MAKAN TIL EGOISME!

Nå begynner vi å bli litt lei her, og eg regner med det gjelder flere. Det er dessverre fint lite vi får gjort med den saken, likevel begynner vi nesten å miste troa på menneskeheten her nå.

Vi skjønner forbannet godt at folk er lei, men vi har faktisk en pandemi å stoppe. Ser mange «gode» unnskyldninger for å dra på hytta nå, «hytta ligger jo så langt fra folk», «jeg er jo frisk, så der går bra», «vil på hytte for å slippe å bli smitta». Altså, det er takket være slike og lignende egoistiske holdninger at denne pandemien har blitt så omfattende! Meg meg meg!

Om du blir skada på hytta opptar du tiden til et allerede pressa helsepersonell i små hyttekommuner. Joda, slag og infarkt kan du få hjemme også, men der er du i det minste i beregninga til ditt legekontor.

Du som vet at du er frisk, hvordan vet du det? Inkubasjonstida er på 5-6 dager, så det kan fort bryte ut mens du er på hytta. Når mange hyttefolk tenker sånn blir det fort for lite kapasitet på det lokale legekontoret.

På vei til hytta må du sannsynligvis både fylle bensin/diesel, evt lade, og handle, her er det stor fare for at du er med på å spre smitten, og blir smitta selv.

Noen mener det er greit fordi de har råd til 20 000 kr i bot for å være på hytta. Jaha ja, da lurer eg på om samvittigheten deres har råd til at den lokale legen må prioritere deres beinbrudd i skiløypa, fremfor alle de smitta i bygda.

Vi ser også at noen hyttefolk krever å få reise på hytta i påsken. Vet du hva? Det blir faen meg for dumt! Det blir som å si «Vi krever å få spre smitten videre og sprenge kapasiteten, og risikere at enda flere dør!» Er det virkelig verre for hyttefolk enn for andre som må være hjemme?

Familien til Doc si hytte står nå helt tom pga nasjonal dugnad.

Vi har selv ei hytte på fjellet, med nydelig utsikt mot Rondane. Vakkert sted. Vi har også ei campingvogn vi veldig gjerne skulle ha lufta. Men vet du hva? Vi klarer å la vær, for vi skjønner faren ved å benytte oss av hytte og vogn nå.

Nå må folk pokker meg snart begynne å forstå at dette gjelder oss ALLE. Vi står i dette sammen, og alle har et ansvar. Du kjenner sikkert noen med kroniske sykdommer, eller kanskje kreft? Ja? Tenk på hva som kan skje med de fordi det er viktigere for deg å kose deg på hytta!

Hytta deres står der neste påske også, men det gjør kanskje ikke jobben, eller deres nærmeste. Nå må dere legge egne behov til side, denne pandemien er mye større enn både dere og en påske på hytta.

Skjerp dere!!

 

DEL GJERNE!

37 thoughts on “MAKAN TIL EGOISME!

  1. 🤣🤣🤣🤣 fint på hytta, bare vær hjemme å surmule, fint om folk passer på seg selv og driter i andre.. Sikkert sjalu på naboen fordi han har robotklipper også 😄

 1. TUSEN TAKK Helene. Jeg er så enig. Dessverre finnes det en del IDIOTER blant oss, som gir blanke fa.. i andre. MEN, om disse “celle-blanke” skapninger selv blir syke, ja DA STOPPER VERDEN OPP. Hyttefolk, om ikke forbudet blir holdt så er det ikke en “fartsbot” en får. Gi bøter på 50.000 eller mer. Forbudet gjelder ALLE, selv om en i familien er syk og en ønsker å “beskytte” oldemor på 92 år ved å “stappe henne” opp på hytta. FORBUD er FORBUD!

  1. Forfriskende ærlig oppsummert👍 Helt enig! Nyt hjemmetid, få gjort det som ellers alltid havner på vent. Kjenn på samhold og fellesskap i denne tia👍😊 Stå på der ute!

 2. Bra skrevet! Er veldig enig med deg! Å ikke kunne besøke faren sin på sykehjemmet….. Vel vitende om at han ikke vil tåle viruset….. Ja, det finnes faktisk verre ting, enn en påske uten hytte…..

 3. Dette er helt i tråd med hva jeg tenker og mener , ser for mye av denne egoistiske holdningen med lite tanker på hva konsekvenser det kan ha for andre , Jeg sitter med stengt utested og ingen inntekter i øyeblikket ,, men jeg er innstilt på at vi alle må være med på denne dugnaden for og bremse denne jævelskapen av ett virus , slik at vi en gang kan komme tilbake til normalen Hvis ikke alle bidrar her vil det nok ta mye lenger tid på og stoppe virus spredningen , så med hensyn til alle andre , stopp egoismen deres og hjelp dine medmennesker , vi skal jo leve etter dette og , opp til oss selv hvor lang tid det vil ta er jeg overbevist om

  1. Akkurat det eg mener. Jo fortere folk skjønner alvoret, jo fortere går det over. Vi tenker mye på deg og alle som sitter i samme båt, som har måttet stenge ned alt. Krysser fingrene for at vi får oss en pils på Jacks i løpet av sommeren 🤠

 4. Det er så mange som ikke tar det på alvor, trist trist trist 🙁 Håper de egoistiske folkene begynner å få opp øynene snart. Jeg har en far som har diabetes og som kan ha lett for å bli smittet 🙁 Så på nyheten at hyttefolk sa at påsken er ødelagt pga de ikke får på hytta, men er det ikke andre ting de kan finne på hjemme da? De kan fortsatt spise påskefrokost, spille brettspill, ha påskeegg jakt osv. det er jo bare et annet “hus”, hytta er jo og et slags hus 🙂
  Det var i vertfall fint skrevet 🙂

 5. Jeg er ikke direkte uenig, men kan du nevne en kommune eller to utenfor de store byene der helsevesenet er overbelastet?

  1. Om Hemsedal og Trysil fylles opp av hyttefolk og mange er/blir smitta der, så blir det fort manko på leger der. Vi har selv hytte ved Fåvang hvor det er et lite legekontor. Skulle vi alle hyttefolk være der, og smitten brer seg, da risikerer den legen å måtte velge hvem gan skal behandle.

  2. Idiotiskt spørsmål. Dette gjelder ALLE spiller ingen rolle om helsevesenet er overbelastet eller ikke. Holder alle seg heime går dette fortere over. INGEN TRENGER å dra på hytta🤢

 6. Tenk på blodtrykket !
  Helseministeren har sagt det mange ganger: Hytteforbudet er ikke innført for å hindre smittespredning for det vil ikke hjelpe !!
  Det er innført for å avlaste helsevesenet i hyttekommuner. Da burde forbudet kommet nå man forventer toppbelastning i juni/juli.
  Når det er sagt er det ingen stor krise med hytteforbudet, men konsekvensene for lokalsamfunnet på lang sikt er jeg usikker på.
  (I Lørenskog må legesentrene permittere folk pga. kravet om å avlyse legetimer som ikke er kritiske.)

 7. Nettopp, dette er en dugnad for alle!
  Er så lei unskyldninger om at de bare må være der for barna har astma og er i fare om de blir smitta. Jeg har også barn med alvorlig astma men følger derfor karantene HJEMME fra ! Utrolig egoistisk av de som velger å bli på hytta når de gjentatte ganger av statsministeren og alt har blitt bedt om å reise hjem. Skam dere.

 8. Kan jo begynne å sile ut hvem som er fra kommunen når de blir syke. Innbygdinger behandles først! Da tenker jeg pipa får en annen lyd!

 9. Ja oppførselen er som på en bortskjemt drittunge som har blitt fratatt lekene sine. Helt utrolig.

  1. Helt fantastisk bra skrevet. Kunne ikke vært mer enig. Bor selv på en skidestinasjon, og det er stort trykk i påsken. Men jeg kan ikke skjønne at det er så fryktelig viktig å måtte bruke hytta si denne påsken. Det er som du skriver, påsken kommer igjen neste år.
   Igjen, kunne ikke vært mer enig.

 10. Hei😊enig men samtidig uenig i at dette skal ramme oss alle. Har hytte som ligger 300m fra min hjemkommune, handler til vanlig på den butikken som vi bruker på tur til hytta, denne ligger i hyttas kommune, vi hører til samme legevakt ordning og samme sykehus hvis dette skulle bli nødvendig. Da klarer jeg ikke helt se hva galt jeg gjør med å være på hytta, som heller ikke ligger i et hytte felt, men med kun en hytte nabo 250 m fra oss. Føler dette blir et forbud som er satt for store hytte kommuner, som å rammer oss i de små kommunene. Har flere naboer som har hytte i vår kommune, disse har hytte mye lengre unna enn oss, men er da helt greit å bruke i og med de er i egen kommune🤔 var i dag på dagstur til hytta for å få unna litt snø, sjelden sett så mange ut på ski, da og veldig mange fra min hjem kommune. Ser ikke helt forskjellen på å kunne dit på dagstur f.eks 07.00-22.00, men må sove hjemme, er jo ikke forbud mot turer i skogen i nabo kommuner, og klarer ikke se hva som er galt i da og sove der🤔 enig i forbudet i de store kommunene som er ofte omtalt i media, men ser ikke helt at vi som er i mitt tilfelle skal få forbud

  1. Skjønner poenget, men hva tror du skjer om det blir unntak bare for noen? Det funker dessverre ikke. Dette gjelder for en veldig liten periode av livet vårt, dette bør faktisk ikke være noe problem for noen. Vi har selv både hytte og campingvogn, men det er så mye viktigere å få stoppa pandemien enn at vi alle bare skal bry oss om egen trivsel 😉

 11. Tja, blir disse egoistene syke er det vel bare la være å hjelpe dem, ringer dem lokale helsevesen bør dem rett og slett sette egoistene over til deres egen hjemmekommunes legevakt så får dem ta seg av dem. Og la dem blø.. og da mener jeg punge ut.

 12. Bladde litt tilbake her og da skrev du at covid-19 panikken var overdrevet og sammenlignet det med hiv. Godt at du også kom til vettet…..

 13. No må dø slutte å hetse hyttefølke, dei aller, aller fleste fulji love o regela. Det gjere e mæ. Det kjem ei tid ette Corona, KO med hyttefølke då? Kansji dei trengs?
  Æ dø alle so prikkfrie? Kansji kunna,n starte me se sjøl.

 14. Tror du har misforstått diskusjonen som går nå. Du skriver: “Joda, slag og infarkt kan du få hjemme også, men der er du i det minste i beregninga til ditt legekontor.” Det er her du bommer fullstendig og avslører manglende kunnskap i forhold til lover og regler. Når en kommune tillater hytter/hyttebygging så SKAL de skalere sin egen helsetjeneste i henhold til dette.

  Det er det de færreste kommuner som har gjort. En pandemi er selvfølgelig en unntakstilstand og det tror jeg de fleste er enige i, men når kommunene, og du, sier at de ikke har helstjeneste for “hyttefolk” så er det et brudd på norske lover. “Hyttefolket” er interessante for kommunene så lenge de får inntektene, men når utgiftene kommer så er det ikke så interessant lenger. Denne artikkelen belyser det veldig godt, med henvisning til lovverket istedet for reaksjoner basert på følelser. Anbefales!: https://www.midtnorskdebatt.no/meninger/kommentarer/2020/04/06/Hyttekommunene-har-seg-selv-%C3%A5-takke-21537794.ece?fbclid=IwAR3cIpPeET4MPvcxkXxD24uvMIIyBLiffoWlcakBSBEbAcW8_zzv4VsxJEM

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top