Til de søte små


I morgen er endelig den kvelden i året hvor mange barn får lov å være lenge oppe. Det blir god mat, familier samler seg, og penklær skal igjen på. Vi feirer at året er over, og et nytt år starter. Dette feires jo som regel med fyrverkeri ved midnatt, og ikke alle liker det. Utrolig mange dyr er livredde de voldsomme lysene på himmelen og ikke minst smellene. Tassen er en av de som er skuddredd, og liker ikke helt dette.

Nå er det jo flust med advarsler som ber folk vise hensyn til dyr, og det er flott, men det er dessverre mange som ikke klarer å vente til midnatt. Da tenker eg det kan være greit med noen tips til dyreeierne, slik at vi kan gjøre dette til en mindre skummel opplevelse for pelsbarna våre.


Gi kosemat

Mat kan være beroligende. Server pelsbarna et stort godt måltid tidlig på dag, sånn at de får kommet seg skikkelig på do før det smeller

Lag et trygt gjemmested

Har du et rom i huset som er bra isolert? Da kan det være greit å lage til en kosekrok til dyra der. Ha gjerne på radio eller TV, og dekk over vinduene.

Ha på halsbånd

Sørg først og fremst for at dyret ikke kommer seg ut, men skulle dyret likevel klare å stikke av kan leitingen bli litt lettere om dyret har halsbånd

Ikke trøst

Om en hund bjeffer, piper, knurrer eller viser andre tegn til redsel er det viktig å IKKE verken kjefte eller trøste. Begge deler forsterker angst. Lat som ingen ting, og gi heller tegn til at du kjeder deg, energien din er smittsom på dyra.

Avles dyrets oppmerksomhet

Lek med dyret innendørs, gi gjerne godbiter og gjøre triks. Gi dyret noe annet å tenke på.

Luft dyret godt

Gå gjerne en lenger tur på dagtid med hunden, så er den sliten på kvelden og vil da bry seg mindre om smell.

Håper disse tipsene kan gjøre morgendagen litt bedre for våre søte små, og husk å tenke på de minste, kaniner kan dø av sjokk. Ta gjerne inn alle dyr, og ha ei flott nyttårsfeiring til alle søte små med pels, poter, klør, skinn, eller hva det måtte være!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top