Mat

Bare fem minutter! – Ja sikkert…

Vi ser jo av og til sånne «5 minutes craft» på fb, og det inspirerte meg litt i dag. Det er så mye enkle ting man kan lage på fem minutter, så mye rart man får til med litt kreativitet. Noen kan lage den mest geniale brukskunsten utav en gammel kleshenger, mens noen lager pynt av gamle sugerør. Så eg begynte å leite i skuffer og skap etter ting eg kunne lage på fem minutter. 

Vel, det eneste eg fant var en pose fra Toro med spagettisaus som tar fem minutter å koke. Dermed var middagen bestemt. Fant fram kjeler og steikepanne, og satte i gang med denne middagen. Kjøttbollene tinte litt fortere enn planlagt, i steikepanne med lokk på svak varme. Sausen begynte å nærme seg ferdig, mens vannet til spagettien hadde ikke kokt opp enda. 

La oss si det sånn at det ble ikke noe «5 minutes craft» her i huset. Kjøttbollene brukte 20 min, sausen var ferdig på tre min, og spagettien begynte å koke når det andre var ferdig. Etter mye om og men var endelig denne spagettien klar også, og eg hadde klart å holde resten varmt underveis. Omsider kunne vi da endelig spise, og du verden så godt det var, ja selv med industrimat som mesterkokker kaller det. Og etterpå rydda vi så klart opp etter oss.

Dette med «klar på fem minutter» har eg jo tidligere erfart at bare er tull, man må ta det litt på skjønn. Selv om sausposen sa fem minutter tok det en liten halvtime alt i alt, og sånn tenker eg det er med disse lure ideene på Facebook også. Står at du kan gjøre det på fem minutter, men det krever alltid litt mer. Du må finne frem alt, så skal du lage denne kunsten. Da kan du banne på at noe blir feil, og du må gjøre det gjerne flere ganger. Når du endelig har fått det til må du rydde opp etter deg, og da har plutselig halve dagen gått. 

Har du prøvd å lage noe sånne fem minutters greier? Hvordan synes du det gikk?

 

Instagram

Facebook

Snap

Category: Mat

7 thoughts on “Bare fem minutter! – Ja sikkert…

  1. Ja det er nok sant..ting tar tid, og det som sies tar 5minutter, tar som regel mye lengre tid…Ja tenk bare når vi sier,,,er der om 5minutt..tja….Blir vel ofte litt lengre tid….Ha en god ny dag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top