Trist skjebne

Mye vondt å se langs gatene i Norge også. I dag sto jeg parkert på en bensinstasjon i Oslo, og tok lunsjen min bestående av et par fristene pølser i brød, med mye godt tilbehør samt godt drikke og litt varm kakao i koppen.

Det var ikke bare meg som syntes det var en grei plass å ta lunsjen på. Vi sto vel en tre fire stykker på rad og gaflet i oss god mat og drikke. Sånn sitter vi da i våre egne tanker og nyter, da får jeg plutselig øye på en ungt gutt komme gående med en bærepose med tomflasker, med sine møkkete gamle klær roter han rundt i søpledunkene.

Jeg følger litt med på de som står parkert rundt meg. Ser en som rister på hode og smiler, og noen andre som bare sitter med sitt uten å ta noen notis av det overhode. Jeg ble sittende å følge litt med på han for å se om han kom nærmere, for jeg hadde noen tomflasker liggende i bilen jeg tenkte han kunne få. Kjente jeg ble mere og mere trist av å se han rote rundt i søpledunkene.


Han kom bort til den søplekassa som sto rett foran meg, og begynte å rote oppi dem uten en gang å ta notis av at jeg sto der. Jeg rasket sammen tomflaskene mine og var på vei for å gå ut til han med, men i det jeg tittet opp fikk jeg se han fisket opp en halvspist bauguet for å spise. Det var akkurat som noen slo meg i brystet, jeg ble så trist å tenke på at han skulle spise den mens jeg satt å spiste varm god mat.

Jeg kastet meg ut av bilen å vinket han bort til meg, men han virket litt skeptisk, var sikkert vandt til å få kjeft. Jeg spurte han om han var sulten, noe han nikket ja til. Så fant jeg frem en hundrelapp til han, og sa han kunne få den til å kjøpe seg noe mat. Han tok litt forsiktig i mot den, men med ett av de største smilene jeg har sett. Han fikk selvsagt flaskene også. Han takket og bukket og ruslet sakte å forsiktig inn på en butikk. Jeg satte meg inn i bilen og fortsatte min lunsj, og tenkte at jeg har det utrolig godt som kan spise meg mett hver eneste dag.

I det jeg skulle kjøre videre fikk vi øye på hverandre igjen, han med en handle pose i ene hånde og med den andre hånda gå han meg tommelen opp. Jeg for min del hilste tilbake med en liten tanke om at jeg kanskje hadde gjort dagen hans et bitte lite hakk bedre. Håper i det minste han har en varm plass å sove.
– Doc

 

 

 

 

 

TikTok / Insta / Snap

15 thoughts on “Trist skjebne

  1. Vet du, du ga ham ikke bare mat, men du viste han også at du så ham! Det var noe der som fikk deg til å handle, du fanget inn hans skjebne som rørte ved hjertet ditt. Det å bli sett, virkelig sett, er en så dyptgripende opplevelse at det aldri blir glemt. Vi trenger alle noen som vet om oss, noen som tenker på oss. For verden blir så kald og ensom uten det.
   Din handling var ikke så liten som du kanskje tror. Å tenne et lys i mørket, være et medmenneske, gir håp og styrke til endringer. Så viktig er det å bli sett! ❤️

 1. Snilt gjort av deg! Har gjort lignende selv i ulike situasjoner.
  De fleste av oss merker ikke at den hundrelappen er borte. Den som får den, merker den veldig godt.
  Vi velger alle våre liv. Noen velger litt feil underveis, og så er løpet kjørt. Men det vi bør tenke på, er at vi er alle likeverdige. Du ga ham en hundrelapp og noen flasker, ha ga deg noen tanker om ditt liv.
  Flere burde prøve, det er ikke farlig.

 2. Så gott gort från dig 💖
  Hjärte skärande o se sådant 😢 och ja.. i Norge?? Skrämmande!! Kan ICKE förneka att det kom en tår i ögat 😢. Så Gott att han fick hjälp av dig 💖
  Jag har gort så ochså en gång, då jag mötte på en uteliggare. Han var det synd på, ingen narkoman.
  Han hade blivit utkastad på grund av inget jobb o ingen hjälp. Gott i hjärtat, när man kan hjälpa en i nöd 💖

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top