Mat

Påske «i disse tider»…

Så var den her da, den lenge etterlengta påskeaften, hvor vi egentlig skulle ha vært ett eller annet sted med vogna. Sannsynligvis ikke lenger unna enn Montebello camping, men det er likevel forbi flere kommunegrenser. Vi hadde ikke fått noe glede av harryhandel heller nå, da hadde vi vel fått bot og karantene.

Vi har lenge snakka om, og delvis planlagt, at vi skulle ta ei natt eller to i vogna i hagen her. Dette måtte vi slå fra oss, for vogna trenger en vask. Og nei, det er aldeles ingen myte at man faktisk blir lat av å ikke gjøre noe, for eg har ikke gidda å vaske vogna. Vi har uansett vært mye ute disse dagene, og nytt finværet som i dag tok slutt. Og Hilljacks konserten vi skulle vært på, den fikk vi på livestream i går, det var meget bra!

Ja sånn er konsert nå til dags!

Så er det jo ellers noen ting igjen ved påsken som eg har sett frem til da. Vanligvis møter vi foreldrene mine på en eller annen camping, og de har alltid med påskeegg til meg. Ja eg er 35 år ung, og setter fortsatt pris på påskeegg fra mor og far. Ingen fare for at eg blir for voksen for godteri!

Siden dette nå ikke lot seg gjøre, hadde eg jo et lite ønske og håp om at Doc skulle fikse et egg til meg. Det skjedde ikke. Altså fyren er jo mann, og menn pleier gjerne ikke fikse sånt uten veldig tydelige hint, så her har eg bare meg selv å takke! Men, til gjengjeld har vi ei snopeskuff som er så full at den nærmest er tung å åpne og lukke. Sånn sett burde eg vel ha et sånt HER

Så til den store påskemiddagen da. En typisk norsk påskemiddag inneholder ofte lammesteik, selv er eg vant til pinnekjøtt påskeaften. Nå hadde ikke vi planer om noe stor middag her, men i formiddag gikk det opp for oss begge at vi egentlig er litt lei både pølser og kjøttdeig, og grillmat passer dårlig i regnvær.

Vilt er like godt som lam!

Dermed føk eg i full fart på butikken for å se om noen hadde lam. Det skulle vise seg å være vanskelig. Vi hører jo stadig om hvor mye lam det er på fryselagre, og at vi har for mye sau. Men hvor er disse lagrene, og hvordan får vi tak i dette kjøttet? Ikke i butikken i alle fall. Vel, påskemiddagen vår ble da finnbiff med potetstappe og ertestuing, og med is til dessert var dette en fullverdig middag.

3 thoughts on “Påske «i disse tider»…

  1. Hi Helen, I am guessing from your message that you live in Norway, is that correct? I am half Norsk as my mother’s parents migrated from there in the lagte1800’s. I have visited relatives there 4 times beginning in 1998 and have had two Families from there visit here also.
    Tell me about yourself.

    bill

  2. Ble pinnekjøtt her i gården , med svigers , svoger og unger , iskake og påske egg med innhold til ungene , på en dag jeg egentlig skulle vært på Jack’s og kjørt dans . Koselig ble det lell , må gjøre det beste ut av det slik situasjonen er nå. Finnbiff står aldri på menyen her , så jeg får prøve meg på det og snart da

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top