodde man belaga seg på litt lyder i utgangspunktet når man bosetter seg midt i en by, og når man da attpåtil velger å bruke klagekortet på noen som i tillegg gjør en formidabel jobb i verste sendetid for at vi andre skal kunne stå opp og kjøre rett til jobb, da mister du meg gitt.

Uansett hvor lite eller mye snø som faller, så gjør det mye med friksjonen. Det holder med «skjult bunn» for at ulykkene skal inntreffe, da bør vi lovprise de stakkarene som sitter vakt døgnet rundt halve året for oss andre. De som ofrer familielivet, ofrer julebord, ofrer julemiddag, ofrer gjerne andre jobber, ofrer til og med cognac og akevitt, nettopp for at vi andre skal kunne oppnå disse tingene litt tryggere.

Så mitt råd til klagerne er; ta en akevitt, stapp inn øreproppene, og få den søvnen, så dere blir i bedre humør, for her kommer dere til kort!

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

4 thoughts on “Takk skal du faen meg ha!

 1. Veldig enig med deg i alt du skrev ETTER 12 cm med snø. Folk bosetter seg spesielt. Her i byen er vi godt vant med at de som har betalt mange millioner for å bo midt i sentrum klager på at der er lyder, da skulle jeg heller betalt noen mindre for å bo her jeg bor, veldig stille, bare håper ikke det blir lyd i den moskeen for da er idyllen ødelagt. Hva snø angår så kan vi være uten fram til lille julaften, så kan vi da få 12 cm som forsvinner 2. nyttårsdag 😜

  Du har ikke vurdert å flytte til Troms eller Finnmark? 😜😘

  1. Hehe synes vi kan ha snø i desember for å få det litt lysere 🤩 Men ellers vil eg helst bare ha sommer 😂 Alltid noen som klager, og eg lurer på hva de hadde sagt om de sto i kø i morges fordi det ikke var brøyta og noen hadde for lang bremselengde…

 2. Skulle til Hamar idag morges. Tok igjen snøplogene rett nord om avkjøringa til Elverum, DET gikk sakte det, men det verste var egentlig de fjøsnissene som mente at å ha kø i BEGGE filene, DET skulle vi iallfall IKKE ha, så de la seg ut og sperra… Var rimelig fed up av egosentrisk vogntogsjåfør etterhvert.

  Trur du fanden ikke jg traff plogene igjen på tur sørover, vel halvanna mil i 35 km/t… men trøsta meg med at sjøl om det gikk treigt, så er disse menn og kvinner på veien for MIN skyld, og gjør sitt beste for å holde den såpass bar at man kan kjøre etter forholdene når de er ferdige. Ig neppe no mer morro for dem å ha kilometervis med kø bak seg dagen lang heller.

  Hilse Doc og si som så, 22 desember snur sola, og det går sakte men sikkert mot sommer igjen😉👍

  1. På motorveien må de ligge fler i bredden for å unngå brøytekanter i veien da 🤠 Folk som jobber har eg ingen ting i mot å ligge bak. Det være seg tungtransport, bønder og plogen 🤩

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top