En salat til alt for de fleste

 

Hvor enkelt er det ikke med en salat man kan bruke til alt av både eksotisk mat, tradisjonell husmannskost, grillmat, spekemat og ellers det meste? Det har faktisk vi. Den er så enkel å smelle i hop på få minutter, og det er lett å like. Eg kaller det bare “Makaronisalat“, for hun som en gang viste meg denne oppskrifta hadde det navnet på salaten. 

Ingredienser

1-2 porsjoner ferdig kokt makaroni

1 rød paprika

1 purreløk

1 boks piknik skinke

1 boks mais

1 pose majones (ikke lett)

Ca 1/4 dl kremfløte (matfløte gir lite smak)

Aromat krydder etter ønske

Fremgangsmåte 

Sett makaronien på kok mens du skjærer alt det andre opp i små terninger, ha dette i en passe stor bolle. Når makaronien er kokt, kjøles den helt ned. Tørk den så godt som mulig i et dørslag, før du har den i bollen med det andre. 

Bland først inn majones til alt er jevnt blanda, ha så i kremfløten og bland det jevnt. Til sist smaker du bare til med aromat krydder. Når alt er godt blandet, settes det på kjøl noen timer/gjerne til dagen etter, så smakene setter seg. Ta det helst ut ei stund før servering, er det kjøleskapskaldt er smakene svake. 

Liker du sjømat? Skinka kan byttes med alt av skalldyr, crabsticks, blåskjell, krepsehaler, reker osv. Men da kan salaten bli vassen, så ingrediensene må tørkes godt først.

For en sunnere variant kan majonesen byttes med lett majones, og piknik skinka med bog skinke.

Er du vegetarianer kan du jo bytte kjøtt med bønner eller linser, men eg har ikke fått testa noe totalt vegansk versjon av denne. Det er nok bare å prøve seg frem.

 

 

#salat #oppskrift #mat #tilbehør #makaronisalat #pastasalat #mais #paprika #makaroni #purreløk #skinke #majones #fløte #aromat 

2 thoughts on “En salat til alt for de fleste

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top