PUR HYGGE I SUMPEN (masse bilder + videoer)

Som eg skreiv før helga, skulle vi altså på Redneck OL i Sumpen. Nå er det mandag, vi er begge fortsatt sliten og tiltaksløs, men med en steike god følelse etter denne helga. Dette har vært mer gøy enn det meste annet vi har gjort i sommer, bare smilende mennesker og mye god mat, og ja, noen polvarer var jo også med.​ Og det eneste som kan gi surmuling her, er jo om man ikke får klem ved ankomst og avreise.

Gjengen som styrer FRN

Fredag kl 16 kjørte vi retning Sumpen i Røyken like ved Drammen, med vogna bak, og bikkja med. Ja det går an å ha med bikkja der, for der er det verken sprenging eller flatfyll. Tassen fikk jo mange turer, og han fikk seg noen nye kompiser, måtte jo få hilse på noen av de andre bikkjene der. Vi hadde ett stopp for å handle, så bortsett fra kø og nestenulykker med noen MC sjåfører, gikk turen radig og greit. Ankom Sumpen litt før kl 18, fikk betalt billetter og fikk armbånd med en gang. Da var vi klare!

Fredagskvelden gikk med til prat og hygge, skåling og dansing til livemusikk av Kirsten Daugaard. Hun lager jo alltid liv i Sumpen, og det er tydelig at hun koser seg på Sumpen scene. Når hun gikk av scenen, fortsatte vi med stereoanlegg til de sene nattestimer. Og Kirsten var med på etterpålaget i Saloon, folkelig og hyggelig som hun er. Lille frekke var innom en tur og delte ut morsomme gaver til oss. FRN har også laga en fin sti gjennom skogen bortenfor campingplassen, der de hadde kjøpt inn masse sånne fine solcellelykter. Her skulle Anne Lise vise hvor romantisk og flott det hadde blitt, og jaggu var det flaks at vi hadde med flere lykter for hånd. Av ca 40-50 lykter var det bare to som virka og vi så ikke mye hvor vi gikk, så plutselig var Anne Lise nesten en halvmeter kortere, hun sto til midt på leggen i gjørme, og en tresko i manko. Den ble fiska opp, Anne Lise fikk spylt seg, og festen kunne fortsette. Ut på natta ble det jo både Brannsanger og Vålerengasanger, for det blir det alltid når vi får nok i glasset, og jaggu var det dansing på biltak og fullt fres til langt på natt. Tror vi la oss rundt 4 denne natta. 

Lørdagen sov eg lenge, mens Doc hadde stått opp tidlig. Han hadde fått haik til polet for å kjøpe mer morovann. Han lagde egg og bacon til frokost når eg våkna, og vi var godt slitne etter fredagen. Nå var det jo lørdag og den store OL dagen, så vi gjorde jo det vi kunne for å finne motet. Doc fikk noe dram som mest minna om en dårlig urinprøve, og eg fikk i meg et glass av Doc’s hjemmelagde ripslikør. Han kvikna jo til, mens eg fortsatt var slapp. 

Rype, som har starta Redneck OL for en del år siden, gikk på scenen for å starte “sirkuset”. Det skulle være fire lag med tre personer på hvert lag, og Doc meldte seg jo til ene laget med to andre karer. Så fort lagene var klare, kunne de starte lekene. Først ut var sykling på enhjuling, da med en syklist og en hjelper fra hvert lag. To lag av gangen, og vinner mot vinner der. Doc kom videre, men tapte andre runde. 

Neste gren var å kaste noen svære pakninger på pinner, og der også gjorde Doc’s lag det greit. Så var det gjørmesykling, og Doc som sykla Birken i fjor, hadde så klart beste tida der. Siste øvelse var gravemaskinkjøring, man skulle få en sylinder nedi en litt større sylinder. Her lot heldigvis Doc en av de andre lagkameratene ta seg av den oppgava, og det var nok lurt, han var jo maskinfører, så det gikk lekende lett. Fikk 30 sekunder ekstra pga det faktisk var yrke hans. Tidene og poengene ble regna sammen, og til slutt kunne Rype annonsere vinnerlaget. Det ble jaggu laget til Doc, godt for husefreden, for han er ikke noe god taper akkurat. 

Så var det opp på scenen og få premier, før festen kunne fortsette. Alle var fornøyde, deltakerne kunne ta en velfortjent dram igjen, og tilskuerne likte underholdningen. Dette var jo skikkelig bra opplegg i ekte redneck ånd, er jo dette redneck handler om, samhold, gøye leker og god stemning. 

Etter ei stund kunne Kirsten Daugaard entre scenen igjen, og stemninga bare fortsatte å stige. Rype hadde matvogna med, og han hadde mye god mat som sørga for at vi aldri var sultne. Og det så ut som han kosa seg der han sto og både lagde og solgte mat hele helga. Stemninga var så bra at folk dansa både fremfor og på scenen, både fredag og lørdag. Og også lørdag ble det liv til langt på natt, med dansing på bordet og mye latter. 

Så mye kos og moro hadde ikke vært mulig uten Forente Rednecks Norge, det er som Kirsten sier, “Når man kommer til denne gjengen her i Sumpen, da kan man virkelig senke skuldrene”. Hun har forresten en ny låt, Redneck TV, anbefaler å høre denne. Så all ære til Forente Rednecks Norge og Kirsten Daugaard for at denne helga var så steike bra 😊

Linker

Forente Rednecks Norge på fb

Kirsten Daugaard på fb

Lille Frekke nettside

Lille Frekke på fb

Bildedryss, og videoer:

Klikk for å se video: 

 

Klikk for å se video: 

1IkOaP8LbKM

Alle bilder er tatt av FRN, Lille Frekke, og deltakere på Redneck OL. 
 

#ol #sump #redneck #fest #leker #mat #kos #moro #gjørme #sykling #musikk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top