Rednecks liker også maki rull, men en litt annen versjon enn du får på en sushirestaurant. Vi liker gjerne maten stekt, grilla eller kokt. Og vi liker bacon bedre enn tang og sjøgress 😉
Det du trenger:
Ca 10 lange baconsneier
1 pk kjøttdeig
Cheddarost
Marinade/grillsaus
Fremgangsmåte:
Legg bacon ut på bakepapir, som vist på bilde. La sneiene overlappe hverandre med noen millimeter. Krydre med salt og pepper.
Fordel så kjøttdeigen på tvers over halve baconet, dytt den litt flat og legg den jevnt utover. Har du noe bacon til overs kan du legge der sammen med kjøttdeigen.
Fortsett så med ei stripe cheddarost midt oppå kjøttdeigen. Mengden er valgfri, men eg foretrekker mest mulig 😜
Nå skal dette rulles sammen. Da starter du i den enden kjøttdeigen ligger. Bruk matpapiret til å rulle med, så får du ei jevn pølse uten at baconet deler seg. For å unngå at baconet løsner og at rullen går i oppløsning, kan du knekke opp en spagetti og stikke gjennom så det holder.
Pensle så med marinade. Rullen kan stekes i ovn, da må du bare prøve deg frem på tiden, men ikke mer enn 170 grader da den kan bli tørr. Kan også legges på vanlig grill, da må den følges med da osten gir mye flammer når den renner. Min favoritt er å la den ligge i to timer på ca 120 grader UDS’n (Uggly Drum Smoker).
Tilbehør til dette kan være hva som helst, her vist med bernaisesaus og ris, og av drikke anbefales whiskey. God fornøyelse 😊🍻
Åå gud dette så godt ut!
Nora Piscopo: Det er helt nydelig, en klar favoritt ??
Mmmmmm, det så godt ut. hilsen Kai
KAPTEIN SKUTELØS: Ja det er helt nydelig 🙂 Kommer sikkert mer matblogg fra meg i løpet av grillsesongen 🙂
Elsker grillmat. Men dere holder dere jo i god form da.
KAPTEIN SKUTELØS: Hehe da bør du lese innlegget vårt STRAM MAGE PÅ GRILLMAT, for det er stort sett bare mageskinnet som blir stramt 😀 Hehe.. Der har eg skrevet om alle grillene våre, ja vi har noen å velge mellom. Vi trener ikke, men har ei aktiv bikkje, det er hemmeligheten om hvordan vi holder formen vår 😉
Ja det skal jeg. 🙂 hilsen kai