Brakk meg da eg bytta på senga!!

Har du opplevd at noe du skulle gjøre, som i utgangspunktet skulle tatt 5-10 min, tar 8 timer? Da er du ikke aleine. Det kan for eksempel være så enkelt som når man skal skifte lyspære på bilen og oppdager at det er noe mer som er røket, og da er det jo bare å begynne å skru. Dette er vel den mest vanlige formen for merarbeid.


Eg skal nå fortelle om gårsdagen, da eg brukte 8 timer på å skifte på senga, ja det er faktisk mulig. Det er normalt sett en grei oppgave. Man røsker av sengklærne, for så å sette på reint. Og bare for å ha sagt det på forhånd, ingen ting gjorde meg mer glad i går enn tilbud på disse sengklærne HER. Utfordringene sto nemlig i kø og bare venta på å bli oppdaga. Joda, eg reiv av dynetrekk og putetrekk ganske så raskt, lakenet også, alt i rute hittil.

Bare å gjøre seg hard, mye museskitt og kreperte fluer!

Siden dette støver fryktelig mye så eg mitt snitt i å få vaska litt på soverommet, men for å få inn litt lys åpna eg de lange, tykke, mørke gardinene. Det angra eg fort på, for der åpenbarte det seg en fryktinngytende styggedom. Museskitt i både vinduskarm og på gulvet under. Her måtte hardere skyts til enn bare en fuktig klut, bare å brette opp ermene.

 

Under vinduet er det også flere gjenstander, blant annet et lite bord og en brannstige, som også krevde både gnikking og gnukking. Vel, nå skal vi ikke svartmale alt her, vi fikk rydda og vaska grundig. Og det som ikke hører hjemme på soverommet skulle eg bare «rydde bort» inn på gjesterommet, men til min store forskrekkelse var det museskitt også her.

Aldri vært så glad i støvsugeren før!

Før eg vaska noe som helst mer ropte eg på min andre halvdel; «Doc! Huske du før helgje då eg hørte mus, og du svarte at dei sikkert va i veggen? Dei va IKKJE i veggen!» Han kom løpende (ja faktisk) opp trappa, og heseblesende inn på gjesterommet til meg, som sto og svelget unna ei spye for tredje gang. Han rakk ikke å si så mye før også han nærmest brakk seg. Her var det mye.

 

Etter mye om og men, kasta og brent hvilket Doc sto for, gnikking og gnukking, kunne vi endelig dra frem støvsugeren og fullføre aksjon museskitt. Støvsugde først gjesterom og soverom, og tenkte eg kunne like gjerne ta kontoret mens eg alt var i gang. Det viste seg å være et smart trekk, for også her hadde musa lagt sine spor.

Aldri vært så fornøyd med egen innsats etter å ha bytta på senga før!

Kort fortalt, vi fikk tatt en grundig julevask i hele overetasjen her, så det ble så og si klinisk reint. Og med de siste kreftene etter all vasking og brekning, kunne eg endelig sette på reint sengetøy igjen, og strategisk plassere ei musefelle oppe. Og vet du hva? Det ble et velfortjent glass med vin til slutt!

 

 

 

 

Insta / Snap / TikTok

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top