Sjarmen med sommerkvelden

Eg vet ikke om noen som misliker å sitte ute og kose seg til langt på natt, med venner, en dram og god musikk. Det er jo medisin for kropp og sjel når det endelig er temperatur og vær til det. Herlig rett og slett. Gjerne med åpen flamme tilgjengelig, det setter alltid opp stemningen. Du skal jo ikke sove bort “sumarnatta”. 

  

Noe som ofte følger med disse koselige kveldene, er jo alt annet levende som kryper frem så fort sola bikker over kanten. Knott, mygg, klegg osv, er ting vi sjelden merker før dagen etter. Ikke alle merker noe til disse flygende blodprøvene, men noen har tydeligvis søtere blod, og noen er gjerne allergisk i tillegg. Ja eg snakker da om meg og familien min. 

Vi var flere som ble penetrert i huden av mygg i helga, noen kraftigere enn andre. Men er det noe som er deilig her i livet, så er det å klø på et stikk! Mange sier at det å endelig nå do når du har vært trengt lenge, er det beste som finnes. Dem har garantert aldri klødd seg på allergihovne myggstikk! Man klør litt her og der, klør seg gjerne til blods om natta, og det er skikkelig godt der og da – helt til det svir, verker og vesker. 


Jada, søstera mi har på ankelen og eg på tærne

 

Derfor har eg gjort alt som står i min makt for å unngå å klø, selv om eg vet hvilken tilfredsstillelse det ville gitt i noen minutter. Tygger Zyritec som smurfedrops, det demper jo kløen. Samtidig er eg så opphovna at føttene mine driver å sovner. Da funker det jo vanligvis med en halv tube aloe vera og kald klut, men nå er det snakk om 36 stikk bare på tærne. Ja, gjennomsnittlig 3,6 stikk pr tå. Det står på spreng, har nesten ikke bevegelse i tærne, og vernesko er i allefall ikke et alternativ i dag. Det er nok til at det ikke er deilig å klø lenger, så eg dusjer i iskaldt vann ca 3-4 ganger i døgnet. Det er godt det. Men sånn for sikkerhets skyld, så sendte tåmyggtroppen en jækel opp til å stikke meg oppi hårfeste, eg ser altså ut som en enhjørning! Der har hevelsen snart nådd ned i øyenbryna..


Selvsagt iført mi nye favoritt t-skjorte fra Hilljacks

 

Så sjarmen med sommerkveldene fremover nå, kommer nok til å være tjukke sokker og boots – hele kvelden. Skal i alle fall aldri mer bytte til slippers ut på kvelden, heretter skal det vært høyt skaft hver kveld etter kl 18 uansett. Ja så fort hevelsen trekker seg tilbake da. I verste fall må eg vente til høsten, for nå kommer eg ikke i andre sko enn Doc sine slippers. Der er jo tærne mine like tilgjengelig for disse mikrovampyrene. Vel, enten må eg holde meg inne eller så må eg presse på meg mere klær/sko der eg vanligvis blir stukket. 


Oppå i mellom, på sidene og under, er ikke helt godt nei
 

Bloggen

Oss på fb

#sjarm #sommer #sommerkveld #mygg #klegg #knott #insekt #insektbitt #hevelse #vondt #betennelse

12 thoughts on “Sjarmen med sommerkvelden

  1. Så maaaaaaange myggstikk på et så lite sted har jeg aldri sett før😧Får salve på apoteket som bedøver…Xylitol el noe sånt.Prøv det👍👍Morro var det lell😂😄👍

  2. Leste nettopp at tigerbalsam vistnok er vidundermiddel på slikt.. ikke prøvd, så aner ikke om det stemmer

  3. Haha, ser ut som du har vært ute en “sommernatt” for mye 🙂 Hardt å være på topp!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top