Mat

Overraska Doc med julebakst

I dag kom Doc hjem fra guttetur, og siden han hadde et ønske om risboller til jul ville eg overraske han med dette. Risboller er jo ikke noe heksekunst å lage, så for meg som hater deig og ikke går overens med kjøkkenet, var jo det greit å lage. Eg fant flere forskjellige oppskrifter på nettet, og tok egentlig bare det beste fra alle oppskriftene eg fant. Det er vel ikke akkurat min oppskrift, men min moderering da.

30 kaloribomber

Ingredienser
200 g delfiafett

50 g meierismør

100 g lys kokesjokolade

100 g melkesjokolade

2 egg

2 dl sukker

Ca 1 l puffet ris

Noen dråper rom essens

2-3 ss kaffe

Fremgangsmåte 
Start med å smelte fett og smør. Bruk svak varme så det ikke brenner seg. Når det er helt smelta har du i sjokoladen, og rør til alt er smelta. 
Pisk eggedosis av egg og sukker, ha i 2-4 dråper essens og kaffen og rør det godt inn. Så har du i sjokoladeblandingen og rører det godt inn. Tilsett litt over halvparten av risen og bland godt, deretter har du i litt og litt til du er fornøyd med røra. For mye ris kan gi litt tørre boller, så det er greit å prøve seg frem litt. Til slutt fordeler du de i muffinsformer og lar de stå og stivne litt før du har de i kakeboks i kjøleskapet.

Doc ble veldig fornøyd med disse risbollene. De er jo veldig søte, og de blir jo veldig god med melkesjokolade da. Passer godt til enten kaffen eller julebrus, eller evt som lørdagsgodt. Det er jo ikke noe lavkarbo akkurat, men det skal ikke julekaker være heller.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top