Ståa med korona

Reklame |

Tassen skjønte nok at eg ikke var helt ved mine fulle fem i morges, for det var ikke verken tungekyss eller biting. Bare en klam snute som sjekka ståa før han la seg godt tilrette oppå dyna. Ikke lenge etter hørte eg snorking fra snuten ved siden av. Nede hørte eg litt romstering før eg selv falt i søvn igjen. Da eg våkna av eget pustebesvær var det vel på tide å stå opp. Vil forresten anbefale DENNE som lindrer såre luftveier, gull verdt!

Man blir jo helt klart litt sliten, men det får bare være.

Nede var det tomt, bare en dentastix som vitna om at Tassen hadde hatt det travelt med å komme opp til meg etter morgenturen. Doc hadde dratt til legen selv i dag. Nei, han har ikke fått korona denne gangen, ser ut som han slipper greit unna. De tror at grunnen til at eg har fått det igjen etter under tre mnd kan være Infleximab (medisinen eg går på mot crohns), for den hemmer immunforsvaret. Formen min er forresten fortsatt like rævva.

Paracet har i det minste holdt feberen nede litt i dag da, så det var faktisk eg som sto for middagen. Eg ville prøve å lage noe godt som eg ikke har lagd selv før. Pølse og makaroni er nok ganske så vanlig hos oss, men i dag hadde vi ovnsbakt gresskar til. Knallgodt! (Har heldigvis det meste av smaken min intakt enda)

Skallet kan spises så lenge man vasker gresskaret godt først.

Vaska først gresskaret godt, så skar eg av stilken og delte det i to. Frøene og trådene skrapte eg ut med skje og kasta. Resten delte eg opp i ca en cm tjukke båter og la de utover ei steikeplate med bakepapir, og pensla de med krydra olje. Den olja er kjapp å mikse. Litt olje i ei lita skål, ett pressa hvitløksfedd, litt timian og rosmarin, salt og pepper. Etter 30 min på 200 grader er gresskaret mykt, saftig og søtt.

Ser friskt ut på tallerken, og smaker nydelig til det meste.

Vi hadde det som tilbehør, men det kan også moses til suppe, sauser, brukes i kaker, pai og mye annet. Google er full av oppskrifter, og restene lager vi noe godt av i morgen. Gresskar er fullt av næring og vitaminer, har lite kalorier, er bra for hud og syn, og det er bare sååå godt!

 

@docogdask

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top