Ikke gjør dette i trafikken!

Vi har alle ting vi irriterer oss over, spesielt når vi er ute og kjører. Det er jo ingen som er like god på å kjøre bil som meg, bare eg klarer å følge lovene helt korrekt. Kjenner du igjen tankegangen? Les videre og del innlegget etterpå. 

Du ligger på motorveien i høyre fil, fremfor deg ligger en bil med campingvogn. Det kan jo bli kjedelig, så du girer ned, blinker ut, og gir gass. Men bare til du er forbi, da legger du deg inn fremfor bilen med vogn helst rett under fartsgrensa. IKKE GJØR DET. Med henger har man ikke lov å kjøre mer enn i 80 km/t (60 uten brems), og det er ikke bare å kjøre forbi når sånne smartinger legger seg inn fremfor og sakker ned. Samme for lastebil, de kommer ikke over 90, og må bruke er langt strekke for å komme forbi. 

Når du kommer inn i ei rundkjøring, og bilen fra venstre skal ut den veien du kom fra, men du må bremse helt ned for dusten som ikke gadd å vise det med å blinke. Manke kjører i både kryss og rundkjøringer som om dem er de eneste på veien, og driter i bilene som må stoppe eller vente unødvendig. IKKE GJØR DET. Bruk blinklys og vis tydelig hvor du skal, så får vi kanskje en fin flyt. 

Kanskje står det noen på veiskuldra, det kan være motorstopp, en som står i tlf, veiarbeid, hva som helst egentlig. Du suser forbi i samme farten, helst litt over, for du vil fort hjem fra jobb og rekke noe på TV. Du driter i stakkaren som står der og er livredd for å miste både speil og armer. IKKE GJØR DET. Sakk ned litt, eller bytt felt om mulig, vær litt mindre ego og litt mer hensynsfull. 

Skal man inn på motorveien må man kjøre inn på en påkjøringsrampe, da havner man gjerne bak andre biler. Det er greit nok, men ikke alle disse bilistene skjønner at vi må opp i samme fart som bilene på motorveien, før vi legger oss inn. Det blir en småfarlig situasjon når det er mye trafikk på veien, og vi plutselig kommer i 60 inn i 100 sona. IKKE GJØR DET. Nei ikke alle biler går fra 0 til 100 på 4 sekunder, men alle kan klare å tilnærme seg fartsgrensa før vi når flettinga. 

Kjører du bil akkurat nå, sitter og leser denne bloggen bak rattet, gjør du noe ufattelig dumt. Samme om du driver med fb, eller andre sosiale medier bak rattet. IKKE GJØR DET! Ett uoppmerksomt sekund kan være nok til at du kjører ned noens barn eller hund, nok til å brase inn i en kø du så for seint, nok til å havne utfor veien. Øynene på veien! 

Eg har sikkert glemt flere ting her, det er nok å plages med bak rattet. Jo forresten, ikke kjør i tettbygde strøk med en bass verdt mer enn bilen, på full styrke. Har dere lesere noen ting som lar dere vippe av pinnen i trafikken? Kom gjerne med flere ting i kommentarfelt. 

 

Slik skal man faktisk blinke i rundkjøringer.

#trafikk #irritasjon #forbanna #motorvei #bilist #bil #blinklys #fart

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top