Mat

Dette gjør meg veldig lykkelig!

Kan ikke huske at dette har skjedd før. Det er fortsatt april, klokka er i skrivende stund 20 på kvelden, og eg sitter ute på terrassen iført slippers, shorts og singlet uten å fryse. Dette er helt sprøtt, men eg digger det, og bare en ting gjør det hele enda bedre!

Lykken er stor om dagen! Bildet er tatt kl 20 i kveld.

Nå har vi hatt lockdown og vært mer eller mindre innesperra siden bursdagen min, ja eg hadde ironisk nok bursdag fredag 13.mars. Da er det ikke mye som skal til for å lette stemningen. Eg har derfor de siste dagene hatt en enorm lykkefølelse, ikke bare på grunn av været, er flere ting som spiller inn her.

Det er bønder som jobber på alle jordene rundt her, de har også været med seg nå. De jobber og står på litt ekstra for at vi ikke skal gå tom for mat nå som grensene er stengt. De gjør en så enormt viktig jobb for alle oss som ikke er selvforsynte. Uansett om du er vegetarianer, veganer, pesketarianer, eller trives med både kjøtt og melk, så trenger du nå bonden mer enn noen sinne.

Om du noen gang har irritert deg over at det tar lang tid å lage mat, kanskje du står på kjøkkenet i en time hver dag, tenk så på hvor mange timer flere bønder må jobbe et helt år, for at du skal få slippe å stå mer enn en time daglig med maten.

Slippersskille begynner å ta seg bra opp da!

Mens eg har sittet i solveggen og kosa meg med iskrem og jobba med brunfargen, og mens vi har spist pølser med lompe og salat til middag, har vi hele tida sett og hørt traktorene som durer i bakgrunnen. Det å kunne se mat bli produsert mens vi nyter et godt helnorsk måltid, det er rein lykke for meg.

Gjør deg selv og samfunnet en tjeneste, kjøp norsk mat og takk en bonde. Hvor mange tomler opp kan vi klare å gi våre kjære bønder?

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top