St Hans feiring på bygda

Her på bygda legger vi St Hans feiringa på nærmeste søndag for at det skal passe for de fleste. Koselig når hele bygda samles av og til, i allefall for meg som ikke kjenner så mange her. Det var feiring på Lund Skole fra 16-18 i dag, så vi tjuvstarta med grillmat hjemme først

Kl 9 i dag tidlig satte Doc ribba på UDS’n vår, den langtidsrøyker/griller maten så det blir skikkelig mørt og nydelig. Så litt over kl 14 var dette ferdig. Vi spiste oss forderva mett! Hadde bare ribbe, ananas og nystekte rundstykker til, enkelt og godt. Og det fine er at dette lager seg selv, så vi har i mellomtida gjort i stand vogna til ferien. Dette ligger det egen videoblogg om på YouTube, du kan se det ved å klikke HER.  

  

 

 Etterpå var det bare å dusje og stelle seg, for så å ta med Tassen og vandre over veien. Vi fikk inngangslodd som det skulle trekkes fruktkurv på, og det ble solgt lodd utenom med mange andre fine premier. Ellers var det laga i stand en bod med mye godt. Pølser, rømmegraut, kaker, is, brus, saft og mye mer godt. Skikkelig bra greier, så det ble graut og saft på Doc, og is og saft på meg. 

Ellers var der jo en del aktiviteter, noe som var populært for de 250 store og små oppmøtte. Melkespannkast, der sto vi over pga diverse rygg, skuldre, knær osv. Og hesteskokasting oppdaga eg ikke før det var for seint, sånn går det når man har ei ivrig bikkje med. Men vi fikk tippa vekta på høna og hanen da, det var hvite italienere, så eg tippa jo gjennomsnittsvekta på rasen. Det var jo selvsagt ikke riktig, og ei heller traff Doc på denne gjettinga. 

 

Bålet ble ikke tent i dag, det var for sterk vind. Sikkerhet først. Da blir det heller grillings til vinteren der. Men siden vi ikke hadde vunnet noe på konkurransene i dag, var vi spente på loddtrekningen. Doc kjøpte jo mange lodd, som seg hør og bør, og sto som et skolelys mens den ene gevinsten etter den andre gikk rett fremfor nesa på oss. Men så, en gevinst vi trengte, fra Flink Bisk, eske med mye hundegodis. Eg sa til Doc at nå måtte han følge med! Og jaggu! Hvit J 05, og Doc skreik ut et rungende JA, så halve nabolaget skvatt til! 


Enya hjelper selvsagt Tassen å passe på gevinstene
 

Da ble det godis på Tassen! Og dette fortsatte. For neste var et førstehjelpsskrin, og det ble trukket på hvit J 04! Snakk om flaks. De to gevinstene vi faktisk trengte vant vi. Naboen var også heldig, på hun ble det ei flott fruktkurv. Dette var jo strålende gøy, og vi ser allerede frem til neste års feiring. 

Bloggen vår

Video av klargjøring av vogn

#sthans #feiring #skole #barn #moro #hestesko #melkespann #konkurranse #loddsalg #premie #grillmat #ribbe

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top