Radøy den grønne øya

Eg lovde vel oppdatering på fjellovergangen i går, for det har jo vært varierende vær de siste dagene. Det var snø og isdekke på toppen, og litt vind, men ikke mer enn at Doc kunne kjøre bortimot som vanlig. Verre ble det lenger ned, på Borgund snødde det tett, og i Lærdal var det helt bart. Da vi videre kom ut fra Flenjatunnelen var det tett snø igjen, og opp mot Gudvangatunnelen sto en polsk lastebil som ikke kom lenger. 

Et stykke etter Gudvangen kom det verste snøværet, og det holdt på til vi passerte Vinje. Det snødde så tett og kraftig at vi ikke så mer en to meter, og lysbjelken på bilen ble dekka, så vi hadde bare nærlys til vi stoppa på Voss. Derfra og hjem gikk turen bare fint, og vi fikk se hjort i dalen her. Kom hjem til duk og dekka bord med smørbrød i kø, en av mine barndoms livretter. 

“Hjort i fart”

I dag sto vi opp til en felles frokost med mye godt pålegg. Spiste oss god og mett før vi tok svigers med på en sightseeing på Radøy. Selv om det regna fikk vi da vist noen av perlene våre her, Marøy, Vågenes, Toska, og Emmigrantkyrkja på Sletta. Den kirka var onkelen min med å hente i USA, sammen med flere bygg som nå utgjør en skikkelig westernby her på Sletta. 

Radøyperler

Nå har Veronica, barndomsvenninne, vært her for å fikse håret mitt. Hun er frisør, så hun bleika etterveksten, og vi fikk tatt en røyk i garasjen også. Etterpå vanker det pinnekjøtt for hele familien, så her er det julekveld i stua. Denne dagen blir nok bra. En riktig god lørdag ønskes folket 🙂

 

2 thoughts on “Radøy den grønne øya

  1. Kjempegodt å lese at turen hjem gikk bra. Det mest slitsomme når man kjører er hvis det snør tett rett på frontruta på bilen. Da blir jeg sliten i øynene.
    Sikkert kjempekoselig å komme hjem også. Pinnekjøtt er kjempegodt. Jeg liker det, men mannen min er ikke så begeistret for det.
    Ønsker deg en kjempefin søndag 🙂
    Purr, purr, fra Toril og kattene

  2. Toril sin hverdag med musikken: Ja pinnekjøtt er blant det beste eg får 😉 Nå er vi på retur, har hatt fint vær hittil i allefall 😉

    Hils kattene 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top