Vi kvinner trenger fortsatt mannen!

Nå skulle eg egentlig brukt min stemme og plattform til å skrive noe fornuftig om kvinnedagen, men nå er eg litt sur faktisk. I fjor ble min bursdag 13.mars feira med Doc og leieboeren under en rykende fersk lockdown, og nå som en mulig feiring nærmer seg igjen, nei da stenger Ullensaker ned nesten alt igjen.

Min heidundrende 35 årsdag 13. mars 2020, tror kanskje vi spilte yatzy.

Er fortsatt lov å samles 10 personer på privat adresse, men det anbefales å unngå all form for besøk/samling privat. Vi får bare se hva vi finner på til helga, det står i alle fall ikke på plassen her på tomta. Ut å spise blir uansett intet alternativ, for det er bare take away å få her nå. Da kan vi like godt lage mat selv.

Men om eg nå likevel skal si noe om denne kvinnedagen, så blir det nok litt påvirka av min sinnsstemning som møkk lei hele pandemien. Har sett utallige damer poste om at vi trenger likestilling og vil ha mer rettigheter. Greit nok.

Det som forundrer meg litt er jo at blant de som skriker høyest om likestilling er det en del som selv trenger menn for å gjøre grovere arbeid for seg, for de kan jo ikke risikere å knekke ei negl. Som for eksempel det å skifte olje og dekk på bilen, slå plen, hugge ved, snekre, osv.

Vi har fortsatt både mannsdominerte og kvinnedominerte yrker, og det med god grunn. Menn er bedre på grovmotorikk, mens damer er bedre på finmotorikk. Skal det være effektivitet på arbeidsplassen må oppgavene fordeles til de som utfører de best. Uansett hvor sterk vi damer føler oss, så trenger de fleste av oss at vi fortsatt har mannfolk i livet vårt.

We can do (most of) it!

Når det gjelder å kunne si sin mening, bli tatt seriøst, og likelønn, så er det fortsatt flere bransjer som har en vei å gå. Men i min bransje har eg det egentlig helt fint, eg vet eg bidrar like bra som kara på jobb, eg vet min stemme blir hørt, og eg vet eg er sterk som jobber fullt i tillegg til bloggen, selv med både crohns og hjertearytmi. Trenger eg forvente mer?

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

2 thoughts on “Vi kvinner trenger fortsatt mannen!

  1. Helt enig. Og noe slo meg da jeg leste innlegget ditt nå, og det er at det sikkert er noen (kvinner) der ute som kunne tenkt seg å «sette deg på plass» – fordi HVORDAN KAN DU I HELE TATT VÅÅÅGE å skrive noe sånt på denne dagen?

    Litt sånn som når noen velger å posere naken på instagram. «DU ER ET DÅRLIG FORBILDE!!», fordi kvinner skal jo helst ikke posere nakne/lettkledde, eller i hele tatt sexy? Mannen kan da, for det er jo «annerledes» da han liksom «ikke» er like seksualisert osv, men hvis en KVINNE gjør dette!! Shame, shame, shame!!!

    Og da ofte fra andre kvinner som har gitt seg selv eneretten til å bestemme hva feminisme er, og derav hva andre kvinner kan mene og ikke minst gjøre/ikke gjøre.. 😅

    1. Hehe ja det er som oftest kvinner som skriker til kvinner, og i mange sammenhenger føler mange menn de har rett til å si noe på utseende, antall klesplagg, eller meningene til oss kvinner. Da er det faktisk bare opp til oss selv om vi skal gidde å bry oss om det. Klarer vi å drite i sånt, da først er vi sterke, da først vil de som skriker/kommenterer til slutt gi seg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top