NÅR DOC STÅR FOR MATEN

I dag fikk eg mld fra Doc på slutten av arbeidsdagen, han lurte på om eg ville ha flesk og duppe til middag. Ja selvsagt! Da måtte eg handle melk. Greit nok, eg svippa innom Kiwi og raska med meg det, samt noen bær, litt frukt og potetgull til dessert. Møtte forresten på litt kjentsfolk, man vet man har bodd lenge på Østlandet når man møter bekjente på butikken i nabobygda. Koselig var det jo, å skravle litt med Karina i Hilljacks, og Merethe som er “fast vakt” på våre hagefester. 

Når eg kom hjem var Doc i full gang med kokkelering i saloonen, ja han storkoser seg både med matlaging og i saloonen. Han stekte opp mye flesk og kokte poteter til, og når flesket var ferdig lagde han duppe på fettet som lå igjen i stekepanna. Helte på litt mel, melk og krydder, og rørte inn. Den mannen kan mat! Eg satt og trippa og venta, og det lukta jo så himla godt da. Tassen var også nysgjerrig. 

Endelig klart, bare å lempe oppå, for det var mye av alt. Fy flate så godt da, norsk tradisjonell husmannskost på sitt beste, laga på en hauggammel vedkomfyr – i en saloon. Joda vi gapa over det vi fikk plass til, og litt til. Mens Tassen sto på bakbeina og logra, snuten gikk i hundre. 

Nå er vi rett og slett så mette at vi knapt orker å rydde, sitter bare i saloonen og koser oss. Ingen TV, bare et anlegg med country musikk i bakgrunnen, koser oss med å drite i verden. Tassen har selvsagt fått litt rester. Men vi vet vi har bær og vaniljesaus til dessert, og chips, så vi får vel rydde inn og finne desserten. Den glir jo bare ned imellom likevel, og komprimerer alt skikkelig så vi blir ordentlig stinn. Da har vi unnskyldning til å innta sofaen etterpå. Ha en strålende kveld godtfolk, det skal vi ha!

#mat #flesk #duppe #saloon #poteter #stearinlys #vedovn #vedkomfyr #husmanskost #karbo #fett

4 thoughts on “NÅR DOC STÅR FOR MATEN

  1. Så heldig du er da. Så har en som ringer å spør om du vil ha middag. Det er jo fantastisk å komme hjem åsså er maten nesten servert:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top