Verdt å nevne!

Vi leker ikke country vettu

Siden vi er litt lei av norske rølpeband på countryfestival, får vi ofte spørsmålet «Hva mener liksom dere er god country da?» Som om vi er helt grønne fordi vi ikke digger band som bare synger tullesanger om naboene sine. Joda, mange countryartister har gjerne en og annen låt med litt morsom tekst, men det stopper liksom der da. Et repertoar med bare tulletekster passer gjerne bedre på bygdefest, enn på countryfestival. Så hva er det vi mener Norge har å by på av ekte dyktige countryartister da?


Tenkte å nevne noen av våre favoritter innen norsk country her da, så kan jo dere høre litt på de også. Først må vi bare nevne et band som har vokst seg utrolig store på kort tid, de starta med mest coverlåter, men har også gitt ut mye eget i seinere tid. Det går i tradisjonell country som er lett å synge med på, og setter i gang dansefoten uansett hvor du er. Snakker så klart om Hilljacks! De har spillejobber i hele landet, har også vært i Danmark, og er i år invitert til å spille i Texas. Musikken deres er spilt på radio i USA lenge, så det var bare et tidsspørsmål før de ble invitert over. Av deres låter vil eg anbefale Where did country music go, Redneck Blood, Almost, og Redneck Barbie.


Vi har en til stor og godt kjent artist i norsk countrymiljø, som også har spilt mye i utlandet. Steff Nevers har også både cover og egen musikk, og han er veldig inspirert av USA i hele stilen. Her også går det i god tradisjonell country, og noen av tekstene er har en god dose humor. One beer a day er et godt eksempel på det, hvor han synger om at han holder exen på avstand ved å drikke øl. Ellers er Redneck Rehab en god beskrivelse på hva man bør gjøre om man plutselig skulle bli for voksen. Keep it up er også en god favoritt.


Det er også mange mindre kjente artister som virkelig har god musikk å by på. Vil du høre en helt nydelig ballade om det å holde sammen bør du søke opp Ei kvila av Sissel Lunde, denne har hun selv skrevet. Hun har tidligere spilt med Steinar Engelbrektson, men har nå gitt ut album aleine. Ove Støylen har forresten våkna fra dvalen sin, derfra kom det en fin sang i fjor, Dear Love, hvor han forklarer hvorfor han ikke skreiv lapp da han stakk. Og den nye Drinking Buddies som er en noe mer livlig og artig låt.


Ellers har vi jo Big-B som med sin kraftige stemme kan synge hva som helst, der kan vi anbefale I love trouble, fordi damer er trøbbel. Så har vi G. Thomas med sin låt Jesus in a leather jacket, som er skikkelig fin, Bjørn Wikøren har en kraftfull stemme i Almost like being there, og Løiten Twang Depot som er litt mer i outlaw sjangeren med f.eks Chasin’ the sun.

Ja det er uendelig mye å velge i om man faktisk liker ekte country, for hvis du ikke liker noen av disse, da er vel kanskje ikke country din sjanger. Da er det bare å nyte og kose seg med denne musikken mens vi venter på sommeren!

2 thoughts on “Verdt å nevne!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top