Hold deg unna meg for f***

Reklame |

Nå som vi er godt inn i høsten, og vipper mot vinteren, er det dårlig sikt ca 60% av dagen. I tillegg er det ruskevær og gjerne mye snø og slaps som kan gi utfordrende kjøreforhold. Det som da er viktig på dette føret er å vise litt hensyn, hold sida di på veien, unngå brå bevegelser, og ikke minst hold avstand til bilen fremfor.

Våt snø = glatt føre

Sistnevnte har eg mange eksempel på, men eg skal fortelle om dagens hendelse. Eg kjører vanligvis bak Lund skole, videre mot Algarheim og Nordkisa før eg parkerer på jobben på Hauerseter. Da eg svinga av mot Algarheim i dag hadde eg ikke rukket å komme bort til 60 sona før eg fikk en bil helt opp i ræva. Det var 10 cm våt snø i veien, og selv med 4wd var det utfordrende å manøvrere bilen, men det gikk tåelig greit å ligge i 60 på veien videre i 60 sona.

Bilen bak meg lå så tett at eg ikke engang så frontlyktene hans i bakspeilet mitt, så eg sakka ned flere ganger i håp om at han skulle kjøre forbi. Det turte han visst ikke, men eg er overbevist om at det på ett tidspunkt var under en meter fra mitt hengerfeste til hans støtfanger. Ikke i nærheten av tre-sekundsregenen. Dette var utrolig stressende og ubehagelig, hva om eg måtte bråbremse? Hadde det kommet en elg, eller noe annet uforutsigbart der, så hadde eg hatt en VW under Forden. Men hva skal man gjøre når vedkommende ikke ville forbi, enda eg sakka ned og blinka på flere strekninger?

Like før kirka på Algarheim hadde eg sett meg lei av denne farlige kjøringen, så eg bremsa helt ned og stoppa bilen for å fortelle denne innpåslitne sjåføren at han enten må holde avstand eller kjøre forbi. I det eg tar i døra for å gå ut av min bil, kjører idioten forbi uten noe forvarsel, rett før en sving hvor det faktisk kom bil imot. Det holdt på å gå ille! På vei hjem fikk eg en Volvo opp i ræva, men han kjørte forbi ved første mulighet og fortsatte opp i ræva på en åttepaller.

Lettere frustrert over bilister på dette føret

Målet med dette innlegget? At folk snart skjønner at de MÅ holde avstand! Når man ligger så nært er det ikke bare kjedereaksjon du risikerer, men du har ikke sjanse til å se om det går mennesker eller dyr langs veien heller. Nå er eg møkk lei alle dere som nærmest ligger på hengerfeste mitt. Dere er tøff nok til å ligge så nært, men tydeligvis for pysete til å kjøre forbi. Se å hold avstand for f***, eller kjøp denne bilen HER til du har lært det!

6 thoughts on “Hold deg unna meg for f***

  1. Ej regner med att du vet det er forbudt og blinke forbi. Skjer det da ei ulykke så kan du bli holdt ansvarlig for og invitert til forbikjøringer. Det tryggeste er att du svinger til side og slipper forbi sånn vegtrafikkloven sier

    1. Forbikjøring har aldri vært ulovlig annet enn ved sperrelinje. Eg lærte på kjøreskolen i 2003 at så fort man føler seg stressa av biler bak SKAL man sakke ned og gi tegn til at man vil slippe forbi. Dette fordi det er mer risiko ved å være en stressa sjåfør 😉

      1. Words… i tillegg i beste Redneck stil monter 2 1000m lys bak og kommer de for nært blink litt på de med disse…. da backer de fort av…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top