Mat

Togkrasj på kjøkkenet!

Våkna jaggu på samme måte som i går, en overivrig Tass som ville ha rester etter frokost, og da var det bare å ta på denne HER og møte til frokost. Dagens frokost var omelett på stekte brødskiver, fett og godt. Og i dag hadde vi absolutt ingen planer for dagen, eller, bortsett fra middag og dessert da. Eg tok opp noen hjortekaker fra fryseren, de fikk vi av eldste søstra mi. Og så hadde vi så fryktelig lyst på vafler også.

Tass og mor gikk klar støvsugeren!

Det ble en krigsfilm fra Nederland på Netflix. Doc digga den, mens eg synes sånne filmer er litt kjedelige. Etter filmen kom vi på at vi ikke hadde melk til vaflene, og Doc tilbød seg å kjøpe, men måtte bare dusje først. Da ble vi heller enige om at eg kjørte på butikken, og tok med Tassen så Doc kunne støvsuge. Lurte meg greit unna støvsugeren der ja, og dessuten kunne eg kjøpe med hjem noe snacks til kvelden også. Håh neidu, du trodde kanskje vafler skulle være nok kalorier for i dag?

Prøvde febrilsk å multitaske til meg noen husmorpoeng…

Hjemme starta eg på vaffelrøre først, og mens den sto på svelling starta eg på middagen. Et luretriks for å få grønnsaker i barn og barnslige menn er å koke gulrøtter og poteter sammen, for så å lage stappe. Er nydelig godt, og umulig å pirke bort gulrota. Så kokte eg opp brun saus for å ha hjortekakene i, men da eg i all hast kom på å sette ertene på, veiva eg borti kardemommen (etter vaffelrøra), så den velta over hjortekakene!

Hjortekaker eller hjertekaker? Jaja vi skulle uansett ha begge deler!

Selv når alt ser ut til å gå på skinner, og eg endelig klarer å multitaske på kjøkkenet, blir det et togkrasj underveis. Det må liksom alltid skje noe som kødder til husmorpoengene mine. Børsta kardemomme av hjortekakene mens sausen holdt på å svi i bunn, og fikk de i sausen like før potetene og gulrøttene kokte over. Eg overtok makta over steikeplatene, og dro i lang et nydelig måltid, uten at det smakte kardemomme.

Maten fikk sige ei stund før eg satte i gang vaffelpressa. Der gikk alt som smurt, kanskje fordi eg huska å smøre pressa innimellom. Eneste utfordringa her var at røra var litt for tjukk, så det var ikke mange vafler med hele hjerter her. Uansett så smakte de helt himmelsk, om eg så får si det selv, med svigermors rørte bringebær på!

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

2 thoughts on “Togkrasj på kjøkkenet!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top