Eg nyter godt av krisa!

Akkurat nå var eg egentlig på vei i dusjen, men så kom eg på at eg ikke hadde skrevet noe her enda i dag. Da får dusjen vente litt mens eg rabler ned litt om dagen i dag. Den starta som torsdager flest, opp før fuglene rakk fise, for så å dra på jobb. Der var kaffen drikkendes, og det var mye å gjøre, så tida gikk relativt fort.

Eg kan like en mild høst!

Kom hjem til et helt nydelig vær, 26 grader og sol. Kan det bli bedre? Eg som elsker sol og varme hadde alt shortsen på meg. Etter middagen ble vi jaggu sittende ute til klokka nærma seg halv ni i kveld, fortsatt iført shorts. Ja, det var sommervær enda vi er langt ut i september, men det er ikke første gang.

Eg flytta østover 20.09.2009, og første flyttelasset besto den gang hovedsaklig av sommerklær. Hvorfor? Fordi det var sommervær. Det gikk over ei uke før eg skulle dra hjem og hente resten, så eg gikk i shorts og singlet da til slutten av september uten å fryse. Greit, nå er dette riktig nok bare 11 år siden, men likevel, været går i syklus.

Kanskje det er gjennomsnittlig én grad varmere nå enn det var for 100 år siden, men hvordan gikk egentlig istida over uten oljeriggene langs norskekysten? Noen sier det ikke er sammenlignbart fordi temperaturen øker fortere nå enn da, men tempen har steget og sunket i ujevn rytme helt siden big bang. Kanskje vi kan senke farten ved å skjerpe oss litt, men eg tror ikke løsningen er panikk og ny steinalder.

 

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

One thought on “Eg nyter godt av krisa!

  1. Det var vel rundt 1,5 grader varmere i vikingetida enn det er idag. Og man dyrket korn ca 100 meter høyere i terrenget.

    Var bortpå ett minne på fjasbokji her om dagen, da var det rimfrost på bilbinduet 6 september det året, tror det var 6 år sia…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top