På middag på Stirling Station!

Når eg sto opp i går var eg så trøtt at eg knapt huska å ha kjørt på jobb, eg må ha stempla inn i halvsvime. Første kaffekopp gikk på autopilot mens eg tenkte at; i kveld blir eg ikke gammel, eg trenger søvn. Sa fra til Doc når eg kom hjem, at vi måtte legge oss litt tidligere. 

Etter middagen, sånn i 16 tida, tikka det inn en mld på tlf til Doc. Vår gode venn Jim Stirling hadde venner på besøk fra nord, og hele gjengen inviterte oss altså på bacalao på kvelden. Jim er fra Australia, men bor på Haga med sin koselige kone Edel. Alle som har vært på countryfestival i Norge har garantert sett boden til Jim med hatter, chaps og ellers klær han lager i skinn. Det er den boden med vindmølle og kjørbart badekar. 

Tøft sted 

 

Venneparet fra nord, Wenche og Christian, ble vi kjent med på Vinstra for lenge siden. De har i flere år drevet å laga bacalao i svære mengder, og invitert alle rundt seg på middag der. Kanskje du har sett den berømte bacalaodansen hver fredag på festivalen Vinstra? De hadde nå tatt med barna på ferie til Jim, og lagde bacalao av selvfiska og selvtørka klippfisk. Da var det jo klart at vi ville ta turen når vi ble invitert. 

Vi tok på boots og reiste bort, ca 15 min herfra. På gården til Edel og Jim kan man nesten gå seg vill i kreative oppfinnelser, og ikke minst alle de geniale ordspillene. Du kan se her at norske ordspill fascinerer Jim, han har jo laga noen flotte kunstverk ut av dette. 

Trehjulsykler, Levegg og Skigard

Det ble selvsagt en runde med litt omvisning, Jim viste oss vei, for det er jo alltid noe nytt. Denne gang var det noe i hattemakeriet og to kull med valper som var nytt. Jim har begynt å produsere steampunk hatter, noe som tydelig selger bra. Og vi fikk se litt hvordan han lager de, og noen artige versjoner. Den mannen har bra fantasi. Så var det jo valpene da, eg ble jo så fascinert at eg glemte helt å ta bilde. Hunder burde komme på blå resept!

Mye artig å se på Stirling Station

Etter hvert satte vi oss til bords, og det lukta jo himmelsk. Bacalao med toast til, og jaggu ble det delt ei flaske med sprettkork. Ingen grunn til bekymring selv om det er jobbkveld, champisen het Zero for en grunn, men var til gjengjeld skikkelig god. To store kjeler ble servert, og eg tror ikke det ble så altfor mye igjen. Desserten var is med bær dem hadde plukka selv, rips og bringebær, det var snadder, så vi kosa oss skikkelig. 

Bacalao ute, med fyr i peisen, det er luksus det!

Jaggu ble da klokka midnatt før vi kom oss i seng i går også, så nå er eg tilbake på autopilot. Går i skytteltrafikk til kaffeautomaten på jobb, med øyner som om eg ikke hadde fått i meg annet enn øl på 14 dager. Men den bacalaoen og den hyggelige gjengen er verdt en ekstra trøtt morgen, dette gjør eg lett igjen.  

Mer om Stirling Station her

#bacalao #spiseute #mat #fisk #klippfisk #jimstirling #stirlingstation #hattemaker #steampunk #gård #valper

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top