Mat

Kakeoppskrift til og med for meg!

Har vært skikkelig godtesyk i hele dag, men ikke noe av det vi har frister. Daim, Kex, Skittles, marshmallows +++ Er jo tom for potetgull nå, og mens eg venter på mer tenkte eg å “faste”. Ja altså klare meg uten potetgull noen dager. Derfor bladde eg litt på blogg.no etter enkle oppskrifter på søtsaker. Fant ikke noe eksakt hva eg ville ha, men lot meg inspirere av iselinsorvik.blogg.no og lagde kake på 5 min!

Eg lagde i to kopper, men her er ingredienser til en kopp

2 ss hvetemel

2 ss sukker

1 toppa ss kakaopulver 

1 ss vaniljesukker 

1,5 ss smelta smør

1 liten skvett melk

2 ruter melkesjokolade 

Strøssel til pynt

Fremgang

Ikke bruk bolle, bland røra rett i kruset du skal spise fra, så får du mindre oppvask. Bland det tørre godt sammen først, så har du i smøret og en desj melk. Bland det sammen til ei glatt røre. Blir den for fast tar du en desj til med melk, og rører det inn. Synes du det ser lite ut i koppen din? Det hever nok til at du kanskje blir småkvalm lenge før du når bunn. Sjokoladebitene dytter du godt ned i røra så de “forsvinner”. Koppen setter du i microbølgeovnen i vel et minutt. Etterpå må du faktisk la den stå i 12-15 min, ellers mister du ganen noen dager. Strø på noe godt (eller romantisk om du er håpefull) oppå og et!

 

 

Er du sugen på enkel glasur kan du kline oppå litt Nugatti eller Sjokade. Vil du ha noe annet enn sjokoladekake kan du for eksempel droppe kakaopulveret, ha i litt mer vaniljesukker og topp med syltetøy.

Category: Mat

4 thoughts on “Kakeoppskrift til og med for meg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top