Mat

Strilasushi – for skeptikeren!

Endelig helg, hvilket betyr god mat for mange. Mens folket tar frem fredagstacoen og har Mexicansk aften på ukeslutten, dro eg ut krydderskuffa og lagde en slags sushiblanding fra flere kontinenter. Metoden fra Japan, krydderblanding inspirert av en brasiliansk burger på Google, og med fransk ost.

Om du noen gang har vært nysgjerrig på sushi, men er livredd rå fisk, skal du få to råd her. For det første, sushi betyr marinert ris, og det var faktisk Norge som introduserte japanerne for fisk i sushi gjennom import av laks. Så sushi kan like gjerne inneholde varmebehandla kjøtt (tempura maki) som rå fisk (ura maki med ris ytterst og futo maki med tang ytterst). Faktisk så er det veldig vanlig med kylling eller and.

En nydelig tempura futo maki Stril edition!

Andre rådet er å lage en futo maki hvor du bytter tang med bacon, og bytter ris med kjøttdeig, som den eg lagde i dag. Man kan krydre og ha i alt hva man måtte like, men hovedingrediensene her er bacon, kjøttdeig og ost. Her er den oppskrifta eg brukte:

1 pk baconskiver

1 kjøttdeig

1 ss majones

1 ss olivenolje

1 ss soyaolje (kikoman funker)

2 fedd hvitløk (1 ts hvitløkspulver funker)

1 stk finhakka vårløk

1 ss sukker

1 ss paprikakrydder

Salt og pepper etter ønske

Ost etter ønske

Eg brukte Babybel ost, men den egna seg ikke bra, smelta helt bort i kjøttet. Anbefaler cheddar, mozzarella eller Jarlsberg.

La først baconskivene utover så de overlappa hverandre litt, og hakka opp osten i biter. Blanda så kjøttdeigen med resten, knadde det godt inn med hendene til det ble en samarbeidsvillig deig som eg fordelte utover ca halvparten av baconet, og la så osten i stripe ca midt over kjøttdeigen.

Tips: Fest baconet med biter av spagetti i stedet for tannpirkere.

Så rulla eg det stramt sammen til ei pølse og la den i ei ildfast form. Hadde litt smør og krydder over rullen, og stekte den på 200 grader i ca 25 min. Siste 3-4 minuttene på grillfunksjon. Som tilbehør hadde vi ris med kikoman, og en dæsj rømmedressing, bare fordi det er godt til alt.

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

4 thoughts on “Strilasushi – for skeptikeren!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top