Mat

Topp 10 undervurderte matretter

Einar Tørnkvist aka TafseTruls (@fleskedrikk på insta) la ut på insta sine ti på topp oppskrytte matretter. Der var ikke eg enig i så mye egentlig, så derfor lager eg min egen ti på topp undervurderte matretter/snacks. Kom gjerne med tilbakemeldinger!

10. Lapskaus

Tidenes enkleste og mest næringsrike rett, bare rot i hop det du har av grønnsaker, litt poteter, og noe salt kjøtt. Det er så godt at alle burde spise det.

9. Rips og vaniljesaus

Dette er Doc sin favorittdessert, og vi har selvsagt masse ripsbusker i hagen. Eg personlig synes rips er litt syrlig, så eg må ha sukker på.

Rips, bringebær og vaniljesaus, fullt etandes.

8. Kabaret

Hvor ble denne delikatessen av? Fylt med «amerikansk blanding» og egg, reker, fiskepudding, eller hva du enn måtte ønske. Godt på brødskiva, godt til eggerøre, godt til koldtbordet. Har mange bruksområder og er faktisk godt. (Doc er ikke fullt like begeistra som meg da)

7. Fiskeboller i hvit saus

Klassiker! Kok gjerne gulrøtter i sausen også, og ha på karri. Kerrs Pink poteter eller nypoteter er et must.

6. Klippfisk

Dette har fast plass på middagsbordet i romjula hos mamma og pappa, da med fett fra pinnekjøttet og kålrotstappe. Det er så godt at alle burde få oppleve det.

5. Fiskepinner

Alle som påstår de ikke liker fisk liker fiskepinner. Det er mye god næring i det, og godt med poteter, smelta smør og raspa gulrøtter. En fullverdig enkel middag.

4. Tilslørte bondepiker

Denne kan man lage så mange variasjoner av, det må ikke være epler, så det er mulig for alle å like denne. Selv er favoritten med digestive kjeks, fyll av jordbær og rabarbra, og litt vaniljesukker i kremen. Toppes med friske bær.

Min favoritt med jordbær og rabarbra.

3. Fårikål

Finnes det andre høydepunkter på høsten? Når det lukter våt ull i hele huset, og alle går rundt og småfiser, da vet man det er høst og fårikålsesong. Og ja, det ER godt.

2. Ertesuppe med knokekjøtt

Dette har eg ikke spist etter eg flytta østover, og eg savner det kraftig. Så muttern, om du leser dette, eg ønsker meg ertesuppe og knokekjøtt i ferien!

1. Surmelk og kavring

Dette! Ah, barndomsminner delux. På Vestlandet er dette ganske vanlig «snacks» på sommeren, det er friskt i varmen, og godt for magen. Bare å knuse 5-6 kavring, helle over godt med kulturmelk eller kefir, og litt sukker på toppen. Ja eg spiser det nesten hver dag.

Dette er gull verdt!


Spurte hva folket mener er undervurdert. Tror mange misforsto, for eg fikk forslag som blant annet hommer, kjøttkaker, fleskepannekaker, spekemat, og marsipankake, men disse rettene er vel ikke undervurdert, de ligger jo midt på treet. Ellers mener folk at disse rettene er undervurdert; klotmelk, semulepudding, snurring, toast, bønner, og spagetti i tunfisksaus. Eg tenker ikke de er undervurdert, men hører til der de er.

Skulle du være uenig, eller er det noe som mangler? Skrik ut i kommentarfeltet, vi vil gjerne høre din mening også!

19 thoughts on “Topp 10 undervurderte matretter

      1. Helt enig i samtlige..nå ble jeg sulten! Dessertgrøt er også undervurdert! Spise rabarbragrøt med dukker å melk i dag 😍

  1. Må være vestlendingen i meg… Var ikke mye på den lista di jeg klarer meg uten.
    Fiskepinner er litt tja… Kan styre min begeistring for fiskeboller, og klippfisk hører hjemme i Baccalao

  2. Nr 7, 5, og 1 klarer jeg meg lenge uten, men er enig i de andre ☺️ Klippfisk har jeg aldri smakt, men skulle gjerne prøvd. Noe som vi digger her er kjøttpølse og makaroni med salat, thousand Island dressing og ketsjup til, joikakaker med poteter, karbis med erterstuing på brødskiva og løvstek med pommesfrites og bernaise. Rekecoctail er også godt kom jeg plutselig på 😅 Om Sodd er undervurdert vet jeg jammen ikke, men det er det beste jeg vet etter pinnekjøtt. Mange som ikke skjønner at sodd er en festmiddag og ikke suppe hvertfall 😋

  3. Lungemos med løk og poteter, er undervurdert 🙂
    Og kabaret er jo bare helt fantastisk, så der skjønner jeg deg 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top