En trofast venn mindre…

Alle som er bittelitt interessert i bil vet at biler har sjel, noen mer enn andre. Noen biler får man et helt spesielt forhold til, det er gjerne de bilene man har det moro med, eller som ser litt annerledes ut. Vi har hatt mange biler, men tre av dem har vært helt spesielle for oss. Resten av bilene har stort sett vært gode biler, og vi har vært fornøyde, men de har kanskje ikke vært like morsomme. 

For noen år siden solgte vi Mazdaen, det var en MX5 som ble brukt til alt mulig rart, til og med på jorde. Den var sterk og gikk greit. Doc hadde jo foliert den svart matt med sheriffstjerne på, og med combicamp i matchende med skriften Jailhouse på, fikk vi greit med oppmerksomhet på veiene. 

Da Mazdaen ble solgt måtte vi jo ha en annen bil, og da ble det så klart en moro bil. Vi klarer jo ikke være helt anonyme, så det ble da en Ford Ranger Splash. Dette var Baywatch utgaven med stepside og bøyle bakpå planet, en skikkelig tøff bil som skulle tåle mye. Her fikk eg frie tøyler til folie, men Doc hjalp meg så klart en del. Bilen ble seende ut som en original Baywatch bil, og vi hadde mye moro med den. Ja helt til Doc drukna den, da ble den stående til en dag Doc ville på fest. Han solgte bilen min!

Vel vel, gutten var jo grei og da kjøpte ny kånebil til meg. Denne gang ble det en Jeep Cherokee, med store hjul og stor motor. Denne ble foliert som en sheriffbil, da med målene fra Texas sine sheriffbiler så klart. Jeepen har tålt mer enn de fleste andre biler vi har hatt, den har vært vår trofaste venn i to år i vårt eie. Vi har kjørt den både på festivaler, og til familie på Vestlandet. Ja land og strand med vogna bak. 

Men nå har vi jo to andre biler, så nå var det altså på tide å ta farvel med den trofaste Jeepen også. Ja du kan trygt si det var trist å se den kjøre fra tunet her med ny eier, rett og slett vemodig. Så får vi se da, om vi får like godt forhold til de bilene vi har nå, så langt er vi i alle fall godt fornøyde.

 

 

 

 

 

Følg oss gjerne på insta og fb, søk opp Doc og Dask

Og snappen så klart

5 thoughts on “En trofast venn mindre…

  1. Har alltid vært Audi man. Har alltid trengt Quattro uattro i Sogn når eg budde der. Men den siste A4’n var ein dritt bil. Først rauk turboen, så motoren, og so turboen igjen ved Xxl på Jessheim. Akkurat henta den på Scania kløfta og skulle til Braskereidfoss via Løten. På Jessheim var det full turbo havari. Men den av audiane eg savner mest er S4’n. Det var rå bil med 2.2turbo motor 230 hk original, min var chipa til 280 ca. Kan no nevna alle mine i rett rekefølga: Opel senator( første bil, fekk av stefar min). Audi 100 2.3 Quattro. Audi 80. Audi S4. Opel vectra, (den savna eg, skulle bygga den om til vectra turbo). Suzuki baleno. Volvo v70 diesel (den og er litt savn), minuset med den var chipa til ca 170 hk og framhjulstrekk. Funka dårlig i bratta på Vestlandet, hadde den vet 4X4 hadde eg hatt den enda. Så kjøpte eg A4 dritt’n og no ein golf alltrack.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top