#metoo ødelegger gentlemen!

Nå har vi nådd et punkt der mannfolk snart er redd sin egen skygge, i stedet for å være hyggelige gentlemen. Hvorfor? #metoo, og hvem har ansvaret? Både menn og kvinner. Rumpegrafsing og klåing på private steder er sjelden riktig, men hyggelig flørt burde vel være greit. Og ja, vi damer kan faktisk stoppe mye selv. 

Nei det er ikke vi kvinner som skal stå til ansvar i disse #metoo opplevelsene. Men! Nå er vi kvinnfolk så utrolig forskjellige, vi er umulig å lese for disse stakkars mannfolka. Noen tåler å bli strøket på armen, noen føler seg trakassert bare ved et blikk. Derfor må DU som er dame selv si fra hva som er greit og ikke, DU som kvinne må si fra selv før det går for langt. Det DU ikke tåler kan være helt normalt for andre kvinner, så ja det er DITT ansvar som KVINNE å si hva akkurat DU ikke liker.

Vil du som kvinne fortsatt ha muligheten til å kunne oppleve en hyggelig gest av et ekte mannfolk, må vi stoppe uønska hendelser der og da, og ikke bare rope ut i ettertid. Vi vil vel ikke miste de få gentlemen vi har?

 

Her er gentleDoc’en min

5 kommentarer
  1. Haha, du har heeelt rett i at kvinner er forskjellige! Det nytter ikke å kjøre samme opplegg på dem alle og forvente samme resultat (med mindre man har knekt en eller annen kode som går rett hjem hos nesten alle. Noen har jo det, damnit!)
   Nei, vi vil ikke miste gentlemenn, vi vil ha flere! Vi vil ha flere som får øynene opp for at damer liker å bli likt og er personer med ulike grenser.
   Kvinner (og menn) verden over BLIR flinkere til å si ifra der og da når de opplever at de blir trodd og tatt på alvor. Det er dette #metoo hjelper til med.
   Med victim blaming over hele linja har mange av oss fått inn med morsmelken eller fått banket inn i skallene våre at det som skjer oftest er vår egen skyld. Da er det straks femten hakk vanskeligere å være tydelig og stå på sitt. Det er også én av arenaene det kjempes på her.
   Gentlemenn har neppe aldri vært problemet… Jeg tror ikke det er de som alltid har blitt behandlet som ladies som har størst behov for denne verdensomfattende kampanjen. Heller ikke dem som evner å sette folk på plass med et smell og blir respektert fra da av.
   #metoo handler ikke om flørt, men om seksuell trakassering og overgrep som regnes som såpass alvorlig at det her til lands fins en egen lov om det.
   Et framstøt, enten det er under dekke av flørt eller ikke, i situasjoner hvor den som er målet for det vil føle det utrygt å si ifra der og da, blir fort helt feil. Men likevel fins det mennesker (ikke gentlemen og -ladies!) som utnytter maktforskjellene.
   Det er sant at både kvinner og menn har ulike grenser for hva som føles greit/trygt/velkomment/kvalmende, men vi kan ikke ha det sånn at så lenge man ikke har fått et uttalt nei, så er det bare å forsyne seg fritt av det som måtte friste. (Ikke at jeg tror at du mente det, altså!) Men det fins dem som tror det. Det fins dem som ikke er utstyrt med egne bremser og syns de har rett til å ta for seg OGSÅ hvis de får et nei, bare fordi de verbalt eller fysisk er i stand til det og det antagelig ikke vil få konsekvenser for dem selv fordi de har et overtak av noe slag. Slik jeg har skjønt det er det DEN mentaliteten #metoo-tilhengere verden over vil til livs.
   Når det gjelder FLØRT er det kjempegøy når alle er med på det og ikke verre enn kleint hvis ikke. Det å føle seg pinlig berørt på andres vegne som skivebommer totalt er ikke det samme som å føle seg regelrett trakassert. Dette ble langt, men temaet engasjerer. Ja til flere ladies & gentlemen 🙂

  Legg igjen en kommentar

Siste innlegg