Dropp kvinnedagen!

Nå er det fare for at det kommer en upopulær mening; Det at kvinnedagen fortsatt markeres er det største skillet vi har mellom mann og kvinne. Selv om det fortsatt er en del som ikke er på plass innen likestilling, selv om dagen skal markere hva man har fått til og hva man jobber videre med, så er kvinnedagen en helt egen dag for å markere at kvinner får fler og fler rettigheter. For hva gjør denne dagen annet enn å være en markering med litt ytringer, og å poengtere at vi er det svake kjønn egentlig?

Mange påstår vi nå er likestilt, og joda, på mange områder er vi det. Vi kan utdanne oss til akkurat hva vi vil, vi kan søke på akkurat de samme jobbene som menn, og i de fleste yrker er det nå likelønn. Ja, eg sier de fleste, for der finnes fortsatt en del forskjellsbehandling innen lønn.

Vi takler da stort sett de samme jobbene!

Noe som overhode ikke er på plass enda er kvinnehelse. Medisin er forska på av menn, lagd av menn, og tilpassa menn. Det er ikke tatt høyde for evt hormonforandringer i medisin nettopp fordi all testing skjer på hannmus da hormonene i hunnmus «forstyrrer» forskningen. To Paracet vil faktisk være litt for stor dose for de fleste damer. Visste du det?

Sånn er det med nesten all medisin. Til og med hjerteinfarkt er bare forska på menn, og alle symptomene du skal se etter gjelder menn, kvinner har ikke helt de samme symptomene og har derfor mindre sjanse for å overleve.

Prevensjon til damer er også lagd av menn. Tenkt tanken på hvorfor det er så mye prevensjon til damer og potensmiddel til menn? Fordi det alltid har vært menn som har lagd det. For noen år siden begynte flere kvinner å forske på dette, og det har resultert i at det nå eksisterer p-piller for menn. Disse kan dog ikke tas i bruk enda, for det er foreløpig «for mye» bivirkninger, jepp, akkurat de samme bivirkningene som man finner i p-piller for kvinner. Menn kan ikke bli utsatt for det samme som kvinner, må vite.

Tamponger og bind er også utvikla av menn, men heldigvis har kvinner fått lov å ha et ord med i laget i senere tid. De har klart å utvikle noe av det, og det har blitt noe bedre de siste 20 år.

Joda, vi har kommet langt, selv om dagens standardhøyde på kjøkkenbenken er det eneste som faktisk er tilpassa kvinner. Selv om sikkerhetsselen i bilene fortsatt er designa for menn, og plassering av blant annet sete og ratt, så kvinner har 47% større sjanse for å omkomme i bilulykke. Selv om arbeidstøy som er unisex er sydd etter menn, og det bare finnes noen få bukser tilpassa damer. Selv om vi må tåle å høre at vi er deilig, «tagbar», p*lbar, osv uten å få reagere fordi det er jo «hyggelig ment».

På tross av alt dette er det største skillet mellom mann og kvinne det faktum at vi har en helt egen dag, en dag som etter min mening burde hete Likestillingsdagen. Vel, man kan i det minste bruke dagen fornuftig og unne seg DENNE artige toppen da.

Selvsagt lov å dele om du vil!

 

Snap/Insta

One thought on “Dropp kvinnedagen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top