Det kunne gått riktig ille!!

Leste du i går om onsdagens frustrasjon i trafikken? Hvis ikke finner du det HER. Ja det var mye rart, lastebiler uten kjetting i grøfta, vimser uten refleks i veien, og diverse annet rart. Som om ikke dette skulle være nok, kunne altså eg røket til selv i dag. 

Eg og ei til var de siste på avdelingen da vi dro i går, og da vi kom ut måtte bilene tines. Det var ikke mye is, så det holdt med litt spylervæske. Kollegaen min kjørte først, mens eg ble stående å finne rett spilleliste på Spotify, alt sånt må være klart før bilen settes i drive. 

Samtidig, på innsiden av gjerdet, holdt en lastebil på å hente første semitralla for dagen. Han skulle hente flere traller inn til terminal, sånn at det kunne sorteres og kjøres ut til kundene. Da eg forlot parkeringen på jobben ble eg liggende bak denne lastebilen. Rundt svingen og opp bakken gikk det treigt, eg vurderte å kjøre forbi men lot være pga føret. 

Det var lite trafikk da vi svingte ut oppe på veien, så vi kom fort ut begge to. Han skulle samme veien. I de to rundkjøringene over E6 er det litt trangt for lastebiler, eg holdt derfor god avstand, noe som skulle vise seg å være redningen for meg. Da lastebilen runda andre rundkjøringa smalt det skikkelig, semitralla hoppa av og seilte rett i en brøytekant. Gnistspruten sto fra kabler som røyk rett av, og fra støttebeina når de traff asfalten. 

Eg ble stående helt rolig der i noen sekunder. Ingen biler var involvert i dette, bare lastebilen som hadde fått ødelagt en skjerm og litt mer bak. Da eg så at sjåføren kom ut med tlf i hånda var det jo ikke noe eg kunne gjøre her, så eg kjørte derfor videre. Måtte jo kjøre om Jessheim da, siden rampen ned til E6 var sperra. Men tanken slo meg; hva om hengeren hadde hoppa av i bakken opp fra jobb, eller enda verre, på E6? Du kan lese hva RB skriver om saken HER.

Foto: Dal auto bilberging.

Follow my blog with Bloglovin

6 thoughts on “Det kunne gått riktig ille!!

  1. Wow! Det kunne gått riktig ille. Har vært med på lignende selv, men da skjedde det heldigvis når de skulle dra den fra rampa! Og ikke i trafikken… Man får en støkk i seg når det smeller!

  2. Heldigvis om den hadde hoppa av i bakken hadde hengeren stoppet. Da di har en automatikk med at når lufttrykket faller bremser hengeren som vil sei at når den hoppa av og luftslangene ryker så skal alt av bremser låses. Men ja godt det gikk bra. Nunne vert katastrofale konsenkvenser.

    1. Når bremser låses vil den seile på stålisen. I den bakken sto det en annen lastebil på tvers dagen før da 😜 Men dette gikk bra, ingen skade skjedd 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top