Skrevet av en som overlevde!

Korona er jo en ting, men har aldri vært borti noe så gæli som flatlusepidemien i Odalen på slutten av 80-tallet. Ikke en jævel blei spart, unge, gamle, karer og kvinnfolk. Alle fløy rundt med panikk i blikket og gnudde skrittet mot alt fra lyktestolper til mannevonde hannkatter. Så når apoteket på Skærnes blei tømt for Malation Liniment, og BP’n fikk en kraftig økning av kunder uten bil på vaskestasjonen sin, besluttet kommunestyret at det blei lockdown.


All form for drekking, horing og snyting på skatten blei stoppa på ubestemt tid, og det blei ikke avholdt låvefester og leikaringer hele sommeren, siden det var på nettopp et sånt type arrangement smitten oppsto.

I etterkant gikk skilsmissestatistikken kraftig i været, siden det var flere parforhold der bare en i forholdet blei smitta, og 2+2 var jo 4 den gangen også. Ikke blei det født unger i Odalen på to og et halvt år etterpå heller.

Men det var jo noen positive effekter også. BP’n gikk jo så det suste, og brannskadeavdelinga på sjukehuset på Vinger oppretta 18 nye arbeidsplasser på grunn av pågangen av folk som rett og slett prøvde å brenne av seg kjønnshåra med Nittedals hjelpestikker og 1’er-lightere, som du fikk kjøpt for 5 kroner stykket hos Aasnesen. Og kjøpte du tre på en gang, fikk du med en pose Kongen av Danmark på kjøpet.

Det var jaggu litt av ei tid skal jeg si dere!

Skal vist væra sjølopplevd, og slik gikk det til Doc ble skambanka og husløs…

4 thoughts on “Skrevet av en som overlevde!

  1. Detta burde Doc lagt ut som film med brei dialekt frå Skærnes med telsleng frå Gardvik og Tæppen😀🤣🤣🤣

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top