Hvem er egentlig rasisten?

Nå har H&M virkelig besja på leggen. Eller har dem egentlig det? I følge hærskaren av overfølsomme, lett fornærmelige mennesker var dette et ultrarasistisk stunt. At en mørkhudet gutt i en reklame har på seg en genser med skriften “coolest monkey in the jungle”, noe som eg tolker at kan sammenlignes med “kuleste gutten i gata”. 

Bilde henta fra Google. 

Da tenker eg; Det er jo akkurat dere som faktisk legger merke til guttens hudfarge først, og klarer å få dette til å bli rasistisk, som burde tenke dere om!! Det er dere som har studert bilde for å nettopp finne noe å skrike om, bare dere som klarer å koble hudfargen til gutten mot teksten på genseren! 

Dere har nå ikke bare gjort denne gutten til offer, men bevisstgjort andre foreldre til mørkhudede barn om at dem ikke kan kjøpe denne genseren til sine barn. Dere har nå sørget for at det bare er hvite barn som kan bruke denne genseren, med et budskap som faktisk bare sier “kuleste gutten i gata”! Det er akkurat dere som klarer å finne feil i en reklame, ut fra en hudfarge, som nettopp er de største rasistene. Den dagen du ikke lenger tenker over fargen i lignende situasjoner, først den dagen er du fri for rasisme…

 

 

 

#rasisme #reklame #genser #h&m  ​

  1. Har sagt det før og sier det igjen, noen har ikke en god dag før de har funnet noe å bli fornærmet, snurt,sint for. På egnes eller andres vegne.
   Samme før jul med spillet Politisk ukorrekt. Det er et spill for f**n.

  2. Torgersdatter: Sant nok… Akkurat det spillet reagerte eg på selv, så på kortene i spillet til nevøen min…mye groteskt ekkelt der. Men vet du hva eg gjorde? Bare lot vær å kjøpe det selv, og lot saken ligge for min del 😉

  3. Jeg så nylig en reklame på Coop ekstra, av ei mørkhudet lita jente med en skolesekk på. Over henne sto det en tekst «de er tilbake, og de er sultne!» med tydlige bokstaver. I hjørnet nede til venstre sto det med betraktelig mindre skrift «vær godt forberedt til skolestart». Denne reklamen var plassert over en frysedisk med mat. Hvordan skal man tolke dette?????

  4. Men H&M hadde også en hvit gutt med genser med tekst som inneholdt noe om survivor in the jungle. Setter man opp disse to mot hverandre, så blir det nok ikke politisk korrekt lenger i disse tider. Det jeg tenker, er at INGEN ville reagert om genserne ble byttet rundt på de to guttene…og da blir det litt snodig.
   På den annen side er det en del idiotiske tekster på klær…kanskje de skulle kutte det der. Vi lever i hårsårhetens tidsalder.

  5. Anette Thorin: Det er enda verre, alle mennesker skal kunne brukes på lik linje, samme hvilken opprinnelse, og samme hvilken sammenheng. Folk må slutte å henge seg opp i ting.

  6. Eg mener att det er like rasistisk dette som få de fjernet en neger på ål stasjon og hottentotter og svarte per og andre ting i fra bøker tegneserier og eventyr.

  7. Akkurat det Eg tenkte. heilt utrulig kor vanskelig vi mennesker skal gjøre ingenting til 🤔

  8. Rasisme er så misforstått i dag, at det er urovekkende! Om rasisme oppstår, så MERKER man det for å si det sånn! Alt det folk mener er rasisme i dag, må ha noe med at folk har ALTFOR lite å gjøre… De bare MÅ finne noe negativt i alt, og det gjelder ikke bare rasisme.. Folk må ta seg sammen, og ta ting som de er, ikke lage en hel masse problemer ut av ingenting! Jeg ser heller ikke noe galt i at denne gutten reklamerer for, som du sier, «kuleste gutten i gata»! For det er jo selvfølgelig DET som er budskapet i teksten! Jeeez, så mye unødvendig drama folk lager ass!

  Legg igjen en kommentar

Siste innlegg