Inspirasjon til avslappende og sunn førjulstid

Noen er mer glad i jul enn andre, og det er helt greit. Vi er veldig glad i jula, så vi har begynt å pynte alt. Nå setter vi bare frem litt om gangen slik at det ikke blir for mye før desember, og så kommer eg sikkert til å finne enda mer gøy i butikkene fremover. Ikke det at eg gidder å gå så mye i butikker, men det hender eg er innom da. 

Nå har lysene kommet opp ute i hagen, men det er fare for at det kommer mer. Det vi har foreløpig er jo litt diverse, men alt går i de samme fargene. Doc hadde ei lyslenke fra før, og vi fikk ei nesten lik av et vennepar. Disse henger frempå garasjen og på saloonen. Og så har Doc handla flaggstanglys på Europris. Han var litt skuffa når han oppdaga at det ikke var flaggstang med, men det ble da fint når han fikk det opp i den hjemmelagde stanga vår. Og så kom nissen tidlig i år, i standsmessig “slede”.

Inne i stua er det ikke så veldig jul enda. Eg var en tur innom Nille en dag, og det hadde vært kjedelig å sette den nye pynten inn i et skap for så å dra det frem igjen om ei uke. Det fikk egne plasser ganske fort, og fint ble det jo – enkelt men fint. Vi har en del mer julepynt i et skap, så det blir nok litt pynting og julekos i helga. 

Men det aller viktigste å ha fremme i jula, eller egentlig hele vinteren, er klementiner! Ei stor skål med klementiner gir masse julestemning, pluss at det er sunt og godt. Det inneholder mye B og C vitaminer, den hjelper kroppen å ta opp jern bedre, og er rik på fiber og kalium. Dette kan forhindre hjerte og karsykdommer og kreft i fordøyelsessystemet, du får bedre skjelett, slimhinner og tenner, samt finere hud og hår. Det gir også bedre immunforsvar og senker blodtrykket, noe som er bra i disse dager med feit julemat. Og det beste? Du må spise 12 klementiner for å oppnå samme kaloriinnhold som i en liten sjokolade på 70 gram!

Håper du kanskje har fått litt inspirasjon til hvordan pynte gradvis for å slippe stress i førjulstida nå, og kanskje litt ideer til julepynt generelt. Husk å kjøpe klementiner da!

Bildedryss

 

 

 

 

 

 

 

#julepynt #inspirasjon #klementin #sunt #helse #jul #glede #julelys 

2 thoughts on “Inspirasjon til avslappende og sunn førjulstid

 1. Kjempekoselig innlegg du har skrevet, og kjempekoselige og fine bilder 🙂
  Jeg pyntet opp til advent i går med lilla adventslys, lilla adventsduk, advnetsstjerner i vinduet og syvarmede i vinduskarmen. Elsker advent og jul.
  Nam, nam 🙂 Klementiner er kjempegodt, men jeg drøyer med å kjøpe til desember. Da smaker klementinene mye bedre. Kjøpte klementin i slutten av oktober, men de var kjempesure! I desember har vi alltid en skål med mandariner stående fremme på stuebordet. De får faktisk stå i fred for kattene 🙂 He, he, he 🙂
  Ønsker deg en kjempefin torsdag 🙂
  Purr, purr, fra Toril og kattene

 2. Toril sin hverdag med musikken: Å det er så koselig å pynte til advent og jul 😉
  Kos deg med klementiner fra i morgen av da, og kos kattene fra meg 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top