Frekke jenter på nattbussen

Kom på en historie her en dag, som eg har litt lyst å fortelle dere. Det er maaange år siden, så eg hadde nesten glemt at det i hele tatt hadde skjedd. Saken er at da eg kom til å tenke på det for noen dager siden ble eg faktisk litt stolt over meg selv. Tror eg var rundt 20 år da dette skjedde, så det er altså 15 (FEMTEN?? Helsiken eg er gammel!) år siden.

Selv om eg bodde på Radøy på den tida reiste vi jo til Bergen for å gå på pub, det var ca en times kjøring en vei. Nattbussen gikk halvveis hjem igjen, men vi hadde alltid sjåfør resten av veien. Det fine med å dra helt til Bergen på pub er at nachspielet er unnagjort på vei hjem igjen. Meget praktisk sånn sett.

Dette var ikke den turen, men fra et typisk vorspiel i bil på vei til by’n på ca samme tida

Det var ofte at det skjedde forskjellig på nattbussen da, mange fulle og slitne folk ender gjerne i munnhuggeri. Dette eg skal fortelle om nå var en sånn episode. Husker ikke helt hvem eg var ute med, men la oss kalle henne V (for venninne). Eg og V hadde ei flaske på innerlomma, og vi satt oss het bakerst. Godt i farta satt vi og sang og lo, hadde det skikkelig artig for oss selv der.

På setene ved bakdøra hørte vi plutselig høye stemmer. Vi skjønte at noe var på gang og ble nysgjerrige, så vi satte oss litt nærmere. Det gikk ikke lange tida før vi fikk med oss hovedproblemet i diskusjonen, noe som provoserte meg kraftig!

Der satt det nemlig to jenter og erta og mobba to mørkhuda jenter, nettopp for hudfargen. Det var ufattelig stygge ting som ble sagt, hvilket eg ikke vil gjenta nå. Dette var ordbruk vi overhode ikke var vant til, så til og med eg ble satt ut skikkelig. Men en ting er sikkert, eg klarte ikke å bare sitte å se på at dette skjedde.

Det første eg la merke til var at hun som var verst i kjeften var platinablond med en ca 10 cm langsvart ettervekst, og nei det var ikke mote, dette var mange år før frisørene begynte med hombresveis. Eg gikk bort til henne og sa rolig «Før du kritiserer andre for utseende og hudfarge, burde du kanskje fått fiksa den der etterveksten din. Du ser ikke ut som ei fruktkorg selv, og burde kanskje holde kjeft, for du driter deg skikkelig ut nå.»

Hele bussen klappa, mobberne ble stum, og de to mørkhuda jentene ga meg klem og takka meg. De jobba som renholdspersonell og var på vei hjem fra jobb, trøtte og slitne stakkars. Og de to frekke jentene? De bestilte taxi og gikk av på neste stopp!

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

6 thoughts on “Frekke jenter på nattbussen

  1. Var borti noke sånt i syden, kom ei mørkhuda mor med ei jente på ca 6-7 år
    Kelneren ville ikkje ha ho der sjølv om det var masse ledig plass, så eg sa de kunne sitte med meg, kelneren rød i toppen måtte hente meny til de🤣🤣

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top