Mat

Gjort dette feil i alle år!

Litt mer våken da eg putra avgårde mot jobben i dag ja, og så lagde eg klar lunsj for resten av uka i går. Er det det treningsfolk kaller foodprepping? Vel, her ble det tortillalefser med masse krydderost, spekeskinke og søtpaprika. På jobben gikk nå alt sin vante gang, det var travelt, eg ble sliten, og spiste noen sånne HER.

Hjemme ble eg møtt med rykende varme fleskepannekaker til middag, rett og slett nydelig! Doc imponerer stadig vekk på kjøkkenet, om det ikke er sunt er det i alle fall godt. Ellers ikke noe stort å melde om i ettermiddag egentlig. Det var kveldsmaten som skulle bli interessant her i dag. Saken var vel egentlig at eg var fysen på asiatisk, men verken kjøleskap eller fryser hadde det helt store utvalget, så eg måtte improvisere litt.

Spennende smaker!

Eg kjøpte nudler på Holdbart her en dag, så det var et ok utgangspunkt. Helt tilfeldig tenkte eg for første gang i historien å faktisk lese bak på nudelpakken, og oppdaga der at vi har kokt nudler feil hele livet. Vi har alltid hatt krydder og olje rett i kjelen sammen med vann og nudler, for så å helle av alt vannet, men dette er altså helt totalt feil. Man lærer så lenge man lever, tenkte eg og ville teste riktig måte nå. 

Er vel anbefalt å toppe med sitrongress, lett stekt vårløk, rista sesamfrø og egg. Det hadde ikke vi.

Nudlene skal kokes i reint vann, og når de er kokt skal bare litt av vannet helles av så det fortsatt er suppe. Krydder og olje skal i bunn av skåla, så skal nudelsuppa helles over og røres sammen før man topper med eventuelt tilbehør.

Joda vi prøvde dette, og eg toppa suppa med litt kikoman og pølser. For å gi retten litt ekstra asiatisk preg valgte eg å spise dette med pinner, anbefaler disse HER, de er grei å spise med og tåler oppvaskmaskin. Dette var faktisk så godt at eg drakk krafta fra skåla etter nudlene var borte.

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top