Ny dag, ny topp, ny tryning!

Det var nok av mat å oppdrive også i morges, så etter en god natts søvn var vi i full gang med å stille sulten. Tassen satt lydig ved far og venta pent, når det gikk litt for lang tid lå han en labb på kneet til Doc. En liten brødbit rikere gikk han og satte seg igjen, og vi andre fullførte med litt kaffe, avslapping, og DENNE i panna før ny tur. Denne gangen skulle gutta være med også, Doc og Tassen ville lea litt på seg.

Svigermor på gjeting!

Var ikke kommet lange stykke før svigermor kom på hvor gåstavene lå, og vi måtte snu. Da oppsto dagens første utfordring. Det sto tre rimelig sta og tvilsomme sauer midt i veien, og de hadde null interesse av å flytte seg. Først prøvde svigermor lykken, og de gikk litt til sides. Da vi skulle passere spratt de tilbake i veien, og nå var det Doc sin tur. Ene sauen trampa da illsint og var mannevond mot Doc, som var rask tilbake i bilen. Sau er skummelt for flere enn Tassen.

Fortsatt smilende turlag!

Omsider kom vi forbi og fikk henta stavene, og turen kunne endelig starte. Dette gikk jo lett som en lek. Doc og Tassen løp sikksakk fremst, svigermor og undertegnede holdt baktroppen i lugnt tempo, mens Tonje fløy litt frem og tilbake i mellom alle. Etter noen pauser her og der, og noen stopp for å ta bilder, kom vi oss opp på toppen hele gjengen. Her kosa vi oss med masse mat, boller og frukt, ja, helt til Tassen sin snute fant veien til frukten da.

Toppfolket på toppen!
Liten kjeltring! Jaja, melon er nå bare bra da.

Veien ned gikk stort sett smertefritt, og dagens eneste tryning ble stilrent utført av undertegnede da skoen gled fint over løs grus på en stein. Landingen skjedde sakte og passe mykt på skinka, så ingen større skade skjedd der. Dagens topp var Våsdalsknappen på 1040 moh, og er både barnevennlig og pensjonistvennlig, ergo noe enklere for svigermor og meg.

Det står skrevet i stein!
Gutta boys

Tilbake på hytta var vi så slitne at ett glass vin til middag holdt lenge, og det ble stille fra både Tass og folk ei lita stund. Ikke lenge etter middagshvilen kom det restitusjon i form av litt mer vin, chips og godteri på bordet. Da kvikna vi litt til, og det ble noen omganger yatzy igjen før kvelden innhenta oss en etter en. Sånn det ser ut nå blir det ikke mer forlenging av sykemeldingen pga long covid i alle fall!

 

@docogdask

2 thoughts on “Ny dag, ny topp, ny tryning!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top