EN FERIE UTENOM DET VANLIGE

 

Første etappe av ferien er vel overstått, og det var innmari godt å komme tilbake på jobben. Det skal vel nevnes at det ble bare halv dag i dag pga et lite sykehusbesøk først da, kan være greit å ta noen prøver og sjekke opp etter en sånn ferie. Ja eg sier en sånn ferie fordi vi har gjort ganske mye på disse to ukene, du har kanskje lagt merke til at eg har vært for opptatt eller sliten for å blogge.

Det starta jo med hagefesten forrige helg, det ble en braksuksess med en ganske fin innsamling til Superselma, mer om dette kan du lese HER. Det tar faktisk på å organisere en festival med over 300 mennesker som skal høre på to store liveband, og ellers skal kose seg i fire dager, men det var så absolutt verdt det.

Da denne helga var over tok vi oss noen avslappende dager på camping med familie, målet var å hente oss inn igjen, for ferden gikk videre til Skjåk torsdagen, da var det nemlig countryfestival i Skjåk. Denne festivalen har vi ikke prøvd før, men vi kjenner dem som driver den og flere som pleier å være der, og da etter å ha prata litt om det ble det sånn denne gangen.

Skjåk ja. Dette er uten tvil den desidert beste festivalen vi har vært på, ja til og med bedre enn CMA i Nashville! Det er et veldig bra utvalg av god country som man kan danse til, og litt mer seriøst opplegg enn flere av disse rølpefestivalene rundt om i landet. Plassen er gjennomført stilfull, alt harmonerer både i stil, mat, stemning, musikk, osv. Alle som jobber der er skikkelig vennlige og hjelpsomme, selgerne i bodene er smilende hele tida, og flere av artistene gidder faktisk å prate med publikum.

Nede på campen er stemningen like bra, om du spaserer en runde er det alltid noen som vil slå av en prat, eller gjerne tilby noe mat eller dram. Vi hadde selv fem plasser nå, like ved bandet Hilljacks, som hadde tre plasser. Her ble det jo liv og lått stort sett hele tida når dem ikke var på scenen da, super gjeng som også er helt fantastiske. De var også med på kirkekonsert, samt en konsert på Skjåkheimen for litt eldre cowboys and cowgirls. Rett og slett fantastisk.

Flere musikere som gjorde seg bemerka i helga var Fat Fred and the Possumhunters, de vet absolutt å lage liv. For å ikke nevne movesene til vokalisten, de var skremmende lik Doc, så likt at han ble satt ut selv. Ellers var Big-B på plass med sin kraftige stemme, han kan synge hva som helst, og det høres bra ut. Sie Gubba henta frem noen gamle minner med sine slagere, og Rotlaus lagde nye minner med topp sommermusikk. Nashville var det også bra liv i, mens Get Rhythm er eneste Johnny Cash coverband eg hører på. Det var en del flere artister der også, men dette var altså gjengen eg fikk med meg.

Tanken nå er at heretter kommer ikke vi til å reise på andre festivaler enn Skjåk, og selvsagt vår egen hagefest da. Det skal vel noe til å toppe denne sommeren, men det sier vi jo hvert år. Vel vel, nå er det noen timer på sofaen med Nascar, Coka Cola 600! 

Bilder er lånt fra venner/familie/Hilljacks

 

 

 

 

 

 

12 thoughts on “EN FERIE UTENOM DET VANLIGE

 1. Tusen hjertelig takk for flott omtale. SÅ trivelig å treffe på dere, og enda triveligere å se hvor dere kosa dere 🙂
  HJERTELIG velkommen tilbake til Countryfestivalen Skjåk 27-30 Juni 2019.
  STOR klem

 2. Takk for hyggelig omtale.
  Var hyggelig å treffe dere og håper vi kan treffes igjen så jeg kan spille Amarillo for Doc. 👍
  Hilsen Big-B.

 3. Har jobba som vekter på flere festivaler, deriblant Vinstra, og jeg har også vært gjest.
  Skjåk ♥️ Ingen over – ingen ved siden

 4. Jeg er så enig med Dere.. Dette er en ekte country festival. Seljord og Vinstra er blitt russetreff for eldre….

 5. Hupp. Var på Seljord i fjor. Og drar ikke tilbake.
  Det var veldig mye rølping og tull. Stjeling var det også. Og du skjønner nivået når folk sitter og driter utenfor teltet sitt..
  Brad Paisley starta fremføring med noe film og musikk fra serien Nightrider, med David Hasselhoff…. Øh… Og så ble scenen lilla, og startsangen hans var Purple Rain, til Prince… Øøøøhg… Veldig fin sang.. Men hestejazz er det ikke.. Så vi og mange gikk..
  Og jææævli mye søppel.. Folk satte igjen hele sofagruppe…
  Seljord.. Ikke fan 😸

 6. Tore: Ja, eg hørte fra mange som var på Seljord i fjor at det var dårlig. Er visst blitt vanlig å sette fra seg møblement på festival… Men det må man altså betale for på Skjåk faktisk, så der er det lite sånt 😉

 7. Så bra at Doc&Dask har oppdaget at Skjåk har den ekte Countryfestivalen. De andre “country”-festivalene har degenerert til rør og rot. Det vet vi som var på Vinstra noen år men fant ut at der var noe uendelig bedre og triveligere å finne lengre nord i Gudbrandsdalen. Nå er vi en gjeng (fra Ålesund) som har vært på Skjåk hvert år i omtrent 15 år, og her holder stylen seg oppe! Skikkelig countrymusikk med artister som gjerne menger seg med publikum mellom øktene, mye festing men sjelden noe som lager problemer, bare vennlige mennesker inkludert arrangørene med deres “hjelpekorps”.
  Kan det bli noe bedre da?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top