Mat

En utfordring eg misliker sterkt!

Søndag var leieboeren og eg en tur i Sverige for å handle snus og røyk, og da handla vi like greit inn mat også. Pleier være nøye på å handle norsk mat vanligvis, så eg er ikke over grensa mer enn 4-5 ganger i året. Denne gangen var det en del melk som sto på lista, og vi tok med 4 liter. Da første kartongen ble åpna ved en seinere anledning, oppdaga vi at dette ikke var melk, vi hadde altså 4 liter surmelk i kjøleskapet.

I usikkerhet over hva vi skulle gjøre med dette spurte vi i snapstory og fikk inn flere hundre svar med tips, men en av de var mer enn tips og oppskrift. Det var en trofast og observant følger som har fått med seg hvor elendig eg er på kjøkkenet, og hvor sterkt eg hater å bake. Derfra kom det så klart en utfordring, at eg måtte bake noe av dette selv. Greit! Eg så gjennom oppskriftene, valgte ut den enkleste, og fikk med leieboeren på ingrediensshopping. 

Da takka min 11 år gamle slikkepott for seg, kjøkkenet viser stadig sin avsky for meg på nye måter

Ingredienser til ca en halv langpanne

3 dl sukker

2 ss kakao

1/2 ss natron

75 gr smeltet smør

4 dl surmelk

5,5 dl hvetemel

Til venstre; surmelk + natron. Til høyre; alt det tørre. Fremst; smelta smør.

Fremgangsmåte

Først blanda eg natron i surmelka og lot det stå litt, i mens blanda eg det tørre i egen bolle. Så smelta eg smøret og blanda det i surmelka før eg hadde i det tørre. Blanda godt og hadde det i en smurt form tilsvarende ei halv langpanne. Dette stekte eg på 180 gr i 25 minutter. Obs, pass på at redskapen du rører med er sterk nok, så den ikke knekker som min 11 år gamle IKEA slikkepott. Bruk gjerne en sånn HER, den bør virkelig tåle mer!

Glasuren er en USA inspirert frosting

75 g smelta smør

300 g melis

1 ss kakaopulver

1 ss kald kaffe

1 ss fløte

Ca 6-7 ss Hersheys sjokoladesirup

2 dråper romessens

Fremgangsmåte

Blanda først det tørre og hadde i smelta smør, rørte så godt det lot seg gjøre. Så kaffe og fløte, og rørte det inn. Deretter spedde eg på med sjokoladesirup til passe konsistens, og til sist noen dråper romessens. Dette var jo bare å kline utover kaka så fort den var avkjølt.

Godt fornøyd med ferdig produkt!

Kaka gikk nesten greit å bake, foruten den knekte slikkepotten og at eg var nær ved å gi opp noen ganger. Vi har smakt på røra underveis, men ikke på ferdig kake. Den sparer vi til i morgen, for vi har planlagt en lang tur i skauen, og trenger kaka som motivasjon og premie. Nå er det en helsikes oppvask som gjenstår på kjøkkenet her, vi tales!

Morgendagens tur kan du følge her:

Snap / Insta

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top