Doc ble voldsutsatt!

Har lenge gått rundt og tenkt å skrive litt om en vanskelig sak som ikke så mange vet om, og kanskje er viktig å få frem i lyset, for det skjer med utrolig mange.

Leste et stykke om vold i samlivet. Det var veldig ensporet, og gikk kun på at det var menn som var voldelige. For å si det enkelt er det også veldig mange kvinner som utøver vold både psykisk og fysisk, men det kommer ikke så godt frem og de mannlige ofrene blir veldig sjeldent trodd. Det vet jeg litt om da jeg selv har erfart det.

Kommer aldri til å glemme det

Det å ikke bli trodd av venner og kjente sårer like mye som volden selv. Saken min skjedde for 6,5 år siden, men det sitter like sterkt i minnet ennå. Noen mente at det kunne ikke være sant; hun var jo så hjelpsom og snill osv. Når menn blir utsatt for sånn vold blir det veldig ofte ikke snakket om da de kanskje føler seg litt skamfulle, men dette skjer mye oftere enn hva som kommer frem.

Bare flaks det ikke gikk verre

Det ble selvsagt tatt avhør hos politiet, men hadde følelsen av å ikke bli trodd der heller. Selv med beviser, politiet var der da jeg ble frakta i all hast i ambulanse til akutten, samt bildebeviser osv, ble saken likevel henlagt. Hadde det foreksempel vært andre veien hadde det med 100% sikkerhet blitt et annet utfall. Så til dere menn som opplever lignende; snakk med noen og kom dere vekk, det er ikke verdt å bli!

-Doc

 

 

 

 

Insta / Snap / TikTok

7 thoughts on “Doc ble voldsutsatt!

  1. Så vi er ikke kommet lenger enn det…at når menn utsettes for vold fra kvinner, så henlegges sakene? Jeg blir lei meg, må si det.
    Det er ikke lenge siden en kvinne slo ned fyren sin på kjøpesenteret her. Hun slapp sikkert unna tiltale, hun også. Men folk som kjenner til dem, har fortalt at hun har mishandlet ham i flere år…

  2. 6,5 år siden allerede. Jeg husker godt hele episoden siden det startet når vi alle sammen var på et utested i Oslo, det var jo mange vitner til starten, men ikke til den siste delen (der er det vel kun et vitne pr telefon). Merkelig at en sak blir henlagt når det var en drøss med vitner til starten og resultatet kan jo dokumenteres +++.

    1. Ja det er veldig merkelig… Vedkommende hadde ikke ett eneste merke på kroppen heller, mens Doc blødde over alt og var kraftig forslått.

  3. Det er så fint at du tør å dele din historie, jeg har jobbet på krisesenter, og det er ett stort mørketall når det gjelder menn som tør å ta kontakt med krisesenterene. Tror det ligger mye i det du skriver, at de føler de ikke blir trodd.

    1. Ja mørketallene er nok store, har fått mld av mange som har opplevd lignende og ikke har turt å si det noe sted. På tide vi bryter dette tabuet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top