Mat

Farlig godt – Bokstavlig talt!

Har fått enormt mange tilbakemeldinger på gårsdagens blogg. Det har kommet inn tips om hansker, som forøvrig bare er tungvint her, og om såpe og vann i stedet for antibac, som er bedre for skrittelleren enn effektiviteten på jobb. Men ingen har besvart det eg faktisk etterspør i innlegget, hvordan man lar vær å tenke på smerter. Vel, det er vel sosiale media-syndromet, hvor alle vil bidra, men ikke helt får med seg hva det går i. Takker uansett for mange tips og omtanke, er jo veldig hyggelig det da.

Mat er veien til lykke!

Over til noe helt annet, Doc jobba litt lenger i dag, hvilket ga meg en gyllen mulighet til å bestemme middag. Når eg hadde så god tid, trodde eg i alle fall, så måtte eg jo lage noe vi spiser alt for sjelden. Eller det vil si, man bør kanskje ikke spise det for ofte. Baconkake består nemlig ikke av de sunneste ingrediensene, men av de beste! Hvem elsker ikke bacon, potet og ost?

Når eg lager dette tar eg det litt på feelingen, mengder kommer jo veldig an på hva du selv liker og vil ha. Skal prøve å forklare så godt som mulig.

Det eg kjøpte inn (men ikke nødvendigvis brukte opp) var;

1 pk revet cheddarmiks

1 pk Synnøve revet

1 pose Beate poteter

2 pk Gilde bacon skivet á 380g (de store pakkene)

Salt og pepper har man stort sett stående

Og en rund ildfast form, denne HER er perfekt!

Du ser alt her at dette blir bra!

Man trenger en rund ildfast form til dette, for her skal baconet plasseres fra midten og utover som solstråler så det dekker hele formen, og blir liggende utenfor. Se bilde. Og så skal potetene skjæres i tynne skiver, du kan selv velge hvor tynne, men helst mindre enn 5 mm.

Fett er godt, ikke sant?

Legg lagvis poteter og ost med salt og pepper i hvert lag, til du er fornøyd med mengden. Tror det gikk med fem-seks poteter, hele pakken med cheddar og noen never med Synnøve, og ca halvannen pakke bacon. Til slutt tar du det baconet som henger utenfor formen og bretter over alt.

Ser ikke dette godt ut, så vet ikke eg!

Du kan selv velge om du vil grille det under lokk, eller sette det i ovnen. Det skal stå på 100 grader i ca 2 til 2,5 timer, og gjerne hvile 10 min før servering. Og bare for å ha advart, dette er fett, veldig fett, anbefales ikke for sarte sjeler, eller om man er på slanker’n, men veldig godt med rista brød og en frisk salat til for å nøytralisere litt. Eventuelt som tilbehør til grillmat. 

 

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

2 thoughts on “Farlig godt – Bokstavlig talt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top