Disse burde ta bussen!!

Dagen min starta greit. Doc hadde alt reist på jobb da eg våkna, og siden eg er 50% sykemeldt til og med i morgen, trengte ikke eg stå opp så tidlig. Lufta Tassen og tok en dusj før eg kjørte. Måtte via Jessheim og fylle diesel på veien, for nå var det jo nede i 11 kr/l, og det var det mange som benytta seg av. Litt kø tålte eg, skulle uansett rekke jobb med god margin.

Går litt Diesel på denne, da fyller man opp når det er billig!

Så var det ut på veien igjen, og det gikk jo greit i 40, 50, og 60 sonene. Men en ting eg har bitt meg merke i de ti årene mine på Østlandet, det er at ikke en eneste østlending har skjønt at det er 80 der det ikke er skilta.

Dette er ikke bare i dag, eller på ett sted, men ALLE dager, ALLE steder på øvre Romerike hvor det er 80 sone. Havner man bak en bil på en strekning uten skilt med fartsgrense, da kan du banne på at du må ligge i 50 eller 60. Vi har til og med opplevd å ligge bak en bil i 40-60 km/t helt fra Hønefoss til Gol, kunne ikke kjøre forbi fordi vi var flere i følge med campingvogner.

I tidligere diskusjoner ang tema har noen svart at de kjører sakte pga elgfare. Men altså her har vegvesenet tatt risikovurderinger i samarbeid med staten og kommet frem til at 80 sone ikke er farlig. Det er faktisk DU selv som må følge bedre med. Er du så redd at du kjører 20-30 km under fartsgrensa på tørr asfalt, da burde du heller vurdere denne HER, og kjøpe busskort!

Det har også kommet ny fartsgrense på nyveien mellom Nybakk og Kløfta, dette er det nå et halvt år siden. Grensa er nå 100 km/t der, men så og si alle ligger fortsatt i 90 også i venstre fil.

Da lurer eg på; er det så stor forskjell på kjøreskolene i landet? Eller er det sjåfører som er så lite observante at de ikke får med seg noe på veien? Skulle ikke forundre om det siste er riktig, for av alle eg møter, kjører forbi, eller blir forbikjørt av selv, sitter faktisk så mange som halvparten av sjåførene med trynet klistra i en skjerm.

På grunn av at eg ble liggende i 50-60 hele veien til jobben, ankom eg dermed fem min etter planlagt oppmøte. Ja enda eg skulle vært der i god tid etter beregningene i fartsgrensa. Er det virkelig så mye forlangt at folk som ferdes i trafikken skal følge med og kunne trafikkreglene? Burde egentlig så lite observante mennesker ferdes i trafikken?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top