Juleevangelie slik det egentlig var…

Det var en gang ei berte som var glad i seine kvelder med dans og moro, hun het Maria. Hun havna en kveld i ulykka og turte ikke si på bygda hva hun hadde gjort, så kameraten Josef spredde rykter om at et under hadde hendt! I disse dager var ikke folk så opplyste, så de fleste tok det for god fisk. 

Men ikke alle trodde på dette, og Maria og Josef ble kasta ut av foreldra sine. De rusla langt om lenge og lenger enn langt, til de kom til en liten stall. Der ble de værende sammen med noen dyr frem til fødselen, hvor de danderte til litt høy som barnet kunne ligge i. 

En gjeter som var litt for glad i en skvett hadde duppa av litt, men bråvåkna da han plutselig så et lys og hørte sang. Han sjangla da inn i stallen for å få sove mer, men der lå det et nyfødt guttebarn og foreldrene. De presenterte seg og barnet, som hadde fått navnet Jesus.

Det var tilfeldigvis månelyst og midtvinters den natta, så noen stjerner skinte ekstra klart. Etter ei stund kom det ruslende tre mannfolk med blikket festa på stjernehimmelen. De ville innom og gi gaver til det vesle barnet da det var usikkert hvem av disse som var faren. Kasper hadde funnet løvetann til gutten, Melkior kom med røyk fordi han hadde ikke råd til annet, og Baltasar hadde med myrvann for å vaske barnet.

Hele gjengen ble enige om å si at Josef var mannen hennes, og at det hele var et mirakel der hun fortsatt var jomfru. De tre gubbene skulle bli kalla de vise menn som kom med flotte gaver. Dekkhistorien til gjeteren som egentlig hadde vært full og hallusinerte, var at en engel hadde kommet og fortalt at Guds barn var født, og derfor sjekka han stallen. Og slik ble altså juleeventyret til.

 

– Doc&Dask

5 thoughts on “Juleevangelie slik det egentlig var…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top